Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért egyre több a neveletlen...

Miért egyre több a neveletlen gyerek?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek....

Egyre több manapság a neveletlen, rosszindulatú, pofátlan gyerek, és ez a jövő nemzedéke. De miért? Tudom sok olyan szülő van aki éhhel-nappal dolgozik, de nekik kevésbé ilyen a gyerekük (tapasztalat), de én az olyanokra gondolok akiket már a szüleik sem tudnak megnevelni.

A gyerekek 10-12 évesen cigiznek, meg isznak, de nem baj mert a szülőt ez vagy nem érdekli vagy nem tiltja mert "ha tiltom, a hátam mögött csinálja". 15-17 évesen sok az ilyen tini p*csa aki már nem szűz (ez se érdekli sokszor a szülőt) és már sokszor odáiug fajul a dolog hogy lenézik azt aki 17 évesen még szűz. Ez nevetséges, szánalmas, de nagyon elkeserítő.

Én 17 éves vagyok, nem iszok, nem cigizek és ezeket nem is akarom. De most valaki miért lenne alacsonyabb szintű ha nem rontja az egészségét az ilyenekkel? Engem nem érdekel hogy valaki csinálja-e vagy nem, a saját életét úgy teszi tönkre ahogy akarja.

A viselkedés a másik dolog. Sok a kis taknyos akik "menőzésből" beszólogatnak, meg visszaszólnak, nagyoskodnak mindenre, kb minden második szavuk a b*meg és társai, ezzel nagyok akarnak lenni de ez annyira gyerekes szerintem...ez is szánalmas.

Sok esetben nem az áll a háttérben hogy a szülők mindíg dolgoznak, hanem az hogy otthon vannak, de egyáltalán nem foglalkoznak a gyerekkel. De miért? ha nem akar vele foglalkozni akkor minek neki gyerek? A piálás meg a cigizés is olyan hogy sok esetben nem a szülőtől veszi át, hanem mert be akar illeszkedni. De miért csak ezzel lehet beilleszkedni? Ez annyira szánalmas

És egy gyerek miért lesz néha ilyen (amit elmondtam) ha mégis foglalkoznak vele a szülei?

Nektek mi a véleményetek, tapasztalaitok?

2010. szept. 21. 13:49
1 2 3 4 5
 21/47 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
66%
Igazad van. A mai fiataloknak túl sok a szabadidejük! Tisztelet a kivételnek!
2010. szept. 21. 14:48
 22/47 anonim ***** válasza:
58%

Na ezért tojom én le ki mit mond a boltba mikor a lányom (2 éves) kiveri a hisztit. Én nem akarom, hogy bunkó is majom legyen belőle. Bezzeg a csomó idióta meg csak nézett, hogy hagyom vergődni nem foglalkozom vele és megkérdeztem hogy mi van nem láttak még hisztis kölyköt. Látni kellett volna a képüket.

Másik: Egyszer a lányom kinder tojást szeretett volna. A kezébe adtam, de mondtam míg a néni meg nem nézi (pénztáros) addig nem bonthatja ki. Gyerekem masszívan tartotta a kezébe a tojást, hosszú volt a sor, de kivárta. Közben a mögöttünk lévő nő ájuldozott, hogy jaj de édes...stb. Na mire sorra kerültünk ugye a lányom másfél évesen türelmetlen volt, de attól mert ő másfél éves szerintem most tanulja ezt meg, hogy ki kell várni és kész...

Szóval a pénztárnál kifizettem a tojást a mögöttünk lévő nő kikapta a gyerekem kezéből a kinder tojást és kibontotta neki, mondva a gyerekemnek, hogy én milyen "szemét" vagyok mert nem engedtem kibontani. Ha akkor nem vagyok 8 hónapos terhes a tesóval úgy felrúgom leég a haja. Úgyhogy ennyit arról, hogy sokan sírnak a neveletlen kölykök miatt közben meg ők maguk is.... áá nem is idegesítem magam...

2010. szept. 21. 15:09
 23/47 A kérdező kommentje:

utolsónak:

és mit mondott annak a npnek aki kibontotta?:O Mert mondjuk ehhez már pofa kell. Azzal én is egyetértek hogy rengeteg a neveletlen, tanulatlan bunkó szülő is akik nem riadnak vissza attól sem hogy beleszóljanak/beleavatkozzanak más ember nevelési módszereibe.:S

2010. szept. 21. 15:37
 24/47 anonim ***** válasza:
62%

15:09 vagyok

Gondolhatod kiakadtam, megkérdeztem hogy ezt mégis hogy?! A nő meg csak bámult mint borjú... a férje is ott volt, szerintem utána letolta, látszott, hogy cikinek találja a helyzetet. Egyébként én is olyanokat szoktam mondani a gyerekeimnek, hogy anya pici majma meg szeretgetem őket, de nevelem is és ez néha fenyítéssel jár. Hiszti = ajtón kívülre zavarom ...stb. Nem kell a gyereket azért kímélni, nem ettől fog megutálni vagy szégyenkezni a szülei miatt.

