Mikor és miért lettek ennyire elszeparálva egymástól a gyerekek?
25 éves vagyok. Amikor én voltam gyerek, akkor együtt bandáztunk, 6-7 évesen együtt bicajoztunk, szánkóztunk, átmentünk egymáshoz.
Most meg előre be kell jelentkezni, mint az orvoshoz, hetekkel előtte meg kell beszélni az időpontot, de nem viheted csak úgy oda és lécelhetsz le, hanem neked is ott kell lenni a gyerekkel, nem bízhatod rá másra, csak ha nagyon nagyon fontos. Illik visszahívni, tehát akkor ki kell takarítani a lakast pöpecre, meg jaj, meg kell vendégelni. Lassan már ott tartunk, hogy a gyerek 3-4 évesen lat először élőben közösséget, hogyhs nem viszik le a játszótérre, és akkor mindenki csodálkozik, hogy meg vannak halva, mert 3 even keresztül az anyjuk popeszán kívül nem láttak mást. És akkor szünetekben max akkro találkoznak a kis barátaikkal, amikor a bolt előtt összefutnak. A szomszédság se olyan szomszédság már, mint régen volt. Mert mindenki húzódozik a másiktól.
Nem a viszonzással van a baj. Hanem hogy olyan nagy,csinadrattát kell csinálni köré, meg hetekkel előtte bejelenteni.
Nincs gyerekem😁
Nálunk a társasházhoz tartozó játszótéren ugyanúgy megy jó időben a bandázás. Kisebbekkel azért lent vannak a szülők, de ők is beszélgetnek, nem érzem azt a nagy szeparáltságot.
A lakásba való meghívás viszont tényleg megbeszélés kérdése, szerintem illetlenség csak úgy beállítani máshoz a gyerekemmel előzetes egyeztetés nélkül.
Nálunk az utcában rengeteg a gyerek, mindig együtt bandáznak, a 1,5 éves kisfiam is kint volt az utcán egész nyáron estéként, ott rohangált a vele egykorúakkal. Fel ügyelet mellett, nyilván, de a nagyobbak már szoktak egymással is játszani.
De ez itt azért megoldható, mert egymás fenekében lakik 20-30 gyerek, most ha a falu túlvégére kellene menni, mondjuk én se engedném el egyedül a 6 évest, ki az, aki igen?
Amikor én gyerek voltam, egy nap elment 10 autó az utcánkban. Most 3 percenként jön egy. Nem ugyanaz a világ van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!