Tartanátok a kapcsolatot szülőkkel testvérrel ezek után? Fizetnem kell síremlékért ha az örökségből kizártak?
Több éve külön élek a családomtól, az ország másik végében szinte. Egyetem miatt itt maradtam munkám is lett. De leszakadtam a családtól, a szüleim nem nagyon keresnek, rokonok sem, testvéremmel nem is beszélek. Ő volt az első szülött fiú is, érződött a kivételezés. Ahogy eljöttem egyetemre szinte mindenből kihagytak engem.
Meghallt anyának a testvére akinek az örökségét mert nem volt gyerek 1/1 anya tesómnak adta. Kisgyereke van, nem szóltam semmi. Nem is kellett volna nekem, de most követelnek tőlem egy nagyobb összeget, hogy fizessek én is bele a síremlékbe.
Nekem is a rokonom volt így elvárják tőlem. De miért?
Szerintem meg a síremléket és a temetést intézze az a személy, aki örökölt. Neked semmit nem kell beleadnod.
Ha nincs elég pénzük, kérjenek temetési segélyt a helyi önkormányzatnál.
Kérdezz rá, hogy tán nem futja az örökségből?
Egy forintot se adj bele.
Kérd el az örökség felét, aztán abból fizesd ki a síremlék felét.
Amúgy meg egyet értek az előttem szóló 1-es,3-as,4-es válaszolóval.
7-es, miért, szerinted mit mondana a másik fél?
Pl: "-az örökség jól jött, már elköltöttem, a síremlék nem az én dolgom, úgyis a család fog kijárkálni nézegetni, akkor fizessék ők..."
Vagy mást mondana?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!