Milyen gyakran találkozik a nagycsalád?
Temetéskor, de ott sincs mindig mindenki.
Anyai nagyanyám 2018 végén halt meg, akkor összejött kisebb körben a család: a 3 gyereke, a két veje, a menye meg két unokája (én és a legidősebb unokatesóm) voltunk a temetésen, otthon volt az öcsém és a kisebb unokatesóim. Közös ebéd nem volt, mert a nagybátyám cirkuszolt, készült unokatesókkal egy családi kép és ennyi.
De a nagymamám unokatesói, stb. nem voltak ott a temetésen, csak a szomszédok, barátok, fogadott testvérek. Nagyon eltávolodott a család, és most már mi is eltávolodtunk a családtól, csak szüleimmel és öcsémmel tartom a kapcsolatot, a tágabb rokonság egyáltalán nem érdekel.
Apai családrész szerintem egyszer nem volt összeröffentve, temetésen max.
Nem dicsekedni akarok, nem azért írom, de én egy nagyon szerencsés családba születtem bele, és a férjem családja is remek, nővérem férjének családját is imádom.
Nálunk mindenki jóban van mindenkivel, az én anyósom a nővérem anyósának a testvérével is jóba van, tehát ilyen szinten vagyunk mi mindenkivel jóban. A kulcs pedig hogy nem szólunk bele mások dolgaiba, de nyilván így is elkerülhetetlenek a viták, kisebb veszekedések.
Nálunk a kiscsalád ezt jelenti:
- kislányom, férjem és én
- anyukám (sajnos apukám már meghalt 10 éve)
- anyósom, apósom
- férjem fogadott testvére és az élettársa
- bátyám, két unokahúgom
- bátyám felesége és két mostoha unokahugim
- bátyám volt felesége és annak az öccse (elváltak, de a bátyám és ő a gyerekek érdekében jóban maradtak), és a mostani férje (unokahúgaim mostohaapja)
- nővérem, férje, unokahúgom és unokaöcsém
- nővérem férjének a húga, és 3 gyereke
- nővérem férjének az öccse, felesége és 2 gyereke
- barátok
Tágabb család pedig barátok testvérei, keresztanyjuk, stb.
A kiscsaláddal évente 5-6x tudunk találkozni, a nagycsaláddal évente- két évente egyszer.
Karácsonykor, de ennyi bőven elég is.- Ez a férjem családja.
Nekem 4 élő rokonom van, velük akkor se vagyunk együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!