Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan reagáltatok, mikor...

Hogyan reagáltatok, mikor megtudtátok, hogy egyik családtagotok meleg/leszbikus/bi/transz? Vagy hogyan reagálnátok?

Figyelt kérdés

2022. aug. 7. 17:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
97%

Egy egyszerű okéval reagálnik a szexuális irányultságára, ez most olyan, mintha bejelentené, melyik a kedvenc zöldsége.

A transzneműség azért összetettebb dolog. Olyan extrém eset, hogy például apám bejelenti, hogy nő, azért nem túl valószínű, távolabbi rokonoknál meg szoknom kéne. Ettől függetlenül nyilván megadom neki azt a tiszteletet, hogy a kért nemén hivatkozok rá, illetve ha ad magának egy új nevet, azt használom.

Egyébként meg mindenki úgy éli az életét, ahogy neki kényelmes, nincs hozzá közöm.

2022. aug. 7. 21:14
 22/75 anonim ***** válasza:
5%
nem lennek büszke ra, es nem is szegyelnem. Szeressen akit akar. Amig nem puceran ugral körülöttem tangaban lobalva akarmiet es ordibalja hogy o ugyanazt a nemet szereti.... o dolga hadd csinalja tok jo. enis az en dolgom csinalom :)
2022. aug. 7. 21:14
 23/75 anonim ***** válasza:
93%
Elfogadnám aztán ennyi.
2022. aug. 7. 21:29
 24/75 anonim ***** válasza:
97%
A családomban a párom szexuális irányultsága érdekel egyedül, mivel az tartozik rám. A többi felőlem a mosógépekre is izgulhat.
2022. aug. 7. 21:53
 25/75 anonim ***** válasza:
100%

Ha meleg/leszbikus/biszex akkor megkérdezném, hogy van-e párja, ha igen akkor milyen, tervezi-e bemutatni, meg a többi olyan kérdést, amit a heteróknak is feltennék.

Ha transznemű, akkor megkérdezném, hogy milyen néven szólíthatom, illetve, hogy figyeljek-e még valamire ezzel kapcsolatban. Illetve ha nembináris kategóriába eső nemet mond, akkor lehet, rákérdezek, hogy az mit takar pontosan, mert nem vagyok mindegyikkel tisztában.

+Mindkét esetben, megkérdezem, hogy ki tudja és ki nem, hogy nehogy véletlenül "lebuktassam" olyan előtt akinek (még) nem áll készen elmondani. (Mert ha az illető tudja és úgy hivatkozik rá a születési nevével, akkor kijavítom, de ha még nem tudja, akkor nyilván nem. Illetve sajnos sokszor felhozzák témának az idősebb rokonok a fiatalabb rokonok szerelmi életét, és ott se mindegy, hogy "nem tudok semmit" vagy nyíltan van kezelve.)

2022. aug. 7. 22:45
 26/75 anonim ***** válasza:
87%

Mi is az a magánügy?

Ha bemutatom a családomnak a páromat melegként, ha lesz párom... így 31 évesen, akkor az minek számít? Vagy pl nem mehetek a párommal együtt vásárolni? Anyám és apám is úgy jártak együtt vásárolni, meg együtt pucolták a krumplit...

2022. aug. 7. 23:19
 27/75 anonim ***** válasza:
52%

Mi is az a magánügy?

Szerintem: Minden, ami otthon zajlik vagy nem otthon (igen bemutathatod), de nem kötődik szxuális megnyilvánuláshoz és megbotránkoztatáshoz nyilvánosan.

Tehát igen, mehetsz a pároddal együtt vásárolni, csak ne tedd őt magadévá a hűtőpulton és ne a másik vevő gyereke előtt érezz legyőzhetetlen vágyat arra, hogy mindenképpen kifejezd a másikhoz fűződő nemi hovatartozásodat. Várd meg, amíg hazaértek. Nem tartozik idegenekre.

Szerintem ezt jelenti.

2022. aug. 7. 23:27
 28/75 anonim ***** válasza:
90%
Ha jó nevelést kaptál, akkor nyilvánvalóan te se teszed magadévá a hűtő pulton a szerelmedet, látod itt látszik, hogy a heterók is valamit elnyomnak, ha ilyen dolgot vetítenek ki a meleg párokra... én még sose láttam meleg párokat ilyet csinálni szupermarketekben pedig itt élek pesten már 4 éve...
2022. aug. 8. 00:34
 29/75 anonim ***** válasza:
90%
Ja és ebben a 4 évben volt, hogy egyetem mellett kasszáztam ilyen üzletekben és sose hallottam ilyenről pletykálni a kollégákat...
2022. aug. 8. 00:41
 30/75 anonim ***** válasza:
9%

28: nyilvánvalóan nem teszem, mert az ember képes elnyomni az állati ösztöneit és ez elvárható lenne a melegektől is!

Tiszteletben kell tartani egymást és nem szivárványos zászlót lengetni a másik orra alá meg közpénzt herdálni felvonulásokra.

A magánügy, az maradjon magánügy!

2022. aug. 8. 00:44
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!