Családon belül annak örülnek, hogy nekem minél rosszabb a helyzetem? Másnál is van ilyen?
Tipikus irigy emberek. Ne akarj nekik megfelelni soha! Lesz neked még jobb is, hidd el. Akinek olyan szorgalma van, mint neked, plusz mersze, fel fog állni.
Már a léted is azt bizonyítja nekik, hogy alkalmatlanabbak az életre, mint te. Ezért most élvezik, hogy lenyomhatják a fejedet a víz alá, így ők magasabbnak látszanak, és ettől jobban érzik magukat.
Soha ne akarj ilyeneknek megfelelni!
Ilyen jelenséget közvetlen munkatársak között láttam a munkahelyen. A középszerű minden eszközzel fúrta, lenyomta a jobbat. Annak évek alatt ráment az egészsége, de anyagi okok miatt nem tudta otthagyni a munkahelyet. A középszerű meg alakoskodott, meg játszotta az áldozatot.
Nekik most arra van szükségük, hogy a te nehézségeik által jobbnak lássák magukat. Attól nem lesznek jobbak, sőt! Magadra ne vedd az értékítéletüket.
Ne hozzájuk, ne az ostobaságukhoz mérd magad.
Van elég tudásod, erőd, azzal foglalkozz, hogy talpra állj, s éld a magad életét.
Minél kevesebbet tudnak rólad, annál jobb neked,
és annál rosszabb nekik.
Majd minden családban vannak "nagyokosok", akik a saját életüket nem tudták felfelé vinni, de a mások életében szeretnek könyékig vájkálni.
Azt gondolják, hogy ha már nekik nem sikerült a jobb élet, akkor neked se legyen az övékénél jobb.
Én ezt egy nagynénémtől a szemembe kaptam, amikor
rákérdeztem, hogy miért örül, ha nekem éppen nem sikerül valami. Szó szerint azt mondta: "Neked se legyen jobb".
Ez elég proli mentalitás: irigységgel párosuló gonoszság.
Rázd le magadról. Nem kell a famíliának mindenről tudnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!