Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnétek, ha a Férjetek...

Szeretnétek, ha a Férjetek annyit keresne, hogy Nektek ne kelljen dolgozni, és csak Róla kéne gondoskodni?

Figyelt kérdés
Ez azért jutott eszembe, mert a Férjem ma mondta pont, hogy milyen sokszor gondol erre, mikor a munka helyemre panaszkodok. Nem vagyunk fiatalok, de Nekem még sok évem van nyugdijig. Ő már nyugdijas, de mellette mindent megtesz, hogy pénzt keressen, de mégsem tudnánk egy jövedelemből megélni.
2010. szept. 28. 17:37
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
83%
15éve vagyunk házasok, 15 éve nem dolgozom.Nem kevés pénzt örököltem, a férjem pedig üzletember, így nekem nem kell dolgoznom.Teljesen jó ez így, pedig 2 diplomám van.Ha annyira unatkoznék, besegítenék a vállalkozásba, de ez nincsen így soha, mindig van dolgom.A házat rendben tartani, a kert is nagy, alapítványi dolgokat intézek, stb.Nekem már ez a megszokott.
2010. okt. 6. 09:10
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyira jól kereső párom lenne, hogy nekem nem lenne muszáj dolgozni, akkor vállalkozást indítanék abból, ami a hobbim. Azt a felelőtlenséget viszont nem tenném meg, hogy nem dolgozok, mert bármikor beüthet valami baj (árvízkárosultak, iszapkárosultak, vagy akár egy súlyos baleset), és akkor is meg kell tudni élni. Ha valakit ezek a váratlan dolgok felkészületlenül érnek, akár az utcára is kerülhet. És ha gyerekem is van, érte is felelősséggel tartozom szülőként.
2010. okt. 6. 10:09
 33/39 anonim ***** válasza:
Nyugodtabb lenne az életünk az tény, ha nem kellen az anyagiak miatt aggódni és csak egyikünknek kellene dolgozni,de szerintem én akkor is csinálnék valamit,mert sose lehet tudni mit hoz a jövő, vagy már csak azért is,na meg akkor az ember könnyebben tud válogatni és oylat dolgozni amit szeretne.Így meg most sokan kénytelenek olyat csinálni amit nem szeretnek,de ha nincs más amiből megéljenek, kénytelen azt választani ha csak oda veszik fel.
2010. okt. 6. 12:23
 34/39 anonim ***** válasza:
Én szeretném, ha a férjem keresne annyit. Mellette lenne időm a kislányomra, annyi, amennyit szeretnék, plusz valamilyen alapítványnál vállalnék 4 órás állást.Ez az álmom. Csak a férj hiányzik hozzá:)
2010. okt. 6. 13:42
 35/39 anonim ***** válasza:

17 éves vagyok,nem vagyunk valami gazdagok,átlagosan élünk.Apukám ne tud dolgozni a szívbetegsége miatt,azért ő rokkantnyugdíjas.És látom rajta,h idegesíti,h itthon van egész nap,mikor a barátai és anya is dolgozik,én meg suliba vok.

ezért aztán a saját helyzetemet látva,biztos,h nem csinálnám ezt,hogy a férjem eltartson.Van barátom már 2 éve és nagyon jól megvagyunk,nyáron együtt is laktunk 1,5 hónapig a Balatonon 2esben.Mire én egyetemen leszek ő 1 év múva végez és albérletbe mennénk,de ha keresni fog,akkor sem várnám el tőle,h az egész albit ő fizesse.

2010. okt. 6. 15:16
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szeretném. De lehet, hogy nem bírnám csak 1-2 évig, emlékszem, a gyes alatt már alig vártam, hogy mehessek dolgozni, annyira sok volt az otthonlét, a magány.
2010. okt. 6. 16:05
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

A válasz attól függ, hogy az adott nő milyen beállítottságú.

A nők többségét nem elégíti ki hosszútávon a házimunka, gyermeknevelés, sok otthonmaradó nő kezd emiatt, ha teheti, valamilyen kisebb-nagyobb otthoni vállalkozásba.

Ugyanakkor ha valaki tényleg utálja a munkáját, egy cseppet sem élvezi, és kizárólag a sovány bér miatt jár, és nincsenek semmiféle szakmai ambíciói, akkor nem csodálom, ha számára vonzó a háztartásbeli életformája.

Viszont egy munkáját imádó, abban EMBERKÉNT kiteljesedő orvosnőtől, tanárnőtől, cégvezető nőtől, művésznőtől stb. stb. önzés lenne ilyet kérni/követelni csak azért, hogy a férjének ne magának kell vasalnia az ingeit. Én személy szerint nem szeretnék eltartó férjet,én inkább olyat szeretnék, akiről nem kell gondoskodni, hanem aki kiveszi a részét a házimunkából, hogy legyen időnk magunkra és egymásra.

29/N

2010. okt. 6. 17:13
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

17.13 vagyok, még annyit, hogy ne hurrogjatok le, hogy álmodozom, mert van a posztra jelentkező, aki egyetért az elveimmel.

Egyik válasz kapcsán az jutott eszembe, hogy ha rossz a házasság, mert az asszony leterhelt, fáradt, akkor TÉNYLEG csak onnan lehet közelíteni, hogy ő hagyja ott a munkáját, hogy a háztartásnak élhessen? Onnan közelítve nem lehet megjavítani a házasságot, hogy a férj is segítsen be???? Igazságtalannak tartom, hogy a tipikus magyar házasságban mindkettő fáradtan hazaesik a munkából, a férj legebed a tv elé (ha egyáltalán otthon van és nem a kocsmában) a nő meg mos-főz-takarít, és még ő érzi szarul magát, amiért ezek után lestrapáltan néz ki és nincs ereje szexelni... Hát szerintem nem csoda.

2010. okt. 6. 17:28
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát... nekem mindig egy barátnőm anyukája jut eszembe erről. Fiatalon férjhez ment, és bár megvolt a diplomája, sosem dolgozott. Elég vallásosak, ennek fényében született 7 gyerek. Így is állapodtak meg, hogy apuka keresi a pénzt, anyuka otthon van, ellátja a gyerekeket meg a házat. Aztán hogy, hogy nem elváltak mégis, amikor a legkisebb gyerek 7 éves volt. Hiába, hogy amíg együtt laktak, addig megéltek, még ha nem is gazdagon, de azért két háztartást fenntartani egy fizetésből már tényleg nem lehet, pedig az apuka fizetett ahogy tudott, de hát azt a nyomorgást, ami barátnőm anyukájánál van, az nem mindennapi. Ráadásul így, hogy anyuka már 50 fölött van, semmi munkatapasztalata nincs, nem is veszik fel sehova dolgozni, pedig most már menne szívesen, de nem tud. Plusz még az hozzá, hogy már ugye minden gyereke iskolába jár, a nagyobbak már rég nem is laknak otthon, sőt, már amikor elváltak, akkor is a nagyobbak az apjukhoz mentek, mert ő közelebb lakik az iskolához, nem kell olyan korán kelni, stb., hát mondanom sem kell, hogy az anyuka már totál nem motivált még a háztartás vezetésében sem. Én akárhányszor voltam náluk, mindig csak ült a kályha mellett és olvasott. Én nagyon nem szeretnék ilyen lenni. Pedig benne van a pakliban, a legjobb, legbiztosabb házasság is tönkre mehet az idő során, hiszen itt is nagyon kedves, értelmes, művelt és vallásos emberekről volt szó, nem is megcsalás miatt váltak el.
2010. okt. 6. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!