Idén végeztem az orvosin. Nem akarok diplomaosztóra menni, de a család ezt nem fogadja el. Ráadásul csörte lenne a jegyek miatt is. Mit tegyek?
Drága Hozzászólók (egy két-kivétellel), olyannak tudlak titeket elképzelni, akik otthon ültök érettsegivel, vagy egy olyan szakmunkával/szakmával, amiben nem vagytok jók, és csak keseregtek az életben. Mind idecsődültök, mert most is csak a könnyebb utat keresitek és jobb reggel/délelőtt idetengődni, mint elkezdeni dolgozni saját magatokon, lelketen. Aztán szembe kerül veletek egy ilyen kérdés. Újjongtok magatokban, hiszen ilyen jellegű kérdést kerestetek, úgy érzitek az élet mégis titeket igazol, minek tanulni, hiszen orvosi diplomával fel tud tenni valaki "ilyen" kérdést. Na majd ti megmutatjátok neki. És én aki olvasom a kérdést és a válaszokat, nem vagyok frusztrált, csak annyi jön le a hozzászólók válaszaiból, hogy mennyi megkeseredett ember van, akiknek ennyi okoz örömet, hogy dölyfösen ideírkálnak, mintha ők bárkik is lennének a kérdező felett. Tudnék még mit írni, de nem szeretném egyik hozzászólót sem megbántani nem az a célom, így annyit kívánok nektek, hogy teljesedjetek ki az életben, igenis érjétek el azt amire vágytatok, tegyetek érte, és kívánom hogy ennek fényében tudjatok az embertársaitokra emberként nézni, és ne csak annyit lássátok a másikban, hogy a ti frusztrációtokat éljetek ki rajta. Ez egy kívülállónak, egészséges lelkű embernek lerí. Nem a kérdező "minősül" 😂, hanem ti magatokat magatok által.
Apropó azért az sem mellékes, hogy még kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a kérdezőnek a keze alá kell kerülnöd. Az élet hihetetlen dolgokat képes produkálni. Legyen már annyi tartásod, hogy nem beszélsz így olyannal, akinek majd lehet az életed köszönheted. Meg amúgy senkivel.
Az ilyen kommentekre mondom azt, hogy nem való mindenkinek az internet... Na de nem is ragozom tovább, ha csak egy ember megérti mit szerettem volna, már annak örülök.
Kérdező! Először is gratulálok, hogy sikerült elvégezned az orvosit, és túl vagy a nehéz éveken!
Én csináltatnék meghívót, ami már csak az ebédre szól, és ott lehet örömködni, meg büszkélkedni a családtagoknak. Ha esetleg akadékoskodók lennének ráírnám a meghívóra, hogy az elmúlt évek járványügyi helyzetére váló tekintettel. 😂😅🙃 A testvéred meg anyukád nyugodtan érezze jól magát, és legyenek ott veled. Veled együtt voltak a nehézségben, most legyenek az örömben is. Neked meg kitartást arra a napra! :D :D
Kívánom, hogy sose égjél ki, és sok erőt az ilyen habitusú betegekhez is!
31 (még) nem diplomás, önmagával teljes harmóniában elő, nem érzelmi defektes N.
Nem válaszolok sehol semmire. Csak gondolkozz kérlek el, hogy mit engedsz meg magadnak, akkor ha nincs következménye. Maradj mindenhol gerinces ember!!!
54, itt mindenki orvostan- és joghallgató.
Én azért utálom a hazugokat, mert miattuk nem kap segítséget az, aki komolyan kérdez. Belefáradnak a normálisak abba, hogy át vannak verve.
Apropó azért az sem mellékes, hogy még kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a kérdezőnek a keze alá kell kerülnöd
Aki azt sem tudja közölni a nagyival, hogy mama, nincs hely (ami nem igaz, vehető plusz meghívó), az hogyan fogja közölni veled, amit közölni kell?
"Ennyi jegy van, oszt' kész!"
Ha valaki ennyit nem képes kinyögni, akkor, hogy akar doki lenni?
És egyesek még védik is a kérdező töketlenségét.
Miféle válaszok ezek?
Egyrészről például a PTE-n anno nálunk is csak 2 jegyet osztogattak, azért, mert Kasszás Aranka meg Körmös Jucika szerint ez nem lehetséges, még bizony így van, valahol el kell helyezni ugyanis a 300 fős évfolyamot (igen, nálunk ennyi volt a mi évfolyamunk létszáma külföldi hallgatókkal együtt), nyilván maximalizálni kellett a pereputtyot, az is így 900 főt jelent, ha mindenki viszi fixen a 2 főt.
Másrészről: nyilván egy körömreszelgetős tanfolyam utáni oklevél osztásra nem biztos, hogy a nagymama és a nagynéni is el akar menni, de mikor orvos lesz a családban, az bizony a legtöbbeknél nagy szó, és együtt akar ünnepelni a család. Vannak nehéz felfogású emberek (mint például az itt válaszadók jó része is), attól, hogy a kérdező orvos lett, még lehet a nagymamája egy demencia útján elindult érzelmi zsarnok. Nálunk is volt sértődés a dologból, aki nem akarja megérteni, az nem fogja. Azt mellékesen írom le, hogy több évfolyamtársam is melózott orvosi mellett, főleg ápolói feladatokat láttak el, ezt nem is értem, hogy ezen min kell megdöbbenni. Sőt, volt olyan is nálunk, aki orvosi előtt mást tanult és abban tudott addig dolgozni. El tudom képzelni, mennyire lehet szorgalmas az az ember, akinek egy munka szó ennyire kiverte a biztosítékot és már kamu kérdésnek titulálja a felmerülő problémát ez alapján.
Harmadrészről: "Te ne akarj orvos lenni! Kérlek! Könyörgöm!"
Hogy egy állítólagos anya ekkora egy büdös nagy tahó, az ezerszer megdöbbentőbb, minthogy egy ilyen eseményen maximalizálva van a létszám. Hidd el, a kérdező fog jobban járni, ha te, meg a szemed világa soha nem mentek hozzá páciensnek. Hogy ti ezzel jól jártok-e, hát az majd a jövőben kiderül. Egyelőre az átlag magyar egészségi állapotán nem sokat lehet rontani, de hátha ti lesztek a kivételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!