Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért egyre több a neveletlen...

Miért egyre több a neveletlen gyerek?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek....

Egyre több manapság a neveletlen, rosszindulatú, pofátlan gyerek, és ez a jövő nemzedéke. De miért? Tudom sok olyan szülő van aki éhhel-nappal dolgozik, de nekik kevésbé ilyen a gyerekük (tapasztalat), de én az olyanokra gondolok akiket már a szüleik sem tudnak megnevelni.

A gyerekek 10-12 évesen cigiznek, meg isznak, de nem baj mert a szülőt ez vagy nem érdekli vagy nem tiltja mert "ha tiltom, a hátam mögött csinálja". 15-17 évesen sok az ilyen tini p*csa aki már nem szűz (ez se érdekli sokszor a szülőt) és már sokszor odáiug fajul a dolog hogy lenézik azt aki 17 évesen még szűz. Ez nevetséges, szánalmas, de nagyon elkeserítő.

Én 17 éves vagyok, nem iszok, nem cigizek és ezeket nem is akarom. De most valaki miért lenne alacsonyabb szintű ha nem rontja az egészségét az ilyenekkel? Engem nem érdekel hogy valaki csinálja-e vagy nem, a saját életét úgy teszi tönkre ahogy akarja.

A viselkedés a másik dolog. Sok a kis taknyos akik "menőzésből" beszólogatnak, meg visszaszólnak, nagyoskodnak mindenre, kb minden második szavuk a b*meg és társai, ezzel nagyok akarnak lenni de ez annyira gyerekes szerintem...ez is szánalmas.

Sok esetben nem az áll a háttérben hogy a szülők mindíg dolgoznak, hanem az hogy otthon vannak, de egyáltalán nem foglalkoznak a gyerekkel. De miért? ha nem akar vele foglalkozni akkor minek neki gyerek? A piálás meg a cigizés is olyan hogy sok esetben nem a szülőtől veszi át, hanem mert be akar illeszkedni. De miért csak ezzel lehet beilleszkedni? Ez annyira szánalmas

És egy gyerek miért lesz néha ilyen (amit elmondtam) ha mégis foglalkoznak vele a szülei?

Nektek mi a véleményetek, tapasztalaitok?

2010. szept. 21. 13:49
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van 16 éves is meg 2 éves gyerekem is. A nagy, (pedig 21 évesen szültem) tök cuki, okos nyugodt gyerek. A kicsi, a démon fia. Semmit nem csináltam másként.

Egyébként nagyon sok figyelmet igényelnek a gyerekek és sokkal okosabbak, mint mi annak idején. Ömlenek az infók és nekik nem gond.

Ami magam hibája talán, hogy engem gyerekkoromban, nagyon de nagyon (vessző, kötél, szíj) eléggé elvertek, konkrétan mondvacsinált ürüggyel, így én soha nem verem meg a gyerekeimet és próbálom megérteni a nyűgjeiket.

Hihetetlen türelemmel és sokszor érezvén a megaláztatást amit visszakapok. Ez nem szó szerint értendő. A nagyobb fiam szájából sokszor hallani... így jártál anyu, nem, nem akarom, ha mégis valamit megtesz a nagy úgy, hogy pl. a kedvemre, utólag azt mondja hogy kihisztizem magamnak amit ő nem akar.

Természetes, hogy mindent meg akar az ember adni a gyerekeknek, de erőteljesen hiányzik az iskolai nevelés is. Nincs őszi gyümölcsszedés, málnaszedés, búzaegyelés mint a mi időnkben. Lehet most sokan köpnek egyet... de én szerettem az úttörő, kisdobos mozgalmakat, a sok túrát, akadályversenyeket, táborokat.

Most csak a számítógép, tvjáték. Ha ki kell menni egy kicsit fát vágni, megy a hiszti.

A gyermek jogait hangoztatva eltünt a tisztelet fogalma.

Ritka ha valaki sportol a gyerekek közül, vagy ha zenét tanul, ugyanakkor az is gáz, hogy a gyerekek nem tanulnak meg olvasni. A követelmények meg magasak, a szülő meg éjjel nappal dolgozik. Tapasztalni lehet, hogy nem létezik gyermekcentrikus 8 órás munkahely. A gyerekre marad a legkevesebb idő. Sok mindent meg kellene változtatni és azt mondom, ha egyenruha lenne a suliba meg lennének nevelő tanárok, akik fegyelmet tartanak, talán jobb lenne. Vannak gyerekek, akikkel semmi gond, míg nem kerülnek be a közösségbe, de ha bekerülnek, összeomlik minden. Túl hosszú bocs.

