Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg bunkóság volt vagy én...

Tényleg bunkóság volt vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Alapsztori annyi, hogy a feleségemmel babát szeretnénk, de közel 2 év sikertelenség után orvoshoz fordultunk. Még az elején vagyunk, néhány konzultáció és rutin vizsgálat volt, de konkrétumok még nincsenek.

Annyit tud a család, hogy már egy ideje szeretnénk, nem bonyolult összerakni, hogy mi a helyzet, de nem firtatjuk.

Hétvégi grillezésnél azért csak kierőszakoskodták a témát, elvégre 1, ennél nincs jobb téma grillezéshez

2, lehet min csámcsogni

Aztán egyszer csak bumm, az egyik családtagom, AZ ENYÉM, ledobja a bombát és ilyet talál mondani a feleségemnek: nyugodj meg drágám, biztos nem veled van a gond.

Elnézést, micsoda?? Nem rendeztem jelenetet, de iszonyúan kiakadtam tőle. Már eleve a téma is feszélyez, de ez van, csináljuk tovább, de még ha így is lenne, hát hogy mondhat valaki ilyet?

Hazafelé jövet a kocsiban a feleségemnek bejelentettem, hogy ez a kedves családtag számomra már nem létezik, mert ez annyira aljas és övönaluli volt.

Szerinte kicsit túl gondolom, biztos nem akart ezzel megbántani, csak őt megnyugtatni, ésatöbbi..

Nem vagyok az a sértődős, sőt általában nem is nagyon adok mások véleményére, de ezzel sikerült megbántania.

Mit gondoltok, igaza van a feleségemnek és nagyobb jelentőséget tulajdonítok ennek, mint ami?

2022. júl. 27. 21:24
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem volt szép töle.
2022. júl. 27. 22:35
 32/46 anonim ***** válasza:
96%

Látszik, hogy érzékeny téma. Amúgy szerintem nem ellened szánta, hanem nyomott egy ilyen sablonos "valakinek biztos megnyugtató" választ. Alapból sztereotípia, hogy a nők akarnak gyereket, a férfiak meg csak beleegyeznek; meg ilyen nő a nő közti nyugtatás is akart lenni. Biztos vagyok benne, hogy akárki mondta ezt, le sem esett neki, hogy sértő rád nézve.

Szerintem itt nem is kifejezetten ez a probléma, hanem hogy nyomták rátok a témát, pedig valószínűleg elég egyértelmű volt, hogy nagyon érzékeny pont ez nálatok.

Ettől nem leszel kevesebb férfi, még akkor sem, ha valóban veled van a gond. Én a helyedben inkább az erőszakoskodás miatt lennék pipa, nem konkrétan ez a beszólás miatt, bár így látatlanban nyilván nem tudom milyen volt a helyzet és a hangsúlyozás.

2022. júl. 27. 22:43
 33/46 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem itt az a probléma, hogy egy családi bíróság előtt kell elszámolnotok ezzel az üggyel. Semmi közük hozzá, abszolút 0 infó tartozik rájuk, nem kell válaszolni sem a kérdésekre mert itt minden de minden szigorúan magánügy, csak kettőtökre tartozik és nem kellenek a megjegyzések meg a vigasztalások. Ez egy diszfunkcionális család ahol így pellengérre van állitva meg ki van kérdezve egy házaspár a nemi életükkel kapcsolatban. Nem csoda hogy kiakadtál, de a probléma nem csak a rokonban van, hanem az egész helyzetben és az egész családban.
2022. júl. 27. 23:16
 34/46 anonim ***** válasza:
64%

Ez ilyen tipikus hímrinya, már bocs. Értjük, belegázoltak a férfiasságodba, mert meg lett lobogtatva, hogy esetleg nálad is lehet gond (amúgy baromira nem ezt mondta), de azért ne kelljen már hasraesni, hogy szegény férfiként el kell menni kiverni egy petricsészébe, miközben a feleségedet tök fájdalmas vizsgálatokkal vegzálják és zárójelben hormonokkal tömik.

