Szeretnétek, ha a Férjetek annyit keresne, hogy Nektek ne kelljen dolgozni, és csak Róla kéne gondoskodni?
17 éves vagyok,nem vagyunk valami gazdagok,átlagosan élünk.Apukám ne tud dolgozni a szívbetegsége miatt,azért ő rokkantnyugdíjas.És látom rajta,h idegesíti,h itthon van egész nap,mikor a barátai és anya is dolgozik,én meg suliba vok.
ezért aztán a saját helyzetemet látva,biztos,h nem csinálnám ezt,hogy a férjem eltartson.Van barátom már 2 éve és nagyon jól megvagyunk,nyáron együtt is laktunk 1,5 hónapig a Balatonon 2esben.Mire én egyetemen leszek ő 1 év múva végez és albérletbe mennénk,de ha keresni fog,akkor sem várnám el tőle,h az egész albit ő fizesse.
A válasz attól függ, hogy az adott nő milyen beállítottságú.
A nők többségét nem elégíti ki hosszútávon a házimunka, gyermeknevelés, sok otthonmaradó nő kezd emiatt, ha teheti, valamilyen kisebb-nagyobb otthoni vállalkozásba.
Ugyanakkor ha valaki tényleg utálja a munkáját, egy cseppet sem élvezi, és kizárólag a sovány bér miatt jár, és nincsenek semmiféle szakmai ambíciói, akkor nem csodálom, ha számára vonzó a háztartásbeli életformája.
Viszont egy munkáját imádó, abban EMBERKÉNT kiteljesedő orvosnőtől, tanárnőtől, cégvezető nőtől, művésznőtől stb. stb. önzés lenne ilyet kérni/követelni csak azért, hogy a férjének ne magának kell vasalnia az ingeit. Én személy szerint nem szeretnék eltartó férjet,én inkább olyat szeretnék, akiről nem kell gondoskodni, hanem aki kiveszi a részét a házimunkából, hogy legyen időnk magunkra és egymásra.
29/N
17.13 vagyok, még annyit, hogy ne hurrogjatok le, hogy álmodozom, mert van a posztra jelentkező, aki egyetért az elveimmel.
Egyik válasz kapcsán az jutott eszembe, hogy ha rossz a házasság, mert az asszony leterhelt, fáradt, akkor TÉNYLEG csak onnan lehet közelíteni, hogy ő hagyja ott a munkáját, hogy a háztartásnak élhessen? Onnan közelítve nem lehet megjavítani a házasságot, hogy a férj is segítsen be???? Igazságtalannak tartom, hogy a tipikus magyar házasságban mindkettő fáradtan hazaesik a munkából, a férj legebed a tv elé (ha egyáltalán otthon van és nem a kocsmában) a nő meg mos-főz-takarít, és még ő érzi szarul magát, amiért ezek után lestrapáltan néz ki és nincs ereje szexelni... Hát szerintem nem csoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!