Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy diplomaosztóra kiket...

Egy diplomaosztóra kiket hívtok meg családon belül?

Figyelt kérdés

NEM IDÉN végzek, hanem jövőre. Beszélgettünk a szüleimmel arról, hogy milyen rossz a végzősöknek, hogy se ballagás, se diplomaosztó nem lesz megtartva, pedig biztos sokan várták (tudom, van olyan, aki a háta közepére se kívánja, főleg itt a gyakorin, de én személyesen nem nagyon ismerek ilyen embert). Anyum erre megkérdezte, hogy ha a diplomaosztómra kerül a sor meg szeretnmé e ünnepelni. Kicsit eljátszottam a gondolattal és arra a megállapításra jutottam, hogy az egyetemre max a szüleimet és a tesómat hívnám meg, hozzánk meg egy ebédre/vacsorára meg nagybátyámékat és unokatestvéreimet illetve mamámékat. A rokonoktól az egyetemi várostól messzebb laknak, mint a lakóhelyünk, őket nem akarom pluszban utaztatni, 7-en lennének. A diplomaosztó a sulinkban mindig július első hétvégéje, rá egy héttel lenne a szülinapom, szóval akár egy közös szülinap és diplomaosztó ebédet is tarthatnánk majd. Ilyen alkalmakkor többnyire mindig összejön a család, és nem szeretném őket se kihagyni belőle.

Ti mit szólnátok, ha "csak" az ebédre hívnának meg titeket, és az ünnepségre nem?

2020. máj. 2. 13:05
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

A rokonok*

Egyszer véletlenül két "meg" -et írtam, bocsi az elgépelését, telefonról órtam, van, hogy az autokorrekt "belejavít".

2020. máj. 2. 13:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én senkit se hívtam meg az elsőre
2020. máj. 2. 13:10
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nálunk (SZTE) 2 (ha szerencséd van 3) ember mehet a diplomaosztóra, oda szüleimet + a páromat hívnám. Utána lévő kajálásra hívnám a tesóimat a párjaikkal és a gyerekeikkel. (Nagyszülő nincs)
2020. máj. 2. 13:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 2 főt lehetett hívni. Szülők jöttek. Rákövetkező hétvégén eljöttek a rokonok ebédre, ennyi. A másodikra kifejezetten megkértem a szüleim, hogy ne jöjjenek el, minél kisebb felhajtással, minél gyorsabban túl akartam lenni rajta. Nem volt családi ünneplés, csak a szülőkkel a szokásos vasárnapi ebéd.
2020. máj. 2. 13:35
 5/15 anonim ***** válasza:
77%

Én trükkös lennék, mindenkit megkérdeznék, hogy egy 10-es skálán értékeljék, mennyire érdekli őket ez az egész dolog. Aki nagyobb értéket mondana, azt hívnám.

Nem biztos, hogy egy nagyszülő olyan rossz állapotban van egészségileg, hogy zavarná, ha utaznia kell. sokan még szeretnek is kimozdulni, pláne, ha unalmasan telnek a nyugdíjas napjaik. Lehet, hogy még nem is voltak soha ilyenen, és érdekelné őket, hogyan zajlik, tehát maga az esemény is, hogy miféle ünnepséggel jár, milyen ott a légkör. Lehet, hogy egyetemen sem jártak soha, de szívesen megnéznék az elit, diplomás úri népeket. :D

Egy tesó meg lehet, hogy kicsit irigy is, mert tudja, hogy neki valószínűleg sosem lesz diplomája, és nem szívesen asszisztál a te "istenítésedhez".

Szóval nálam nem lenne törvényszerű, hogy szülőt, tesót hívok. Aki szívesebben jönne, azt.

2020. máj. 2. 13:39
 6/15 A kérdező kommentje:
Tesóm is egyetemet végzett, de elsőre nem lett meg az államvizsgája, pótlót csinált és postán küldték ki neki, tehát ez elmaradt neki. Egyik mamám 90 éves, másik "csak" 80. Előbbi nagyon lassan megy már, ilyen "tömegnyomorban" meg pláne nem, utóbbi beteges kicsit az ilyen helyhez. A rokonaimat is nagyon szívesen lehívnám, de az egyetemem tőlük jó 150, illetve 200 km-re lenne, míg mi csak 100-ra, illetve 150 lakunk tőlük, ezért is látnám értelmét annak, hogy őket csak magunkhoz hívnánk le. Köszi a válaszokat! :)
2020. máj. 2. 13:50
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémen úgy volt, hogy szüleim és testvérem voltak ott a diplomaosztón. Utána rokonokkal otthon ünnepeltük meg.
2020. máj. 2. 14:02
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Annak idején (11 éve...) a szüleim meg a keresztanyám voltak ott, mert tesóm vagy párom nincsen, a nagyszüleimmel pedig nem jó a kapcsolat. Most csinálom a másoddiplomát, elvileg 2022 végén vagy 2023 elején végzek, addig majd kitalálom, mi lesz.
2020. máj. 2. 14:13
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak szülők és tesó. Legtöbb helyen korlátozva is van, csak kintről nézheti a plusz ember, úgy meg felesleges. Az egesz hercehurca az amugy
2020. máj. 2. 14:52
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyumat, a nagyszüleimet és a nagynénéimet.
2020. máj. 2. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!