Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan reagáltatok, mikor...

Hogyan reagáltatok, mikor megtudtátok, hogy egyik családtagotok meleg/leszbikus/bi/transz? Vagy hogyan reagálnátok?

Figyelt kérdés

2022. aug. 7. 17:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
90%

Közpénzt? Hm.... érdekes..... tudod te mi az a Fundraising? Tudod te, hogy a Budapest Pride nem indul el állami pályázatokon, hanem csakis önkéntes adományokból tartja fenn magát? Megszavazták a szervezők anno, hogy bármely kormánypárt van hatalmon, nem fognak elfogadni pénzt és tartják ehhez magukat.... Ezért van minden év elején, adománygyűjtő akciójuk... amikor is összegyűl a pénz egy része, más része meg általuk szervezett bulikon, meg Budapest Pride felvonuláson és az 1 hónapos pride fesztiválon jön létre... ott is van egy kis persely... ja és átláthatóbbak mint maga a magyar állam és a kormány, ugyanis fent van, hogy mire költik el a pénzt...

Én anno Debrecenbe szervezkedő melegként 3 hónapos fesztivált szerveztem meg 120.000 Forintból amit tőlük pályáztam meg.... amiből terembérlésekre futotta...

2022. aug. 8. 00:52
 32/75 anonim ***** válasza:
9%

31: én a rendőri biztosításra gondoltam.

Meg arra, hogy miért kell melegfelvonulni ?

Mi szükség van erre?

Heterofelvonulást is kellene tartani akkor? NEM!

Nem értem, hogy ezt miért kell kivinni az utcára.

És szerintem sokan mások sem.

2022. aug. 8. 00:55
 33/75 anonim ***** válasza:
88%

Egyébként tudod mi a közpénz? Egyrészt amit az EU adna ha nem patyomkin beruházásokra költené el a pénzt a drága kormánypárt.... másrészt meg az SZJA amit minden évben be kell be vallanom, én azt vallom, hogy ha már egykulcsos SZJA van meg minden, akkor legyen részvételi költségvetés, vagyis az állampolgároktól kérdezzék meg, hogy mire is költse el a kormány az általunk befizetett pénzt...

Lengyelországban már ezt a dolgot a diákok is gyakorolják az iskolában.... remélem eljut Magyarország is erre a szintre...

2022. aug. 8. 00:56
 34/75 anonim ***** válasza:
18%

33: hát ha tőlem kérdeznék, én tuti nem engedélyeznék semmilyen nemi identitású felvonulást, mert felesleges.

Akik szeretik egymást, azoknak semmit sem kell bizonygatniuk senki előtt.

2022. aug. 8. 00:58
 35/75 anonim ***** válasza:
92%

Heteróként otthonról kidobhatnak amiatt mert ellentétes nemű partnert viszel haza bemutatni vagy vele mész el randizni?

Kiközösíthetnek heteróságod miatt a suliban, vagy munkahelyen?

Egyébként rendőri biztosítás minden tömegrendezvényen van.... akkor én is kérdezhetném, hogy KATA tüntetésekre minek terelték ki a rendőröket is és miért sokkoltak meg egy ott vevő békés résztvevőt elektromos sokkolóval? Ahelyett, hogy a valódi bűnözőkre vadásznának?

2022. aug. 8. 00:59
 36/75 anonim ***** válasza:
7%

35: nem kell nyíltan felvállalni, ha meg felvállalod, azzal vállalod a következményeket is, nem?

A katás tüntit ne sorold ide, mert az az emberek megélhetéséért volt s nem azért, hogy valakik arany színű tangában parádézhassanak.

A lényeg az, hogy a szexualitás magánügy kellene, hogy legyen, de látom, nem érted.... :(

2022. aug. 8. 01:02
 37/75 anonim ***** válasza:
92%

Tudod a meleg felvonulás abból indult ki, hogy míg mondjuk Franciaország 1789-es francia forradalom idején eltörölték a homoszexualitás büntethetőségét, addig a világ többi részén fennmaradt... Lengyelországban már a 30-as évek eltörölték, Szovjetunióban már 1917-ben, de Sztálin visszahozta...Magyarországon 1961-ben..