A rokon megjegyzése egyetlen pillanatig se szólt rólad, egyszerűen a feleségednek, a nőnek szólt, butuska megnyugtatásként, hogy szorít érte, hogy hátha nem kell végigszenvednie a millió vizsgálatot. A "ha nem ő, akkor te" gondolat egyetlen pillanatig se volt benne ebben a kijelentésben, csak te ugrottál rá, mivel - nyilván érthetően - rá vagy feszülve a témára.

Ne akadj ki ilyen piti dolgokon, inkább a feleséged mellett állj ki. Ha nem akartok a témáról beszélgetni, légy határozott, állítsd le még az elején. És ne feltételezz rosszindulatot a saját rokonaidról.

2022. júl. 28. 00:17
 35/46 anonim ***** válasza:
86%

A legjobb barátnőméknél 8 év alatt nem jött össze a baba. Mindkettőjüket kivizsgálták, kiderült egyikük sem "hibás", csak egymással nem kompatibilisek, azaz nekik egymástól soha nem lesz gyerekük, mert valami kémiai akármi bénítja a férj ivarsejtjeinek mozgását. (Nem ismerem a szakszöveget)

Ez a hír nem tett jót a házasságuknak és egy idő után elváltak.

Mindkettőjüknek a következő kapcsolatában elsőként befutott a gyerek.

Mindketten azóta többgyerekesek.

2022. júl. 28. 00:32
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Na én az ilyenek miatt nem fogom beavatni a rokonságot, hogy ha babaprojektbe kezdünk. Legközelebb, ha valaki szóba hozza, mind a ketten mondjatok annyit, hogy majd szóltok, ha jön a baba, aztán váltsatok témát. Ha nem engedik el, akkor mondjátok meg, hogy bízzák a dolgot kettőtökre, vagy szálljanak be ha ennyire bele akarnak folyni. Amúgy sem értem ezt a logikát. Ha várnátok a babát, valszeg elmondjátok, nem kell faggatózni, hogy mi van már. Nyilván ha nem hozza fel egyikőtök sem, (szerintem) erősen sejthető hogy még nem jön, ergo nincs mit beszélni róla.
2022. júl. 28. 00:57
 37/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsétlen egy megjegyzés volt, de biztos nem akart rosszat a rokon. Kicsit nyugodj meg, nem kell ezért megszakítani a kapcsolatot. Legközelebb ha felmerülne a téma, egyből állítsátok le, hogy erről nem beszéltek, a ti magánügyetek, majd ha van valami mondanivalótok szóltok, témaváltás. Mi sem voltunk hajlandóak róla senkivel beszélni, egy idő után már nem is kérdezték mikor látták hogy nem vagyunk benne partnerek.
2022. júl. 28. 06:51
 38/46 anonim ***** válasza:
0%

Nezd, ha nem jon ossze a baba ket ev alatt akkor ot bizony valoszinuleg valakinel szervi bajok vannak. A noknel ez legtöbbször egyuttjar valamilyen mas tunettel, ami feltunik, rendszertelen menzesz, fajdalom stb stb.

Ha ilyen nincs a felesegednek akkor nalad lesz a baj jo esellyel. A ferfi sterilitas szinte teljesen tunetmentes lehet, fel sem tunik amig ki nem vizsgaljak.

Meg ha bunko is volt a rokon szerinted, lehet hogy csak kovetkezteteseket vont le a dologbol.

2022. júl. 28. 09:20
 39/46 anonim ***** válasza:
63%
Tetszenek a válaszok, ha nő lennél, az első oldalon lehisztispicsáztak volna.
2022. júl. 28. 09:39
 40/46 anonim ***** válasza:
100%
Fuh. Nekem az ilyen elszólás egy szinten van azzal, amikor kiderül milyen nemű a gyerek, és valaki olyan megjegyzést tesz, hogy "Nem baaaj, legközelebb majd összejön a másik". A következő alkalommal, ha valaki kérdezősködni kezd, mondjátok meg, hogy nem kell faggatózni, majd ha úton van a gyerkőc, úgyis szólni fogtok.
2022. júl. 28. 09:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!