Miért egyre több a neveletlen gyerek?
Tisztelet a kivételnek....
Egyre több manapság a neveletlen, rosszindulatú, pofátlan gyerek, és ez a jövő nemzedéke. De miért? Tudom sok olyan szülő van aki éhhel-nappal dolgozik, de nekik kevésbé ilyen a gyerekük (tapasztalat), de én az olyanokra gondolok akiket már a szüleik sem tudnak megnevelni.
A gyerekek 10-12 évesen cigiznek, meg isznak, de nem baj mert a szülőt ez vagy nem érdekli vagy nem tiltja mert "ha tiltom, a hátam mögött csinálja". 15-17 évesen sok az ilyen tini p*csa aki már nem szűz (ez se érdekli sokszor a szülőt) és már sokszor odáiug fajul a dolog hogy lenézik azt aki 17 évesen még szűz. Ez nevetséges, szánalmas, de nagyon elkeserítő.
Én 17 éves vagyok, nem iszok, nem cigizek és ezeket nem is akarom. De most valaki miért lenne alacsonyabb szintű ha nem rontja az egészségét az ilyenekkel? Engem nem érdekel hogy valaki csinálja-e vagy nem, a saját életét úgy teszi tönkre ahogy akarja.
A viselkedés a másik dolog. Sok a kis taknyos akik "menőzésből" beszólogatnak, meg visszaszólnak, nagyoskodnak mindenre, kb minden második szavuk a b*meg és társai, ezzel nagyok akarnak lenni de ez annyira gyerekes szerintem...ez is szánalmas.
Sok esetben nem az áll a háttérben hogy a szülők mindíg dolgoznak, hanem az hogy otthon vannak, de egyáltalán nem foglalkoznak a gyerekkel. De miért? ha nem akar vele foglalkozni akkor minek neki gyerek? A piálás meg a cigizés is olyan hogy sok esetben nem a szülőtől veszi át, hanem mert be akar illeszkedni. De miért csak ezzel lehet beilleszkedni? Ez annyira szánalmas
És egy gyerek miért lesz néha ilyen (amit elmondtam) ha mégis foglalkoznak vele a szülei?
Nektek mi a véleményetek, tapasztalaitok?
Mert egyre nehezebb a szülöknek ..
Többet kell dolgozni, kevesebb pénzt tudnak keresni fáradtabbak..
A gyereket mega tévé neveli mert más kultúrális eseményre se pénzük se energiájuk se idejük a szülőknek, nameg lustábbak is mint jópár évtizede.
És ugye nincsenek már népnevelők meg a tv ből is csak a baromság ömlik meg a szemét!
A szinvonalas műsorok már csak a fizetős kábeltv csomagokban elérhetőek.
Hát kb ez az oka! A másik ok meg hogy a közösségben ovodában stb helyeken is hacsak nem vmi drága vagy speciális magánba járnak akkor ez a közeg veszi körül őket mert a többi "olcsó szülő" gyereke is ilyen..
Ez a társadalom hibája! Eltűri ezt a Nyomorban Tartást, és a ketrec egyre szűkebb lesz csak!!
Te meg termelj csikre vagy levágnak!!
Az iskola felelősségéről van egy sztorim: kisfiam osztályában (ált. iskola 3. osztály) van egy mocskos szájú kisfiú. Már első óta állandó probléma, hogy úgy beszél a gyerek, hogy a sarki kocsmában sem lógna ki a sorból. A tanító néni többször beírt az üzenőfüzetbe, aztán kétségbeesésében - mivel a többi gyerek szülője is sokat panaszkodott - behívatta a kisfiú szüleit. Az üzenőbe pontosan beírta, hogy milyen témában szeretne velük beszélni (ez fontos részlet! :=) ). Szülők bejöttek, velük volt a kisfiú is. A tanító néni épphogy belekezdett a mondandójába, amikor a fiúcska valami apucinak nem tetsző dolgot tett, mire apa legmagasabb hangerőre kapcsolva, a legválogatottabb káromkodásokkal leordította a fejét. Ott, az iskolában, a leesett állú pedagógus előtt! Csodálkozunk még, hogy miért beszél így egy kisgyerek?
