Miért egyre több a neveletlen gyerek?
Tisztelet a kivételnek....
Egyre több manapság a neveletlen, rosszindulatú, pofátlan gyerek, és ez a jövő nemzedéke. De miért? Tudom sok olyan szülő van aki éhhel-nappal dolgozik, de nekik kevésbé ilyen a gyerekük (tapasztalat), de én az olyanokra gondolok akiket már a szüleik sem tudnak megnevelni.
A gyerekek 10-12 évesen cigiznek, meg isznak, de nem baj mert a szülőt ez vagy nem érdekli vagy nem tiltja mert "ha tiltom, a hátam mögött csinálja". 15-17 évesen sok az ilyen tini p*csa aki már nem szűz (ez se érdekli sokszor a szülőt) és már sokszor odáiug fajul a dolog hogy lenézik azt aki 17 évesen még szűz. Ez nevetséges, szánalmas, de nagyon elkeserítő.
Én 17 éves vagyok, nem iszok, nem cigizek és ezeket nem is akarom. De most valaki miért lenne alacsonyabb szintű ha nem rontja az egészségét az ilyenekkel? Engem nem érdekel hogy valaki csinálja-e vagy nem, a saját életét úgy teszi tönkre ahogy akarja.
A viselkedés a másik dolog. Sok a kis taknyos akik "menőzésből" beszólogatnak, meg visszaszólnak, nagyoskodnak mindenre, kb minden második szavuk a b*meg és társai, ezzel nagyok akarnak lenni de ez annyira gyerekes szerintem...ez is szánalmas.
Sok esetben nem az áll a háttérben hogy a szülők mindíg dolgoznak, hanem az hogy otthon vannak, de egyáltalán nem foglalkoznak a gyerekkel. De miért? ha nem akar vele foglalkozni akkor minek neki gyerek? A piálás meg a cigizés is olyan hogy sok esetben nem a szülőtől veszi át, hanem mert be akar illeszkedni. De miért csak ezzel lehet beilleszkedni? Ez annyira szánalmas
És egy gyerek miért lesz néha ilyen (amit elmondtam) ha mégis foglalkoznak vele a szülei?
Nektek mi a véleményetek, tapasztalaitok?
Kb. 15 évvel ezelőtt furcsán néztem azokra az osztálytársaimra, akik a buszon az előttük ülő székét ütötték-verték, mert jó poénnak találták. Aztán most, így 2010-ben is, az egyik nap az én székemnek estek neki. S csak röhögtek...
Akkoriban az osztálytársaim közül sokan dohányoztak, és most is ezt látom. Eközben persze jönnek újabb idegesítő dolgok is, mint ahogy előbb írták - hangosan hallgatják a zenét a telefonon stb. De szerintem mindig megvan ez a neveletlen réteg. Illetve ahogy elkezd érni az ember, egyre inkább zavarják őket a pimasz kamaszok...
Jó, hogy te egy jól nevelt 17 éves vagy, szerintem én is az voltam, nem igazán zavartam senkit és nem ittam, nem dohányoztam. De bőven találkoztam olyannal aki igen, akkor is és most is. S ahogy szépen felnövünk, egyre jobban felfogjuk az agyunkkal, hogy ez mennyire idegesítő. Viszont ne idegesítsd magad ezen, örülj, hogy normális vagy! S jó lesz majd visszagondolni arra, hogy nem voltak zűrjeid.
Amúgy sajnos a rossz társaság is sokat számít. Van, hogy a szülő próbálja távol tartani a gyerekét ezektől, de valahogy a gyerek mégiscsak belecsöppen egy ilyen társaságba, és ez ellen nagyon nehéz lehet tenni. Lehet, hogy a gyerek önmagában tök értelmes lenne, otthon nem is vesznek észre rajta semmit, de társaságban meg képes irtó nagy butaságokat csinálni...
A szülőknek minden apró jelre nagyon oda kell figyelniük, és azért az engedékenységnek is kellene, hogy legyenek határai! Nem szabad a gyereket mindenhová elengedni, éjszakába nyúlóan tízen pár évesen...
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:09
miért a sulitól várod, ohgy megtegye vazt amit te 10-en éve nem teszel? Nevelje meg helyetted a gyereked?
Természetesen nem értek egyet azzal,hogy a tnaárt sem érdekli am unkája azi lyet ki kéne rugni.. de nézd meg ki megy most tanítónka óvónőnek? minden hülye pi..csa,ohgy diplomája legyne és nem érdekle senkit,hogy a többség alkamlamtaln a pályára. nincs alkalmassági.
