Ha a diplomaosztómra nem jöttetek el, akkor az esküvőre sem kell?
Nagyon pitiáner, tudom...
A családban én vagyok az első diplomás. Az anyám ott mondogatta, hogy rengeteg fotót kell majd készítenie rólam, a nagyapám megjegyezte, hogy büszke erre, hogy megélhette. Stb. Stb. Stb.
A diplomaosztóm napján anyám közölte, hogy ők (mostohaapámmal) nem jönnek, mert másnap mennek nyaralni külföldre és még nem pakoltak össze, ha erre most eljönnének, akkor nem lesz kész.
Nagyanyám mosolyogva (!) vállat vont, hogy "mégse mennek" (nagyapámmal), semmi bocsánat vagy valami, papám el is ment horgászni. (Nem volt az égvilágon semmi vita, 2 nappal korábban még totál lelkesek voltak). Elvileg túl messze lett volna nekik (úgy, hogy nagyapám aktívan vezet mai napig)
A keresztszüleim a diploma átvevése közben küldtek egy messenger üzenetet, hogy bocsi, nem tudnak eljönni.
Az unokatestvéreim a ceremónia után 10 perccel, hogy túl sokat késett a vonat, mire Budapestre érnének, addigra túl késő lenne, így inkább hazamentek félútról (szintén messenger).
Egyedül a bátyám jött el a családomból az egészre...
Szóval most (pár évvel később) megházasodok és nem akarom őket meghívni (kivétel a tesómat és az ő párját). Ha akkor képesek voltak hülyíteni, akkor most nem kérek belőlük.
Valahol annyira kicsinyesnek érzem magam ettől, de ez is Budapesten lesz, ha a diplomaosztómnál (ahol külön meghívókat kellett vadásznom/fizetnem, mert mindeni el akart jönni) ez akadályt jelentett, akkor legyen most is. (elvégre mindenki ugyanott lakik)
Szerintetek mennyire "jogos" az észrevételem? Eddig sem voltam a prioritásuk között (szisztematikusan elfelejtik a szülinapomat is), szóval nem érzem úgy, hogy nekem kéne megerőltetnem magam.
Ha egy valaki nem megy el, azt mondom, hát istenem, más dolga volt.
Ha kettő, az már azért tahóság a részükről.
De ha senki, akkor annak oka van, és valószínű, nem ők azok.
Ha akarod hogy ott legyenek hívd meg őket. Ha nem örülnél ha jelen lennének, akkor ne. Te döntésed.
De fontold meg mert valószínű hogy ez egy egyszeri esemény lesz az életedben, amiből nem biztos hogy a bosszú miatt érdemes kirekeszteni a szüleidet.
Egyrészről pont az ilyenek miatt, mint te, nem volt az én szüleimnek ülőhelye a diplomaosztón. Mindenki 2 embert hívhatott meg, de voltak olyan kretének, akik odacsődítettek vagy 20 rokont.
Viszont rátérve a kérdésedre én biztos nem hívnám meg őket az esküvőmre. Mellesleg ha meghívod, rá fogsz cseszni, mert ilyen férgek oda sem fognak elmenni, és megint csak be fogsz égni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!