Ez nem azt jelenti, hogy előtte nem lettek volna olyan jogi vagy pszichiátriai aktivisták, akik próbálták alátámasztani, hogy a melegek vagy a transzok nem szorulnak elmeorvosi kezelésre vagy börtönre...

Német Császárságban is sok próbálkozás volt erre... Osztrák-Magyar Monarchiában Kertbeny Károly foglalkozott ezzel... aztán 1920-as években már megjelentek toleránsnak mondható magyar szakértői művek is... amelyek leírták a korabeli meleg magyar társadalmat...

Voltak rövid időszakok, a nagy meleg aktivizmus előtt, pl Weimari Köztársaság időszaka, mikor orvos végzettségű Magnus Hirschfeld vagy Amerikában Kinsey vizsgálta a melegeket és transzokat és komoly kutatásokat végeztek annak érdekében, hogy egyszer és mindenkorra töröljék a melegeket hátrányosan érintő rendelkezéseket... vagy börtönbüntetéseket..

1930-as évekre a fasiszta és kommunista hullám eltörölte ezt... Amerikában meg inkább konzervatívabb politikusok ellenállásán bukott meg Kinsey további kutatása... akik a vörös pánik hangulatában... ami a II. Világháború után történt mikor Szovjetunió és a keleti-blokk hidegháborúzni kezdett, akkor az ilyen toleráns nézőpontok Amerikában is perifériára szorultak...

Akkor a meleg aktivisták azt mondták, hogy próbáljunk meg megfelelni a konzervatív értékeknek... sikertelenül mert volt, hogy melegeket kilakoltattak pusztán amiatt mert főbérlő rájött, hogy meleg lakik az ingatlanjában... akkor bárjaikban is rendszeresen razziáztak a rendőrök, és ha rajta ütöttek, akkor bevitték őket a rendőrségre és az ott készült fotókat közzé tették a helyi lapban és kirúgták a munkahelyükről őket... és pont egy ilyen eset után csaptak az asztalra a melegek az Egyesült Államokban... és álltak a saját sarkukra...

2022. aug. 8. 01:27
 38/75 anonim ***** válasza:
91%

Jah, mert az oké hogy embereket elnyomnak a szexualitásuk miatt és utcára is kerülhetnek, de a katásoknak már fer?

Legrosszabb esetben még mindig el tudnak menni dolgozni máshogy a katások.

Viszont ha te 18 éves korodban az utcára kerülsz nah meg folytonos diszkrimináció egész életedben, vajon melyik a rosszabb?

2022. aug. 8. 01:30
 39/75 anonim ***** válasza:
87%

"Tehát igen, mehetsz a pároddal együtt vásárolni, csak ne tedd őt magadévá a hűtőpulton és ne a másik vevő gyereke előtt érezz legyőzhetetlen vágyat arra, hogy mindenképpen kifejezd a másikhoz fűződő nemi hovatartozásodat. Várd meg, amíg hazaértek. Nem tartozik idegenekre." Akkor a heterók se tegyék. Mondjuk majdnem dugást én még csak heterótól láttam, látványos smárolást, tapizást megint csak heterótól láttam.. És baromira zavar hogy a gyerekeim előtt csinálják.

Szóval jó lenne ha ezek a "francos" heterók is a négy fal között tartanák, pláne ha a melegeket ezzel basztatják állandóan. Meggyőződésem hogy nem az egymás kezét fogó meleg pár, vagy a csillámpóninak öltözött transz ártana a gyerekem fejlődésének (amilyet sose láttam, se tangás melegeket, nemváltásra biztató transzikat az oviban meg pláne nem) Ellenben a gyűlölködő, b*zizó, másokat ok nélkül basztató homofób emberek, igen, mert egy pokolian káros viselkedésformát mutatnak a gyereknek a jelenlegi sötét, gyűlölködő politikai vezetéssel egyetemben. Üdv: egy negyvenkét éves két gyerekes anya.

2022. aug. 8. 09:07
 40/75 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként valaki látott már olyat, hogy Magyarországon mondjuk a Spar hütőpultján estek egymásnak a meleg pár két tagja? No látod nem....
2022. aug. 8. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!