Hát...:D
Szerintem teljesen igazad van (:
Énis ilyen voltam régebben, de már ráájöttem hogy nem kelett volna.
Igaz, még most is járok néha szórakozni ( 1-2 hónapba max 1× , míg ez régen hetente többször is megvolt )
De nem cigizek, nem iszok, nem drogozok
Nem is értem azokat akik nem fogják fel hogy a cigi semmire nem jó :S és utálom h ráadásul még engem is szennyeznek vele. Mert biztos vagyok benne h az iskolában már többen vannak akik dohányoznak mint akik nem.
Szüzességről meg annyit, hogy szerintem ez nem feltétlenül függ össze avval , hogy valaki mennyire pofátlan vagy neveletlen. Persze vannak olyan kis tinik akik csak "divatból" veszítik el.De vannak olyanok is akik hamarabb érnek , és úgy érzik hogy készen állnak. Például énis elvesztettem már 14 évesen, mint majdnem minden lány az osztályomban. Csak az a külömbség hogy azóta csak két fiúval voltam "úgy" ( az a kettő is hosszú kapcsolat volt ) , amég mások 8-10 -el is, és van akinek már gyereke is van :S
Nah mindegy...a lényeg...
Hogy teljes mértékben igazad van
De mi sajnos nem tehetünk semmitsem :(
Azt mondják, az ember a viselkedését, mentalitását otthonról hozza. Ez van az esetek 90%-ban.
Velem anyám nem sokat törődött, apám nem velünk élt, mégsem lettem egy neveletlen bunkó, hanem inkább megjegyzik, mennyire különbözök a mai fiataloktól.
ma 14:04
1. fiú vagyok
2. nem okoskodok, csak kérdeztem és elmondtam a véleményem
3.nem nézek le senkit, csak érdekel hogy miért ilyen sok gyerek
4. ha nem tetszik valami, nem muszály ide írni
A telefon tényleg vacakul adja vissza a zenét, engem is idegesít amikor ezt bömböltetik. Sajnos a tanárok kezéből kivették a nevelési eszközöket, de a nemtörődöm szülők is sokszor a hülyeségen felháborodnak hogy hogy merészeli a tanár rendre nevelni az ő kicsi fiát/lányát, persze a drága anyuka/apuka ezt nem teszi meg, mástól a csodát meg nem lehet várni. Sajnos az a baj hogy az olyanokat, akik már igazán rosszak nem lehet csak úgy nevelő intézetbe adni(mert szerintem erre már más megoldás nincs)mert ahhoz a szülőnek is bele kell egyezni és 99.9% hogy nem egyezik bele.
kb ezeknek a gyerekeknek a 70-80%-a lesz olyan aki minimálbérből él, vagy még munkát sem kap(tisztelet a kivételnek) és egyszerűen lenézik azokat akiknek sikeresebb az élete.
A neveléshez nem szólnék hozzá, előttem leírták, azt tenném még hozzá, hogy a változó élethelyzet is az oka. Régen sokan rá voltak szorulva, hogy 14-15 évesen már dolgozzanak, ha enni akarnak. Rengeteg "ifjú munkás" volt, akiknek az idejét lekötötte a suli utáni/melletti munka.
Manapság erre nincs szükség, a fiatalok ráérnek naphosszat tengődni és hülyének lenni.
Azértt mert ez a világ gyerekmániás. Mindenki cuki kisbabát akar, mert az maga a csoda meg minden. És arra a szegénykére csúnyán sem lehet nézni mert összetörik a kislelke. Nem szabad egy pofont adni neki vagy hagyni sírni. Mert az milyen gonosz. És amikor már felnő akkor már nem olyan érdekes mert nem kisbaba és nincs ránkszorulva. Szerintem ezért.
A tanárokról meg annyit hogy azért nem nevelnek mert lassan már ahhoz sincs joguk hogy egy feketepontot adjanak mert jön a szülő és megveri. Vagy a gyerek.
Szerintem az ilyen bunkó kölykök azok, akiket kicsi korukban nem tanított meg az anyjuk viselkedni. Akit az anyja még akkor is védett, amikor pl. kiverte a hisztit egy boltban. Megtanulta, hogy akármilyen idióta vagyok, anya mellettem áll (mert nem ismerné be semmi pénzért, hogy a neveléshez semmit sem ért), a többi ember pedig hülye.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!