Szerintetek bunkóság, ha nem reagálok az utcán mindenféle baromság miatt leszólítgató emberekre?
Ma esett meg velem, hogy az utcán sétálva egy csapat fiatal a dohánybolt előtt állt, majd az egyik csaj odajött hozzám - természetesen köszönés nélkül - és azt kérdezte, bemennék-e neki a dohányboltba venni 1 doboz cigit?
Ugyanez ma: elmegyünk egy garázssor mellett egy idegennel, majd azt kérdezi: "Izé..ezek a garázsok??"
Fullra ignoráltam mindkét embert, még csak rájuk sem néztem. Egyszerűen nincs kedvem, sem türelmem foglalkozni velük, és még arra se méltatom őket, hogy bármit válaszoljak.
Ez bunkóság? Vagy az a bunkóság, hogy köszönés nélkül, kéretlenül leszólítgatnak? Esetleg ők is, és én is bunkók vagyunk? :)
Szerintem ez elég tiszteletlen, még akkor is ha baromsággal jönnek, én azért reagálok valamit, attól függően hogy hittérítő, szórólapos, koldus, vagy szívességet kérőről van szó.
-"Köszönöm, nem kérek"
-"Sajnos nincs"
-"Bocsi/Bocsánat, de sietek"
Ha megállnék minden egyes lejmoló csövessel, cigit darháló cigóval, jehovistával, krisnással, és lehúzni akaró C vel dumálni, 2 órával hamarabb kéne elindúlni otthonról
Ez normális. Nem vagy köteles mindenkivel jópofizni.
Az utolsó válaszon nagyot nevettem :D
Én szűrni szoktam. Az ilyen 'parfümöt tessék' meg 'lehet egy kérdésem?' jellegű leszólításnál én se nézek oda hanem inkább igyekszem a táskám szorosan magamnál tartani és elhúzni onnan.
De ha valaki normálisan odajön hogy pl XY hely merre van, de még szegény szórólaposoknak is mindig szoktam válaszolni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!