Egy diplomaosztóra kiket hívtok meg családon belül?
NEM IDÉN végzek, hanem jövőre. Beszélgettünk a szüleimmel arról, hogy milyen rossz a végzősöknek, hogy se ballagás, se diplomaosztó nem lesz megtartva, pedig biztos sokan várták (tudom, van olyan, aki a háta közepére se kívánja, főleg itt a gyakorin, de én személyesen nem nagyon ismerek ilyen embert). Anyum erre megkérdezte, hogy ha a diplomaosztómra kerül a sor meg szeretnmé e ünnepelni. Kicsit eljátszottam a gondolattal és arra a megállapításra jutottam, hogy az egyetemre max a szüleimet és a tesómat hívnám meg, hozzánk meg egy ebédre/vacsorára meg nagybátyámékat és unokatestvéreimet illetve mamámékat. A rokonoktól az egyetemi várostól messzebb laknak, mint a lakóhelyünk, őket nem akarom pluszban utaztatni, 7-en lennének. A diplomaosztó a sulinkban mindig július első hétvégéje, rá egy héttel lenne a szülinapom, szóval akár egy közös szülinap és diplomaosztó ebédet is tarthatnánk majd. Ilyen alkalmakkor többnyire mindig összejön a család, és nem szeretném őket se kihagyni belőle.
Ti mit szólnátok, ha "csak" az ebédre hívnának meg titeket, és az ünnepségre nem?
A rokonok*
Egyszer véletlenül két "meg" -et írtam, bocsi az elgépelését, telefonról órtam, van, hogy az autokorrekt "belejavít".
Én trükkös lennék, mindenkit megkérdeznék, hogy egy 10-es skálán értékeljék, mennyire érdekli őket ez az egész dolog. Aki nagyobb értéket mondana, azt hívnám.
Nem biztos, hogy egy nagyszülő olyan rossz állapotban van egészségileg, hogy zavarná, ha utaznia kell. sokan még szeretnek is kimozdulni, pláne, ha unalmasan telnek a nyugdíjas napjaik. Lehet, hogy még nem is voltak soha ilyenen, és érdekelné őket, hogyan zajlik, tehát maga az esemény is, hogy miféle ünnepséggel jár, milyen ott a légkör. Lehet, hogy egyetemen sem jártak soha, de szívesen megnéznék az elit, diplomás úri népeket. :D
Egy tesó meg lehet, hogy kicsit irigy is, mert tudja, hogy neki valószínűleg sosem lesz diplomája, és nem szívesen asszisztál a te "istenítésedhez".
Szóval nálam nem lenne törvényszerű, hogy szülőt, tesót hívok. Aki szívesebben jönne, azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!