Miért kell azon gúnyolódnia, beszólogatnia a családtagjaimnak, főleg a szüleimnek, hogy "nem tudok" telefonálni lassan 20 évesen?
Hozzáteszem ez így nem teljesen igaz. Feszélyez, ha olyan emberrel kell beszélnem telefonon, akivel nem szoktam túl sűrűn. Egyszerűen zavar, hogy nem látom a másik testbeszédét. Nyilván, ha felhív egy random, nem külföldi szám, akkor felveszem, vagy ha a futár hív, azt is fel tudom venni gond nélkül.
Viszont ha hivatalos/fontos dolog miatt kell telefonálnom, akkor az nekem azért nem úgy megy, hogy beírom a számot, telefonálok. Engem ez nagyon stresszel, volt, hogy konkrétan elhánytam magam. Lehetőség szerint inkább e-mailt írok. Ha nincs más opció, csak a telefon, nekem kell egy kis idő az ilyen hívások előtt, pár óra, ha kicsit még ráér akkor másnap telefonálok inkább. Tehát egyébként meg tudom csinálni, de nem megy úgy, hogy ők úgy döntenek, hogy "na szoktassuk a szerencsétlent az íílet nagy dógaira, nesze telefon, hííííjad most azonnal" és akkor ott rögtön és azonnal.
És mindig megkapom, hogy életképtelen vagyok, mi lesz velem, ha külön fogok lakni, hogy lehetek ilyen szerencsétlen, ők nem lesznek ott mindig, stb... Ezzel marhára nem vagyok kisegítve...
Ezzel én is így vagyok. Inkább amit lehet, személyesen, vagy e-mailben intézek. Nem tudom a pontos okát, hogy miért, de telefonálni csak rokonokkal, a barátnőmmel, és egy-két közeli barátommal szeretek.
A különbség annyi, hogy nálunk ebből senki nem csinált soha problémát. Amit kellett, azt eddig mindig el tudtam intézni, az meg miért is lenne beszólásra alap, hogy nem szeretek telefonálni? :D
A helyzet az, hogy a baj nem veled van, hanem a toxikus környezeteddel.
A férjem ugyanilyen. Mindent én intézek helyette. Mert ő csak hebeg habog telefonban, kell 10 perc mire magához tér.
Baromi idegesítő. De legalább én megoldom. Gáz lenne, ha még én is ilyen lennék, akkor soha semmi nem lenne időben elintézve.
Én 40 múltam, ami telefont lehet, rálőcsölök a férjemre, kedves, és szeret telefonálni, így neki nem gond.
20 évesen nekem is rosszabb volt, azóta azért sokat fejlődtem, a gyerekeim születésével sok hangyámat kénytelen voltam elengedni miattuk, tiszta terápiás... :)))))
Üzenem a szüleidnek, lehet élni így, és manapság egyre több mindent nem hogy lehet, de egyenesen elvárt online írásban intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!