Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnétek, ha a Férjetek...

Szeretnétek, ha a Férjetek annyit keresne, hogy Nektek ne kelljen dolgozni, és csak Róla kéne gondoskodni?

Figyelt kérdés
Ez azért jutott eszembe, mert a Férjem ma mondta pont, hogy milyen sokszor gondol erre, mikor a munka helyemre panaszkodok. Nem vagyunk fiatalok, de Nekem még sok évem van nyugdijig. Ő már nyugdijas, de mellette mindent megtesz, hogy pénzt keressen, de mégsem tudnánk egy jövedelemből megélni.
2010. szept. 28. 17:37
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
90%
Én akkor is dolgoznék, mert tevékeny ember vagyok, ráadásul ha szerencsém lesz, akkor amit most tanulok, azzal a munkám egyben a hobbim is lesz, szóval nem mondanék le róla. Egyébként meg semmi sem tart örökké, úgyhogy ha ilyen szerencsés helyzetben lennék, akkor nagyobb összegeket is félre tudnánk tenni nehezebb időkre, nagyobb egészségügyi váratlan kiadásra, nyugdíjas korra, gyerekeknek...
2010. szept. 28. 17:59
 12/39 anonim ***** válasza:
89%

Ha egyszer férjem lesz,én nem igazán szeretném,ha csak ő keresne..Szerintem,ha én is dolgoznék,akkor ugye jobban megélnénk,meg a pénzt is azért jobban értékelném.:) (Nem azt mondom,hogy amúgy nem,vagy,hogy mindenfélére vacakra költök,csak azért,ha verejtékezek a pénzért,jobban meg is becsülöm.:))

L.15

2010. szept. 28. 18:14
 13/39 anonim ***** válasza:
87%

18:14-es vagyok.

Meg,nem akarnék rajta élősködni..:S Mert,nekem ez olyan érzés lenne.:/:S

2010. szept. 28. 18:15
 14/39 anonim ***** válasza:
89%

Én sem tudnék csk otthon maradni! Nem azért,mert unatkoznék,hanem felelősen kell gondolkozni a jövőről is.

Lehet,hogy életem végéig minden Ok lenne,de lehet,hogy közbejönne váratlan helyzet is,amikor már a megélhetésem kerülne veszélybe!

Csak néhány példa a fórumon olvasottakból:

A férjem elvesztette az állását

A vállalkozásunk csődbe ment

A férjem 20 év házasság után itthagyott

A férjem rákos beteg., a kezelés minden pénzünket elvitte,

remény sincs a gyógyulásra,mi lesz velünk?

Lehetne még sorolni a kritikus helyzeteket. Talán soha nem lesz ilyen az életünkben,de arra sincs biztosíték,hogy nem lesz.

Ezért tartom fontosnak,hogy nekem is legyen jövedelmem. Munka mellett is lehet gyerekeket nevelni. Anyáink is ezt tették.

2010. szept. 28. 18:22
 15/39 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon le fognak pontozni, de!

Igen, én szeretném, ha férjem annyit keresne, hogy el tudna tartani. Méghozzá azért, mert nagyon sok gyereket szeretnék, és jól esne, ha nem azon kéne rágódnom, hogy minél előbb vissza tudjak menni dolgozni, hogy ne haljunk éhen. Ilyen szempontból szeretném. Mindig is nagy álmom volt a nagy család. Öt- hat gyerek, papa, mama, kutya :]

De ha nem szülnék/nem tudnék szülni, akkor nem szeretném, hogy eltartson. Nem is tudnék egész nap otthon ülni. Beel is őrülnék, azt hiszem.

2010. szept. 28. 18:22
 16/39 anonim ***** válasza:
32%
Igen. Legalább is ha lennének gyerekeim biztosan. Azt nem tudom, hogy unnám-e, még sosem próbáltam, de szerintem el tudnám foglalni magam.
2010. szept. 28. 18:37
 17/39 anonim ***** válasza:
86%
Nalunk epp az a helyzet, hogy a ferjem keres annyit, hogy ne kelljen dolgoznom, de engem nem tudna kielegiteni, hogy otthon uljek. Es ha neki egyszer baja lesz, megbetegszik mondjuk honapokra vagy akarmi tortenik vele, akkor ott leszek 45 evesen 0 ev munkatapasztalattal. Hova vesznek fel? En abban a helyzetben hogyan tudom majd viszonozni az o tamogatasat? Egyebkent is, amig a gyerekek kicsik, addig tenyleg van mit tenni otthon, de ha mar nagyobbak, mit csinalnal egesz nap otthon? TV-t neznel? Elmennel pletykalni? Ha mar nincs pici gyerek, nem abbol all a nap, hogy valakit istapolni kell es a hazimunkaval sem tudod magad egesz nap lekotni. Majd ha eljon a nyugdijas kor, eleget lehetunk otthon. Addig valami produktivabbat is kellene csinalni, mert az az ember szamara onbecsulest ad, ha tudja, hogy valamiben jo, ha valamiben ki tud teljesedni. Nem feltetlenul kell karriestanak lenni, de dolgozgatni mindenkepp szukseges, hogy az ember elmeje ne tompuljon el, hogy a csaladon kivul is legyen neki valami, hogy legyen onbecsulese es tisztelete maga fele. Szoval bar megtehetnem, nem akarok itthon ulni a fenti okok miatt.
2010. szept. 28. 18:48
 18/39 anonim ***** válasza:
85%
karrieristanak *
2010. szept. 28. 18:51
 19/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nagyon érdekesek voltak. Még nagyon fiatalok vagytok, hála Istennek. Talán ezért van az, hogy általában nem maradnátok otthon. De higgyétek el, hogy 50 felett már másképp gondolkozik az ember.Fáj itt, fáj ott, sokszor még a felöltözést is utálom.Régen én is nyüzsi voltam, de most már szivesen vagyok itthon. Jó munkahelyem van, de egy 3 éve kinevezett 27 éves képzetlen főnök megkeseriti az életünket.Közszféra.Nem tehetünk ellene semmit, naponta megkapjuk, hogy örüljünk, hogy dolgozunk. Ő az anyukája révén került oda, tehát széllel szemben.... Úgyhogy már nem nagy öröm a bejárás.
2010. szept. 28. 19:19
 20/39 anonim ***** válasza:
76%
Én akkor is dolgoznék ha a férjem el tudna tartani...mégis mit csinálnék a gyereknevelésen és a háztartáson kívül évtizedekig...:-S
2010. szept. 28. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!