Szerintetek ez bunkóság, vagy én reagálom túl?
Sokat utazok vonattal, régebben napi szinten, manapság is 1 héten legalább egyszer, általában többször.
A lényeg, hogy szerintem alapvető az, hogy ha a négyes ülésnél valaki már z ablak mellett ül, akkor nem ülök vele szemben (kivéve persze, ha tumultus van, és nincs máshol hely). De ha csak az az egy hely foglalt, akkor én személy szerint mindig átlósan ülök. Hogy miért? A vonat út során jólesik kinyújtani a lábat. Ha egymással szemeb ülünk, akkor viszont egyikünk sem fogja tudni ezt megtenni. Szerintem tuskóság, ha valaki a másikkal szemben ül, mikor vagy átlósan, vagy az illető mellet van még hely.
Irigylem a problémáid.
Egyébként szerintem nem tuskóság, mindenki oda ül, ahova akar. Engem pont nem szokott érdekelni, hogy átlósan ülnek-e le velem szemben vagy sem.
Majd' egy órán keresztül? :D Én heti kétszer 3 órát vonatozom, és mindig tömve van az egész kocsi, na akkor?
Ez annyira semmitmondó, pitiáner kis gond, hogy nem is értem, miért kellett kérdést feltenni róla. De amúgy nem, nem bunkóság, főleg ha InterCity-n volt, ahol ugyebár helyjegy van, és jó esetben mindenki a saját helyére ül, ha csak nem beszéli meg valakivel a helycserét.
Minden reggel 1 órát és minden délután egy órát vonatozom. Mindkettő a "csúcsidő"-ben van, mikor állandó jelleggel tömve van a vonat.
Tudod, akik ezen az elővárosi vonalon laknak, mint én, nem problémáznak ezen, mert örülnek, hogy egyáltalán van hová leülni és felfér a vonatra.
És különben is. Oké, hogy nincsen tömegnyomor. De tudtommal a jegy/bérlet, amit vásárolsz és nem valami olcsó, arra van, hogy ODA ÜLJ? AHOVÁ AKARSZ, szíved joga eldönteni, hogy hol szeretnél ülni.
Neked ehhez semmi jogod, hogy felháborodj, hogy miért szembe ül. Ha utál a szélén ülni, inkább az ablak mellett foglalna helyt, akkor ott fog, mert joga van ehhez, ha már fizet érte...
Nem bunkóság. Ha ilyen történik, fogod magad, és kiülsz te a folyosóoldalra, és akkor rögtön lesz lábtered.
Tudod valaki jobban szeret az ablak mellett ülni, ahol legalább oldalra nézve ki tudsz nézni a semmibe, mert valaki utál folyosóoldalt ülni. Oldalra nézel, utas, előre nézel, utas, másik oldalra nézel, utas. Mi marad? Nézni a földet a kocsi közepén. Na látod, valaki szerint meg ez a bunkóság, hogy a lábtered miatt erre szeretnéd kényszeríteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!