VAn a férjemnek az első házasságából egy 10 éves kisfiú, aki mindenki előtt előveszi a ... és csinálja. Nem tud olvasni, számolni és harmadikos. Anya otthon van, de azt mondja nem tud rá hatni. Emiatt egy hete itt lakik. Olvas, kész a lecke, tiszta és verset tanul.

Kell valaki, akitől tart egy gyerek, kell, aki gatyába rázza. Be kell törni mint egy kiscsikót! Ehhez fájdalmas döntéseket kell hozni.

Pl. Ez a kisfiú azt mondja gyűlöl engem, utál. Anyukája szereti, mert ha hisztizik hogy nem akar olvasni bezavarja a szobájába, mert megsajnálja.

Elgondolkodtató a gyerekek gondolkodása nem?

2010. szept. 25. 15:44
 32/47 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy aranyos sztorim:gyereknek vab itthon munkája.Valamilyen iskolai akármire nem ment el,közölve a tanárral,hogy neki dolgoznia kell.Erre tanár felvilágosítja!hogy a gyermekmunka bűncselekmény.

Másnap megkérdeztem a tanárt,hogy beleszólok-e hogyan tartja a matekot...mert ugye nem.Akkor neki mi köze hozzá....persze azoknak a gyerekeknek,akik fél éjszaka az utcán lógnak nem szól.

2010. szept. 25. 17:29
 33/47 anonim ***** válasza:
91%

A szüleik is ilyenek valószínűleg. Az, pedig, hogy hozzávágnak havonta a gyerekhez x ezer Ft-ot zsebpénz címén, de amúgy nem is beszélgetnek a gyerekkel, az minden, csak nem törődés.

Ha a gyereknek 5 éves koráig nem tanítják meg a szülei, hogy mi a helyes, és a helytelen, ha nem értetnek meg dolgokat a gyerekkel, akkor később esély nem lesz rá, h normális ember lesz a csemetéből.

2010. szept. 25. 19:10
 34/47 anonim ***** válasza:
94%

1.Mert a szülők is azok.

2. Mert a szülőnek ninc sideje két melo közt gyereket nevelni "neveli" a tv pc,utca.

3.Mert k* liberalizmus van a nevelésben törvényekben a kiskorúakra hogy mindent megtehetnek büntetlenül és egyesek ezen felbúzdulva ökörszemet kapnak.

2010. szept. 25. 19:17
 35/47 anonim ***** válasza:
Bocsi az vérszem.
2010. szept. 25. 19:17
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

A szülői hivatáson kívül az iskolai rend sem a régi. Az én koromban a 80-as években kifejezetten szigorúak voltak és megérte. Ma a fiam első iskolájában szinte haverként bánnak a pedagógussal, visszabeszélnek, épp le nem köpik őket. Minden nagyon megváltozott, a pedagógusok félnek. Szemtanúja voltam, hogy osztálytanítónknak majdnem nekiment a szülő, aki roma származású volt. Az iskola előtt rendszerint volt valami gond... a tanító bevallotta, hogy fél.

A folyosókon fociztak, rohangáltak a lépcsőházban, úgy hogy még az egyik kis osztálytársat fellökték, kegyetlenül beütötte a fejét. A másik kis osztálytársnőjét az udvaron kikötözték a fához a nagyobbak. Iszonyat. Minden nap megalázták, megverték a kisfiamat és még akkor még csak kisiskolás elsős volt. A napközis tanár lebetegezte, mert van sajnos egy tartós betegsége, ugyanakkor egy végtelenül jó gyerek.

Azóta más iskolába jár, gyógypedagógiaiba. Nem bánom. A pedagógia kiválónak mondható, szigorral, odafigyeléssel.

Nagyon sok programot szerveznek, mert az oktatási stratégia miatt lassabban haladnak. Kulturális, közösségi megtartó programoktól kezdve minden, ami egy gyerekkorban építő lehet. Embert akarnak faragni belőlük. Minden gyermeknek van valamilyen fogyatékossága, ami szinte meg sem mondható. Látni időnként komolyabb "beteg" gyermeket, akik tele vannak tisztelettel, szeretettel, érdeklődéssel. S ez a szülőkön is tapasztalható. Elvárja az iskola minden irányban ezeket.

A gyerek ki sem jöhet az iskolából, ha a portán nem köszön. Nagyrészt mosolyogva jönnek ki. Gyerekként.

