Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Idén végeztem az orvosin. Nem...

Idén végeztem az orvosin. Nem akarok diplomaosztóra menni, de a család ezt nem fogadja el. Ráadásul csörte lenne a jegyek miatt is. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 doktorjelölt 2 db jegyet kap, amivel be lehet lépni az ünnepségre. (Természetesen jól jönne legalább 6-8 jegy, de álmodik a nyomor.) Anyukámnak és bátyámnak szántam a jegyeket, mivel ők segítettek a legtöbbet. De zavar, hogy titokban kell tartani az egészet a család többi része előtt, hogy mégis megyünk. Nekem nem hiányzik ez az egész, de anyukám ragaszkodik hozzá, hogy menjünk el. Mi a jó megoldás?

2022. jún. 15. 03:31
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
81%
10-ből nyolc válaszoló a kérdezőt minősiti , segitség helyett.. ez aztán a színvonal..
2022. jún. 15. 09:16
 22/62 anonim ***** válasza:
7%
24, nem segítek egy nyilvánvalóan fele sem igaz kérdésre...
2022. jún. 15. 09:30
 23/62 anonim ***** válasza:
0%
hajnali estimese? :-D
2022. jún. 15. 09:51
 24/62 anonim ***** válasza:
28%
ahogy a jogban úgy itt is megilleti az embert az "ártatlanság vélelme" amíg nem tudod bízonyítani , hogy akérdés kamu addig igaznak vélendő.
2022. jún. 15. 10:02
 25/62 anonim ***** válasza:
20%

27: egy anoním fórumon jogról beszélni nonszensz...

Mindazonáltal, egy elhíresült mondás jobban illik ide:

„Ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa. Akkor az minden bizonnyal egy kacsa. ... "

2022. jún. 15. 10:05
 26/62 anonim ***** válasza:
95%

Hát nálunk ebből nem volt gond. Szüleim jöttek, utána megebédeltünk és ennyi. Nem is volt ez téma a rokonságban.

Szerintem vidd el, akiket szeretnél, a többieknek meg mondd meg, hogy csak 2 jegy van. Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ne értsék meg. Nyilván nem harmadfokú unokatesódnak adod az egyik jegyet, hanem mondjuk anyukádnak. Őszintén én sem értem ezt...

2022. jún. 15. 10:08
 27/62 anonim ***** válasza:
27%

KOMOLYAN!

Engem pokolian megrémít, hogy egy felnőtt ember, egy ilyen problémát ide kiír, és nem tud egyedül megoldani...miközben a gyermekem életét kéne a kezébe adnom.

Te ne akarj orvos lenni! Kérlek! Könyörgöm!

2022. jún. 15. 10:11
 28/62 anonim ***** válasza:
25%

Csatlakozom a #30-hoz!

De szerencsére nem fenyegeti az a veszély, hogy orvos lesz...

2022. jún. 15. 10:15
 29/62 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem tudom, de szerintem ez nálad nem opció, hanem el KELL menned. Én ugyan nem orvosira jártam, hanem jogra, de ott is a "diplomaosztó" az igazából nem a hagyományos értelemben vett diplomaosztó volt, hanem doktorrá avatási szertartás. Ez pedig, ha tetszik, ha nem, része még a folyamatnak. Amíg nem fog veled kezet a bizottság, és mondják azt egyöntetűen, hogy "doktorrá fogadom", addig nem vagy doktor, hiába tettél le minden vizsgát. Ez azért van, mert elméletileg még akár meg is tagadhatnák bármi miatt ezen a ponton is a doktorrá fogadást. Nem mintha valaha lett volna ilyen, de ez az ideológiája.

Ergo kötelező elmenni, különben nincs doktori cím. Nálunk legalábbis így volt. Ha az eredeti időpont nem volt jó, beosztották kérelem alapján egy másikra. Ha az egész időszak nem volt jó valakinek (pl. egyik fiú kórházban volt az egész nyári avatási időszak alatt), akkor őszig kellett várnia, amíg megint voltak avatások.

2022. jún. 15. 10:19
 30/62 anonim ***** válasza:
88%
Ja, meg elfelejtettem mondani, de a doktorrá fogadás része az eskü letétele is, ami nélkül pedig nem is dolgozhatsz, szóval...
2022. jún. 15. 10:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!