Jogosan várja el a család, hogy támogassam az öcsémet
anyagilag?
Figyelt kérdés
Az öcsém most kezdte az egyetemet. Mivel a tanulmányi eredményei annyira nem voltak jók, ezért csak költségtérítéses képzésre vették fel. A szüleim az első félévre való tandíjat ki tudták fizetni, de a továbbiakban ezzel gondjuk lesz, mert egy félév közel 600 ezer Ft. Én 5 éve elköltöztem otthonról, vállalkozást indítottam, amiből tavaly már tudtam egy saját lakást venni. Nem vagyok gazdag, de tudok a bevételemből félrerakni. Pont emiatt nem is élek nagylábon, mert tisztában vagyok vele, hogy egy vállalkozásban vannak kevésbé jó időszakok is és nem szeretnék bajban lenni egy esetleges rosszabb hónapban. A szüleim kitalálták, hogy mivel nekem jól megy, ezért az öcskös tandíjának a felét fizessem majd én, hivatkozva arra, hogy egy család vagyunk, meg mert állítólag nekem úgy sem okoz problémát. Én erre csak annyit tudtam mondani, hogy vegyék fel a diákhitelt, amit csak a tanulmányok finanszírozására lrhrt felhasználni. Innentől kezdve én vagyok a szemét, pénzéhes, kapzsi, aki nem hajlandó támogatni a családját, ha bajban vannak. Most tényleg be kéne szállnom az öcsém tanulmányainak finanszírozásába?
2. „Neked úgyis van” (az persze senkit nem érdekel, hogy te azért tettél is, hogy legyen, nem pedig a fán terem a pénz)
Ezzel csak annyi a gond, hogy addig csak ez a szlogen, amíg őket kell kisegíteni, visszafelé már nem lesz igaz, mert „neked úgyis van, oldd meg a pénzedből”.
2022. szept. 24. 17:01
52/54 anonim válasza:
Ritka undorító vérszívó rokonok vannak mögötted.
El sem hinném, ha az én anyám nem ilyen lenne.
2022. szept. 25. 10:00
53/54 Wycara válasza:
Az miért nem opció, ha már az első félév úgyis rendezve van, hogy tanul annyira jól, hogy az átvegyék allamira. Én ezzel érvelnek a helyedben, mivel nem dolgozik, más feladata nincs így pedig elvárható hogy legyenek annyira jó jegyei,hogy átvegyék allamira a kövi félévben. Plusz, spóroljanak a szülők is, havonta félretesznek és mire jön a második félév, meg lesz a pénz. Vagy vegyenek fel ők hitelt ha a fiúkat meg akarják kímélni. Nem jo irány szerintem átvenni a szülők kötelességeit. Nem a te dolgod megoldani az általuk vállalt gyerek tanittatasat.
Itthon szeretik a szülők ralocsolni az életképes testvérre a feladatokat. Nálunk az enyhén értelmi sérült húg szórakoztatása az állandó vitatéma.
2022. okt. 1. 16:59
54/54 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Ez a családi kapcsolat sajnos megszakadni látszik, mert hiába hozok fel bármi ész érvet, hogy miért nem adok pénzt, mindig azt kaptam meg, hogy egy önző és irigy ember vagyok, akinek nem fontos a családja. Sajnálom, hogy ez így alakul, de nem vagyok malacpersely, akit bármikor fel lehet törni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!