Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha a nővérem...

Mit csináljak, ha a nővérem egy már fizikailag is bántalmazó kapcsolatban él, de nem lépne ki belőle?

Figyelt kérdés

26 éves, okos, értelmes, szép nő (még a barátnőim is azt mondják rá, hogy gyönyörű).

Még 10 éve, középiskolás korában lett egy barátja, aki tipikusan a gimi menőfiúja volt. Tudjátok, aki bmx-ezik, mindig kócosra fésült a haja, 5 lányt hülyít egyszerre stb. Összejöttek, a nővérem már egy hét után halálosan szerelmes volt, a srác pedig 2-3 hetente szakított vele. Néha ezt közölte is a tesómmal, néha meg csak simán úgy adta a tudtára, hogy másik lány kezét fogva lépett be az iskola épületébe. Folyamatosan csak azt láttuk, hogy kivan miatta, rengetegszer volt, hogy sírva könyörgött még este, hogy átmehessen egy másik iskolába, majd rá két napra hatalmas volt a "szerelem". A szüleim beszéltek vele sokszor, anya pszichológushoz is akarta vinni, de végül abban bíztak, hogyha a srác elkerül egyetemre, másik városba, akkor ennek vége lesz. Nem így lett. A nővérem minden péntek délután vonatozott hozzá és vasárnap jött haza, vagy hétfő hajnalban. Aztán a srác miatt ment Budapestre egyetemre, ott is volt bőven bonyodalom. Pl. a lakás a srácé volt, a nővéremtől mégis 90 ezres lakbért kért, meg forintra pontosan feleztek minden kiadást, de közben a tesóm főzzön minden nap ebédet és vacsorát, heti kétszer csináljon nagyobb takarítást, vasalja át még a zoknikat is stb. Olyan volt, mint egy házi cseléd és mikor ezeket mondtam neki, akkor csak megvonta a vállát, hogy nem nagy áldozat ez, meg inkább megcsinálja ő, minthogy a barátja bénázzon és hogy ő boldog ettől igazából. De még így sem volt jó neki, mert igaz, hogy nem 2-3 hetente, de azért 2-3 havonta biztosan szakítottak. Olyankor volt, hogy a tesóm az éjszaka közepén hívta apát, hogy menjen érte (230 km-re), vagy ki lett már fizetve egy albérletre a kaució, bérleti díj, ki lettek nézve a bútorok, pl ágy, szekrény, tükör, majd a költözés, vásárlás előtt 2 nappal közölte, hogy lefújva az egész, mert kibékültek és visszaköltözik a lakásba.

Szóval mindig voltak valami teátrális nagy drámák és az emberek az elején még sajnálták a nővéremet, meg a pasit szidták, de egy idő után már csak a vállunkat vontuk meg, mert tudtuk, hogy úgyis kibékül vele újra és újra.

Bármit tett ellene a srác, bárkivel csalta meg, bárhogy szakítottak. Ráadásul ha megcsalta a srác és szakított a tesómmal, akkor később is a testvérem kereste, hogy "na tart még a szerelem?", vagy hogy lenyugodtak-e már a férfihormonjai, meg ilyenek. De ő ezt meg is mondta már egy idő után, hogy tudja, most pár hétig kisírja a lelkét, altatóval tud majd csak aludni, de utána ír neki, beszélgetnek pár napot és minden rendben lesz.

Ez megy 10 éve. A nővérem meg úgy viselkedik, mintha ezt észre sem venné. Ő eljegyzést és esküvőt tervez, 2-3 éven belül kisbabát akar. Úgy, hogy nem volt még olyan egybefüggő 6 hónap, amit szakítás nélkül kibírtak volna. Ráadásul a legutóbbi szakításuknál a tesóm elmondta, hogy kétszer meg is ütötte már és hogy ez volt nála az utolsó csepp, mert eddig csak szavakkal bántotta, de ezt nem viseli el. Akkor tényleg nagyon határozottnak tűnt, letiltotta mindenhol, visszaküldte neki postán a kulcsait, meg mondta, hogy terápiára is szeretne majd járni. Úgy láttam, hogyha most nem hagyja ott, akkor soha, nagyon elszántnak tűnt. Erre a hónap végén mondja, hogy újra beszélnek, mert hogy csak felköszöntötte a névnapján és azóta "0-24" kontaktban vannak. Már vissza is költözött hozzá. A szüleink nem tudnak a két pofonról, ők annyit tudnak, hogy ez megint csak a szokásos 3 havi dráma.

Én meg nem tudom, hogy mit csináljak, mert szerintem aki egyszer megüt egy nőt, az simán megteszi máskor is. De közben a nővérem a lelkemre kötötte, hogy erről nem beszélhetek apáéknak, mert akkor apa kinyírja a barátját ezért (így sem szeretik egyáltalán)... Csak kicsit olyan, mintha ő egy álomvilágban élne, ahol ők egy boldog pár, örökké együtt lesznek majd, de szerintem a srácnak ő csak valaki, aki főz, mos, takarít, bevásárol és bármikor lefekszik vele, mindig kéznél van, történjék akármi.

