Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért egyre több a neveletlen...

Miért egyre több a neveletlen gyerek?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek....

Egyre több manapság a neveletlen, rosszindulatú, pofátlan gyerek, és ez a jövő nemzedéke. De miért? Tudom sok olyan szülő van aki éhhel-nappal dolgozik, de nekik kevésbé ilyen a gyerekük (tapasztalat), de én az olyanokra gondolok akiket már a szüleik sem tudnak megnevelni.

A gyerekek 10-12 évesen cigiznek, meg isznak, de nem baj mert a szülőt ez vagy nem érdekli vagy nem tiltja mert "ha tiltom, a hátam mögött csinálja". 15-17 évesen sok az ilyen tini p*csa aki már nem szűz (ez se érdekli sokszor a szülőt) és már sokszor odáiug fajul a dolog hogy lenézik azt aki 17 évesen még szűz. Ez nevetséges, szánalmas, de nagyon elkeserítő.

Én 17 éves vagyok, nem iszok, nem cigizek és ezeket nem is akarom. De most valaki miért lenne alacsonyabb szintű ha nem rontja az egészségét az ilyenekkel? Engem nem érdekel hogy valaki csinálja-e vagy nem, a saját életét úgy teszi tönkre ahogy akarja.

A viselkedés a másik dolog. Sok a kis taknyos akik "menőzésből" beszólogatnak, meg visszaszólnak, nagyoskodnak mindenre, kb minden második szavuk a b*meg és társai, ezzel nagyok akarnak lenni de ez annyira gyerekes szerintem...ez is szánalmas.

Sok esetben nem az áll a háttérben hogy a szülők mindíg dolgoznak, hanem az hogy otthon vannak, de egyáltalán nem foglalkoznak a gyerekkel. De miért? ha nem akar vele foglalkozni akkor minek neki gyerek? A piálás meg a cigizés is olyan hogy sok esetben nem a szülőtől veszi át, hanem mert be akar illeszkedni. De miért csak ezzel lehet beilleszkedni? Ez annyira szánalmas

És egy gyerek miért lesz néha ilyen (amit elmondtam) ha mégis foglalkoznak vele a szülei?

Nektek mi a véleményetek, tapasztalaitok?

2010. szept. 21. 13:49
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
82%
Mert egyre több a neveletlen felnőtt. Vagy legalábbis akinek nincs egy perce sem a gyerekére. Az iskola és a mai tanárok pedig nem jók semmire, főleg nem példamutatásra.
2010. szept. 21. 13:52
 2/47 anonim ***** válasza:
71%

Engem az idegesít mikor, utcán, sulifolyóson telefont zenéltetve mennek. akár egyedül, akár csoportosan.

annyira primitív.....

2010. szept. 21. 13:55
 3/47 anonim ***** válasza:
94%
mert egyre több a buta, unintelligens szülő akik a játszótéren ellövöldözik a csikkeket, nem szólnak rá a hülye gyerekükre, hogy ne szakítsa le a hintát és törje el a kicsiknek való játékokat. azt hiszik hogy az ő kicsi fiúk vagy lányuk a világ legjobb gyereke és neki van igaza.ha a tanár szólni mer hogy mit csinál a gyerek akkor a tanár a hibás meg a hülye. a sok kis taknyos 13-14 évesen rendszeresen iszik, cigizik, visszabeszél, neveletlen és tiszteletlen. az én volt középiskolában a 14 éves ártatlan kislányok vodkát ittak irodalomórán...és ez egyre rosszabb lesz. persze tisztelet a kivételnek.
2010. szept. 21. 13:59
 4/47 anonim ***** válasza:
100%
Mert úgy nőnek fel, mint réten a gaz.
2010. szept. 21. 14:01
 5/47 anonim ***** válasza:
89%

Igen mar a mai korszakban sokkal fejlettebbek vagyunk, illetve tudatosabban elunk, mint eddig.

Az amit latsz, illetve latunk, azok a gyermekek a tudatlansaguk miatt kerulnek ilyen helyzetbe, mivel leirtad az okokat, hogy miert fordulhatnak ezek elo.

Tehat a jomodban nevelkedett gyermek az lehet, hogy nem nelkulozik, de az lehetseges, hogy nem kapta meg lelkileg a megfelelo nevelest,

vagy a masik esett, amikor a gyermek atveszi a szulotol ezt a fajta magatartast!

A jomodu szulok eseteben az a problema, hogy nagyon sok esetben nincsennek megnevelve a tiszteletre, s a megbecsulesre.

2010. szept. 21. 14:03
 6/47 anonim ***** válasza:
94%
Nézd meg az anyját/apját, kritizáld a lányát/fiát. (Kicsit átköltöttem.)
 7/47 anonim ***** válasza:
55%

első az iskolának és a tanárnak nem feladat nevelni. Benne van a nevében is,hogy oktatási intézmény. Példát pedig a szülőnek kéne mutatni és neki kéne nevelni. De a mai szülőket nem nevelték szülőségre példamutatásra.. mert ez volt a kommunista államrendszer érdeke. ne legyen divat a család, ne legyen divat tisztleni a szülőket az idősebbet a tanárt, az orvost, a szakmunkást stb.

S amit nem tudott megtanulni egy generáció azt nem tudja tovább adni a következőnek. Ezért akik ezekben a generációkban élünk különösen nagy felelősséggel bírunk mind a nevelés, mind a példamutatás terén.

8/47 anonim ***** válasza:
86%

14:01 - Tömör, velős, igaz!

A számítógép neveli fel őket, cartoon network, meg a PSP, XBOX, PS, stb. A szülők "nem érnek rá" nevelni. Különben is, olyan jól elvan az a gyerek a fénydobozaival, nem is kell vele foglalkozni!

Elsősorban a szülő a felelős, amiért ezt gondolja, és eszébe sem jut hogy az élet valódi értékeit átadja a gyereknek, mert azokat magától nem fogja igényelni, megtanulni. Nincs nevelés, ennyi.

2010. szept. 21. 14:05
 9/47 anonim ***** válasza:
61%
13:55! Teljesen egyetértek Veled. Ez engem is idegesít. Észre sem veszik, hogy mennyire sz@rul adja vissza a telefonok kicsi vacak hangszórója a legtöbb zenét, mert annyira menőnek érzik magukat...
2010. szept. 21. 14:07
 10/47 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem a fő gond az iskola, a tanárok hozzáállása. Semmilyen eszközük nincs a fegyelmezésre, büntetésre és a gyerek napközben a suliban azt csinál amit csak akar. Volt, hogy véletlenül óra közben hívtam fel a gyerekemet és olyan zaj volt, hogy nem hallottam amit a gyerek mond, pedig a tanár bent volt! A gyerekekem sokszor panaszkodik, hogy nem lehet tanulni, mert a többieket nem érdekli amit a tanár mond és zaj van. Sőt, amikor mi mentünk be fogadóórára vagy szülőire, ott is nyíltan kimutatta a tanár, hogy magasan nem érdekli a tanítás csak hogy elteljen az idő és a gyerekeket le se sz-ja. Elkeserítő.
2010. szept. 21. 14:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!