Másik: én bölcsisekkel, ovisokkal foglalkozom. Tudnivaló, hogy a kicsik mindent "kijátszanak" magukból. Van egy 2,5 éves kisfiú, aki mindenkit és minden plüssjátékot megüt, ha valami nem sikerül neki elsőre, felnőttet is zavarba ejtő cifra káromkodással vezeti le a dühét. Szerintetek vajon honnan hozza? Próbáltam finomat beszélni a szülőkkel, hááát, Oscar-díjra esélyes színészi alakítást mutattak be: őőőőőők????? Nem tudnak semmiről!! Ők SOHA nem beszélnek csúnyán, még olyat sem mondanak otthon, hogy irgumburgum! Az ő Marcijuk sohasem beszél otthon csúnyán, biztosan itt, nálunk tanulja! Mit lehet ilyenkor tenni? Napközben a szépre, jóra tanítom a kicsiket, aztán hazaengedem - némelyiket sajnos az erkölcsi fertőbe.
Sok minden közrejátszik benne társadalmi vonatkozásban, tendenciák vonatkozásában-de végül is egy nagy ok van: rosszul nevelték őket (oké, vannak a nevelhetetlen kategóriásak, hiperkatívak, elmebajosak, most nem róluk beszélek).
1. túlliberalizáció... ezt úgy mondom, hogy én vmilyen szinten liberális vagyok. A lónak átestünk a másik oldalára-eddig egy ideig kuss volt a gyereknek, most előkerültek a gyerek jogai meg a személyi szabadsága... és sok buta szülő azt hiszi, hogy azzal a gyerek jogait sérti, ha rászól/megpróbálja megnevelni. Ha meg más próbálja meg (vagy nekik szól), akkor lecseszik, hogy milyen jogon akarjuk mi az ő gyerekét nevelni. (olyan 7-8 éve voltam kórházban, és éjfélkor még nem tudtunk aludni, mert két túlmozgásos kölyök, akik mellett ott voltak a szüleik, azzal szórakozztak, hogy ütlegelték a kinti radiátort... szobatársammal kimentünk szólni, hát az anyuka úgy leordította a fejünket, hogy hogy merjük a drága csemetére rászólni... de az is gyakori, mikor egy nívósabb étteremben nem lehet normálisan, nyugiban megvacsizni, mert vmi gyerek biztosan kajával dobálózik meg villákat hajigál meg fogócskát játszik vkivel az asztalok alatt, és mindent felborogat, a szülőnek meg eszébe sem jutna azt mondani, hogy ilyet nem illik csinálni.
2. Sok szülő rengeteget dolgozik (sokuknak egyébként lenne más lehetőségük is, de így menekülnek a magánéleti válságok elől, munka-alkoholisták, pénzéhesek stb.), és nincs idejük nemhogy a gyereket nevelni, de még egy kis időt vele együtt tölteni sem. Marad a TV meg a szgép... és ott mit lát a 4-5 éves gyerek? Mónika-show, akciófilmek mindenféle lényegi tartalom nélkül... mellette gyakran pénzzel próbálják megvenni a szeretetét (vagy rosszabb, ha elváltak a szülők, akkor még keményebb harcok vannak ilyenkor, főleg a másik szülő földbe tiprása, és a gyerek uszítása)-ekkor hozzászokik a lurkó ahhoz, hogy ő mindent megkap, és ekkor jönnek majd a hisztik...
3. Ha otthonról is azt látják, akkor lehetetlenség átnevelni őket később... pl. hogy nem káromkodunk felnőttnek (sem) meg hogy illik megköszönni, ha kapunk vmit
4. Túl (gyakran értelmetlenül) katonás/szigorú nevelés, amibe a gyerek majd' beledöglik-akkor előbb-utóbb elkezd majd lázadni a kölök, ha van hozzá elég mersze...
plusz akkor még jön a nyomás a kortársak részéről is később-akkor meg aki birkább természetű vagy szeretetéhesebb, az mindent el fog követni, hogy befogadják a menők, alkalmazkodik stb.
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!