Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg bunkóság volt vagy én...

Tényleg bunkóság volt vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Alapsztori annyi, hogy a feleségemmel babát szeretnénk, de közel 2 év sikertelenség után orvoshoz fordultunk. Még az elején vagyunk, néhány konzultáció és rutin vizsgálat volt, de konkrétumok még nincsenek.

Annyit tud a család, hogy már egy ideje szeretnénk, nem bonyolult összerakni, hogy mi a helyzet, de nem firtatjuk.

Hétvégi grillezésnél azért csak kierőszakoskodták a témát, elvégre 1, ennél nincs jobb téma grillezéshez

2, lehet min csámcsogni

Aztán egyszer csak bumm, az egyik családtagom, AZ ENYÉM, ledobja a bombát és ilyet talál mondani a feleségemnek: nyugodj meg drágám, biztos nem veled van a gond.

Elnézést, micsoda?? Nem rendeztem jelenetet, de iszonyúan kiakadtam tőle. Már eleve a téma is feszélyez, de ez van, csináljuk tovább, de még ha így is lenne, hát hogy mondhat valaki ilyet?

Hazafelé jövet a kocsiban a feleségemnek bejelentettem, hogy ez a kedves családtag számomra már nem létezik, mert ez annyira aljas és övönaluli volt.

Szerinte kicsit túl gondolom, biztos nem akart ezzel megbántani, csak őt megnyugtatni, ésatöbbi..

Nem vagyok az a sértődős, sőt általában nem is nagyon adok mások véleményére, de ezzel sikerült megbántania.

Mit gondoltok, igaza van a feleségemnek és nagyobb jelentőséget tulajdonítok ennek, mint ami?

2022. júl. 27. 21:24
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
80%

Hát elég tapló megjegyzés volt. Baromira nem illik ilyet mondani.

Lehet, hogy tényleg nem volt bántó szándéka az illetőnek, de akkor meg nem sok tapintat szorult belé.

2022. júl. 27. 22:13
 22/46 A kérdező kommentje:

Az a bajom - és bocsánat mindenkitől, hogy szerda este/éjszaka tör rám az őszinteségi roham -, hogy mindenki de tényleg MINDENKI a feleségemet nyugtatja, miközben nekem éppúgy nehéz.. Egy kedves szót vagy gesztust sem kaptam azoktól, akik ismerik a körülményeket.

Értem én, hogy őt akarta megnyugtatni ezzel, de nem lehetett volna ezt úgy esetleg, hogy nem aláz meg másik feltucat ember előtt?

Na mindegy, kár ezen pörögni, csak bánt, mert bármilyen hihetetlen egyeseknek, a férfiaknak is vannak érzelmeik.

2022. júl. 27. 22:14
 23/46 anonim válasza:
72%

Kérdező , jogos a felháborodásod, de tény hogy aki nincs benne ebben a termékenységi huzavonában, az nem érzi mennyire bántó tud néha lenni , akaratlanul is .

A Feleséged nem értem egyedül , kicsit ő is hülyén reagál.. kérdezd meg tőle ha róla lett volna megjegyzés , hogy nem nálad hanem nála van a gond , ő nem sértődött volna meg?? Na ugye …

2022. júl. 27. 22:15
 24/46 anonim ***** válasza:
83%

Itt van a kutya elásva. Ezért bánt ennyire a kijelentés.

Figyelj, ha magadba folytod még rosszabb.

Ne szégyeld kimondani a dolgokat, pláne azt hogyan érzed magad.

2022. júl. 27. 22:20
 25/46 anonim ***** válasza:
80%

Igen, sajnos a férfiak ebben az egész gyerekvállalás témában kb spermadonorként vannak kezelve.

Ha a nő terhes, kb sosem kérdezik meg az apát, hogy ő egyébként hogy bírja a dolgot, pedig attól, hogy nem benne fejlődik a gyerek, egy férfinek is lehetnek ám érzései, gondolatai, kérdései, aggályai a dologgal kapcsolatban. Rá is hatással van a párja handulatingadozása, neki is fel kell dolgozni, hogy átalakul az élete, hogy felelős lesz egy gyerekért.

2022. júl. 27. 22:23
 26/46 anonim ***** válasza:
76%
19, legtöbb esetben nálunk van a gond... szerencsére nagyrészt megoldhatóak.
2022. júl. 27. 22:24
 27/46 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, a legtöbb férfi megsértődne ha nyugtatgatnák. Az megfordult a fejedben hogy hozzád meg mernek így odamenni? Kimondtad bármelyiküknek is mennyi aggodalom, feszültség van benned a babatéma kapcsán? A megjegyzést meg csak te érezted megalázónak, nem annak volt szánva.
2022. júl. 27. 22:24
 28/46 anonim ***** válasza:
96%

Az egyébként miért lenne annyira megnyugtató válasz, hogy biztosan a másikkal van gond? Persze lehet, hogy lelkileg könnyebb az egyik félnek, ha kiderül, hogy nem vele van a gond, és nehezebb a másiknak, de akkor is közös ügy, közösen kell megoldani.

Az sem biztos amúgy, hogy bárkivel is gond van. Egyik rokon család szintén közel két évig várt, mindkettejüket kivizsgálták, egyikükkel sem volt semmi gond, majd alig pár hónapra rá sikerült, ma már három kisfiuk van.

2022. júl. 27. 22:25
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
*nem
2022. júl. 27. 22:26
 30/46 anonim ***** válasza:
91%

"A megjegyzést meg csak te érezted megalázónak, nem annak volt szánva."

Lehet, hogy nem annak volt szánva, de az volt. Ilyen megjegyzést egy átlagos érzelmi intelligenciával rendelkező ember nem tesz.

2022. júl. 27. 22:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!