Jogosan várja el a család, hogy támogassam az öcsémet anyagilag?
"azzal is jobban jár, ha a tesója adja kölcsön és neki kell vissza fizetni..."
Ha meg nem fizeti vissza a testvérének, még jobban jár... Az ilyenn tipusú emberek pénz kérnek, nem kölcsönkérnek, és ha kölcsön kapnak, akkor sem adják meg soha!
Nyílván, ha van miből, és TE IS úgy érzed, akkor a segítség mindig jól jön. De elvárni ezt, én szerintem nem lehet.
Függ a családi kapcsolatoktól is, és a többi.
A lanyom egyetem mellet dolgozik. Mekiben. Es meglepo modon egeszen jol keress vele!
Bar neki nem kell a tandijjal veszodni. Viszont ezzel segit nekem h ne kelljen zsebpenzt adni. (Max 20e tudnek neki adni) Immar 4 eve dolgozik diakmunkan es 1.5 millat felre tett. Termeszetesen otthon laik es szallas kaja adott meg meg ezer minden.
“A helyzet az, hogy ő a család szeme fénye, mint tipikus késői gyerek és a szüleim mindent is meg akarnak adni neki. Arról, hogy dolgozzon hallani sem akarnak, mert szerintük az egyetemistának az a dolga csak, hogy tanuljon. A hitelre meg az a válasz, hogy nem akarják, hogy tartozással kezdje az életét. Bár a diákhitel2 pont erre lett kitalálva, hogy az önköltséget fedezzék belőle. Amúgy meg megengedhetném, hogy rendszeresen adjak, csak akkor nekem maradna kevesebb tartalékom a nehezebb időkre.”
Én ebbe a helyzetbe totálisan beleestem és azt mondom hogy NEM!
A tandíjra ott a diákhitel ami kamatmentes, fel tudja venni és később vissza is fizetheti. Ő fog tartozni egy banknak és ha akarja/nem akatja vissza kell fizetnie.
De miután a tandíjat kifizeted, jönnek az egyébb kérések mint laptop/telefon/autó stb egyenes arányban az életszínvonalad növekedésével.
Soha nem fogják visszaaadni, mert a bajba mindig egy család vagyunk de ha te kerülnél bajba akkor old meg magad!
Más kérdés hogy miért nem tudtak a szüleid olyan életszínvonalt biztositani amiből a kedvenc gyerek tanulmányait nevetve ki tudják fizetni?
Nem, mert amikor neked lesz szükséged pénzre nem számíthatsz senkire!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!