Az nevezhető egy bántalmazó kapcsolatban áldozatnak, aki passzívan segíti elő a bántalmazást?
Hatalmas nagy terror volt a családi élet.
Én úgy vagyok vele, hogyha egy nőt bántalmaz a párja, akkor áldozat. De ha ott van egy vagy több gyerek is a kapcsolatban, akkor a nő már nem áldozat, hanem maga is bántalmazó. Ezt rosszul gondolom? Mert senki nem kéri, hogy megszülethessen, nem választhatjuk meg az első családunkat, csak a másodikat, harmadikat,,x-ediket.
(első család alatt a szülőket, testvéreket értem, amit nem mi választunk, a többi meg ami a mi párkapcsolatunkból születik.
1. Nincsenek kistesóim.
2. Ha lennének, akkor egy gyerek hogy állhatna ki egy felnőttel szemben? Sehogy.
3. Ez a szülő dolga lenne, hogy ilyen ne történjen meg.
4. Akkor gondolom az afrikai gyerekek is hibásak, mert oda születtek, ahova.
16: ezt vele meccseld le!!!
Szeritned attól mi változik, ha most itt mindenki kórusban neked adna igazat...??? Mert nyilván azért írtad ki akérdést, hogy itt bólogassunk a teóriádra....
Nézd, én is végigjártam az utad, bár nálunk már nem volt fizikai erőszak, néha volt olyan, hogy meg akart ütni, de olyan 14 éves korom után nem mert, mert párszor ráhívtam a rendőrséget. Az ilyen nő nem áldozat, hanem igenis tettestárs, még ha ő is "kap" néha. Nekünk lett is volna hova menni, anyám nagynénje milliárdos, (TSZ elnök volt, gondolom nem kell bemutatni a rendszerváltás utáni privatizációs folyamatokat...) anyám végzettsége miatt nem keresett volna rosszul, valamint apai nagyszülem is mindig mellettünk álltak. Anyámnak mégis elég volt annyi, hogy a kedves ura megb@ssza, és Szent a béke. No hát én 18 évesen elhúztam, aztán több évig hozzájuk sem szóltam. Igazából mostmár sem vagyunk jóba, még mindig felfordul a gyomrom, ha meglátom valamelyiket, de már nincs hányingerem, illetve egy légtérben is meg tudok lenni velük. Megbocsájtottam? Nem. És soha nem is fogok. Amikor munkatársam szólt, hogy apámat elvitte a mentő, és hogy elvileg súlyos állapotban van, akkor sem éreztem semmit. De tényleg semmit. (Persze később kiderült, hogy semmi komoly baja nincs, csak feltűnési viszketegség...) De nem tőlük tudom ezt sem.
Szóval egyetértek veled, az ilyen nő nem áldozat. Nem érdemel sajnálatot.
Ne haragudj, de ha a hulyeség fajna orditanal.
Bunrészes lehetsz, mivel nem hagyod el, jelented fel az eroszakolot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!