2010. szept. 25. 19:30
 37/47 anonim ***** válasza:
95%
Előző szüleim pedagógusok,tudom miről beszélsz hála nekik ember lettem,nem drogos piás ribbi,néha jót tesz pár pofon de ma már családonbelüli erőszakot visitunk ha a neveletlen szutykok kapnak egy kisebb taslit...De nem a faltól falig repülős pofonra értem azt én is elitélem,amúgy is a jó szülő nem veréssel fenyegetéssel szigorral nevel hanem szeretettel következetességgel,és jó komunikációval...
2010. szept. 25. 20:08
 38/47 anonim ***** válasza:
53%

Az én párom négy műszakba dolgozik, ha lesz egyszer gyerekünk, akkor szegény gyerek nem tudja látni annyiszor az apját, mert nem ér rá, nem azért, mert nem érdekli, hanem mert sajnos dolgozni kell.Én sajnos nem dolgozok, de ha sikerül munkát találni, bizony bár érdekelne a gyerekem, de ha a munkahelyem megköveteli, akkor bent maradnék túlórába is, s akkor nem azért mert annyira kell a pénz akkor, hanem hogy nem akarom elveszíteni a munkámat.De ha lesz egyszer gyerekünk, akkor szegény csak a mi jelenlétünkbe netezhetne, közös tv 16 éves koráig, szóval azért elég szigorú szülők lennénk, s eléggé megnéznénk, hogy kikkel barátkozik.Nálunk szerencsére van szülői háttér, akikre lehet hagyni a gyereket, amikor pl nem érünk rá, még örülnének is neki.:)

Szóval sok minden megvan már tervezve.A többi családnál nem tudom hogy van.

S mielött bárki is a szülőket hibáztatná, meg kellene nézni, hogy mik mennek a tv-be, milyen intézkedéseket hozz az ország gyűlés.Ha azt hoznák be, hogy csakis kizárólag 8 órát dolgozhat mindenki,s csakis reggel 7-től egészen 15-ig, s még ellenőrök is lennének,s ténylegesen fellépnének pl egyes bevásárló üzletekkel kapcsolatba, akkor rögtön lenne sok embernek ideje a lurkójára.

De ha azt nézzük, akinek nincs munkája,mert lusta, s becsúszott a gyerek, sajnos nagyon sok ilyen gyerek van, s mivel az iskolába egy osztályba, akiknek normális a szülői háttere, ő is szeretne barátokat, hát megpróbál beilleszkedni.Ahogy csak tud, ilyen a cigeretta.Amit apu, anyu nem lát, az nem fáj, s nem szeretne csalódást okozni, így nem mondja meg, viszont így egyre jobban a barátai fog támaszkodni, az véleményükre fog hagyatkozni, kamaszként a szüőket is leordítja, s amikor 18 lesz, akkor már vagy 1-2 gyereke is lehet.Szerintem nem a szülők a hibásak, nem minden szülő, hanem az a pár, aki nem akar ténylegesen dolgozni, s rossz pédát mutat a gyerekének.

2010. szept. 25. 21:10
 39/47 anonim ***** válasza:
37%
Nálad van a pont.
2010. szept. 25. 21:12
 40/47 Aelien ***** válasza:
77%

Verés SOSEM lehet megoldás, sem a "hagyjuk sírni". Szűz Mária pofonnal meg "hagyom_sírni_majd_megunja"-módszerrel nevelte Jézust? Mert: "Mézzel több legyet foghatsz, mint ecettel." Egy régi, igaz mondás szerint. Mindenki próbálja ki: vegyünk két pitbullt, különítsük el őket. Az egyiket püföljük minden semmiségért, a másikat simogassuk minden semmiségért. Vajon felnőve melyik fogja széttépni a kedves gazdit?

Válaszomat konkretizálva tehát, az okok:

1: erkölcsi válság, a mai szülőknek ("riszpekt" a kivételeknek!) NINCS morális értékrendjük. Egy lelkileg értéktelen ember mellett meg persze, hogy nem lesz "Pistikéből" Assisi Szent Ferenc...

2: "ridegtartás", szó szerint: a gyereket lerakják, mint egy csomagot a TV-DVD-PC "szentháromsága" elé, oszt hadd legelésszen... Csak foglalkozni ne kelljen vele.

3: No meg ott van a "jó öreg" lelki terror. Vagyis, ha egy kislány/kisfiú egész gyerekkorában azt hallgatja a szüleitől, hogy: "Te, gyermekem, ronda, ostoba és szemétláda vagy, nem fogsz kelleni senkinek, és nem fogod vinni semmire", akkor, voilá, a gyerekből egy személyiségzavaros, depressziós, zárkózott, visszahúzódő, bizalmatlan és gyűlölködő ember válik, nulla önbizalommal, amit más emberek lelki gyötrésével próbál kompenzálni. Ha valaki szerint hülyeséget írtam, bocsi. Én már csak ilyen naiv ökör vagyok, akinek a gyereknevelés Alfája és Omegája a szeretet.

2010. szept. 25. 21:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!