2010. szept. 21. 15:43
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
15:09-es: szerintem te csinálod jól. Az csinálja rosszul, aki egy hiszti miatt megvesz bármit a gyerekének. Aki nem kap meg mindent hisztivel, az nem is fog élni vele, mert rájön, hogy felesleges.
2010. szept. 21. 16:23
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes O.O mintha a számból vetted ki volna a szót.. pedig még csak 14 vagyok.. O.O és a szüleimet szinte sosem látom és testvérem sincs. de mégsem vagyok ilyen mert megtanítottak arra még régebben ,hogy mi a jó és mi a rossz. és ,hogy az emberekkel jól kell viselkedni akármilyenek is. Meg szerintem is szánalmas dolog ez a "menőzés"... tényleg nem értem az ilyen embereket. meg szerencsémre nem is vagyok olyan k*rvás mint a korombeliek. 14/L
2010. szept. 21. 17:31
 27/47 anonim ***** válasza:
60%

14:03-as nyilván tanár, ha szerinte a tanerőnek nem kötelessége a példamutatás és a nevelés. Ilyen világban hatványozottan kötelessége lenne, de ugye a felelősségelhárítás az működik rendesen. Tanár bemegy az órára, leadja az anyagot, aztán viszlát, tiszta lelkiismeret. Az ilyen menjen szalag mellé dolgozni, ha nincs semmi érdekeltsége a nevelésben. És most természetesen nem az egyetemi tanárokról, de még nem is a középiskolai oktatókról beszélek, hanem az általános iskolás tanítókról.

Én jártam pár félévet tanítóképzőre, és láttam, kiből lesznek tanárok... Hát sajnálom a gyerekeket.

2010. szept. 22. 06:47
 28/47 anonim ***** válasza:
Nem vagyok tanár csak szülő. És igen a példamutatás elsőorban a szülő feladata utána cska a pedagógusoké. Mert mait otthon elrontasz nem tanítasz meg a gyereknek 6-7-8 évesen lehet már késő. A Példa mindig legyne pozitiv jó.. ez lehet tanár is.. de elsősorban a gyerek követlen kötrnyezetéből kerll kikerüljön. Mert ahogy mi szülők bánunk egymással úgy fignak a gyerkeink is bánni és viszonyulni a környezetükben lévő társaikkal/hoz.
2010. szept. 22. 09:21
 29/47 anonim ***** válasza:

Szerencsére az én gyerekeim normálisak, de én hiába nevelem otthon rendesen őket, hiába mondom, hogy gyerekek az iskolában is legyetek jók, tiszteljétek a tanárnénit. Ott ha azt látja, hogy a tanár szünetben cigizik, 10 percet késik az óráról, és nem kell csendben lenni, háááát...

Tegnap szülői értekezlet lett volna, elkéredzkedtem munkából, átutaztam a fél várost, rohantam, mint állat és az értekezlet elmaradt, mert a tanárnéni beteg. Annyit a gyerek vagy én nem érdemeltem, hogy értesítsenek erről.

2010. szept. 23. 09:30
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

1. televízió

2. számítógép: internet, játékok

3. agyonhajszolt óvodás, iskolás évek

4. nincs közös családi tevékenység

5. a társadalmi elvárások

6. a pénz hiánya vagy éppen fordítva.

Ezekből adódóan viselkedészavar, magatartászavar, kisebbségi érzés, magány, frusztráció, céltalan élet stb.

A párom fia nem egy buta gyerek, de 24 órában képes lenne gépezni, a sarokig nem lehet vele elsétálni, mert hisztirohamot kap. 10 éves. Ha kérdeztem, hogy nem éhes e, szabályosan rácsapott az asztalra, hogy megzavartam a játékát, sokszor az ételemet is leszarozta.

A fiam hasonló korú tartós beteg gyerkőc. Soha nem kellett beszélnem a fejével, hogy az iskolában ne üssön meg mást, ne legyen tiszteletlen a felnőttekkel.

Látva a példát elgondolkodtam, hogy mivel értem el.

Odafigyelek rá.

2010. szept. 25. 14:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!