2021. ápr. 8. 20:57
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem foglalkozz a sajat dolgoddal
2021. ápr. 8. 20:59
 2/36 anonim ***** válasza:
8%
en is bmx-ezem, megyek is megverni a baratnomet! nemtudtam mit csinalok rosszul, de koszi a segitseget.
2021. ápr. 8. 21:01
 3/36 anonim ***** válasza:
66%
A családotokban ki van még nagy drámázó, hisztiző, csapkodó, kiabáló, tárgytörő, bántalmazó?
2021. ápr. 8. 21:11
 4/36 anonim ***** válasza:
96%
Mondd el ezt a szüleidnek...mert itt borítékolható hogy ha vele marad nagyon sanyarú sors vár rá... Hátha ők tudnak 6ni rá
2021. ápr. 8. 21:12
 5/36 A kérdező kommentje:

Foglalkoznék én a saját dolgommal is, de nekem van egy egészségesen működő párkapcsolatom, nem vagyok sem lelki beteg, sem depressziós. És mióta megvan a lakásom, azóta mi vagyunk a párommal azok, akik átcuccoltatják a tesómat, foglalkozunk vele, szórakoztatjuk, amikor éppen a padlón van. Nyáron konkrétan nyaralni is vittük, mert a barátom mondta, hogy ő nem meri itt hagyni az üres lakásban 2 hétre, mert fél, hogy csinál magával valamit.

A családunk többi tagja amúgy normális. Nyilván vannak nézeteltérések, kisebb viták, de a szüleink pl. idén lesznek 30 éves házasok. Otthon soha egy hangos szó, tányértörés nem volt. Nyugodt környezetben nőttünk fel.

2021. ápr. 8. 21:22
 6/36 anonim ***** válasza:
96%
A nővérednek ez "kell". Kapcsolatfüggő,nem fog ebből kiszállni. Lesz itt még(ha még nincs) verés és egyéb nyalánkságok. Csak a még meg sem született gyerekeiket sajnálom. Még a szüleidet, hogy az ezen való aggódás lesz az életük.
2021. ápr. 8. 21:29
 7/36 anonim ***** válasza:
92%
Szakotsd meg vele a kapcsolatot, anyadeknak mond meg az igazat es zard le ezt a temat a tesoddal. Szenvedjenek vele a baratnoi! Persze, hogy folyton hulyenek nez titeket, mert tudja hogy ti ugyis kisegititek. De ha elszakad a mezesmadzag NA majd akkor meggondolja, hogy visszamenjen e idiota pasijahoz. A csavonak csak ingyen punci kell, takaritono es a tesod meg fizet is azert, hogy vele lakhasson...vicc, ez a nö egy lelkiserult, pszichesen beteg. Pszichiatrian van a helye, ahol evek alatt talan kikezelik annyira hogy eletkepes legyen a jovoben.
2021. ápr. 8. 21:32
 8/36 anonim ***** válasza:
85%
Szállj ki az életéből és ezt a lehető legjobb szándékkal mondom. 10 év alatt tök megszokta, hogy mindig segít rajta valaki, így még nehezebb neki változtatni. Veszélyes magára hagyni, nem állítom, hogy nem, de az elmúlt 10 év azt mutatja, hogy az eddigi módszeretek nem vált be. Ha elmondod a szüleinek, biztos beszélnek vele, de eltudod képzelni, hogy egy ilyen függő személyiség erre azt mondja, " oh, igazatok van, agyon fog ütni, elhagyom". Nem, maximum lesz benne egy kis félsz, ha magától nincs, de ehhez nem kellenek a szüleid, te is eléred ezt nála, de lépni nem tudsz helyette. Ha elmondod a szüleidnek, azzal se rontasz a helyzeten, de vélhetően pozitív változás sem fog történni. A saját békéd szerint dönts ebben. Összességében a legtöbb, amit tehetsz, hogy nem akarod saját magától megmenteni, és bizakodsz, hogy épséggel kiszáll ebből hamarosan.
2021. ápr. 8. 21:45
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Nővéred nem fog változni. A srác elvette az önbizalmát. Volt ilyen barátnőm. Mindenki szerint a társaság legszebb csaja volt mégis mindig csak negatívan nyilatkozott magárol. Nagyon nehéz volt eljussunk odáig,hogy amikor megdicsértem azt mondta,hogy köszönöm nem pedig"ne gúnyolódj már, tudom,hogy dagadt vagyok(174centi 55kg!)

Szerintem mutass be tesódnak randi oldalakat. Tinder,randivonal,facebook randi.

A randivonalon 4 közeli barátom is férjet/feleséget talált!

Még a tinder is biztos adna neki egy jó adag önbizalmat. Szerintem fél,hogy egyedül marad a srác nélkül. Tuti nincsenek barátai sem tesódnak..☹️

2021. ápr. 8. 21:45
 10/36 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy a barátnőivel már nem őszinte, sokszor be sem avatja őket. Mert hogy szerinte úgyis azt mondanák csak, hogy hagyja ott, ne keresse stb és hogy ő erre képtelen, meg hogy minden barátnője utálja ezt a pasit és csúnyán beszélnek róla, meg hogy volt, aki rá is írt a srácra Facebookon, hogy szálljon le végre a tesómról és hagyja élni. Ha értem tenne ilyet bármelyik barátnőm, én örülnék neki, a nővérem meg halálosan összeveszett a gyerekkori legjobb barátnőjével ezen, hogy ő mi jogon csinál ilyet... Szóval neki már nagyon sok barátsága szakadt meg a barátja miatt, ilyen évtizedes barátságokról van szó itt. Ezért inkább nem is beszél senkinek a konfliktusokról, veszekedésekről.
2021. ápr. 8. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!