Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha a diplomaosztómra nem...

Ha a diplomaosztómra nem jöttetek el, akkor az esküvőre sem kell?

Figyelt kérdés

Nagyon pitiáner, tudom...

A családban én vagyok az első diplomás. Az anyám ott mondogatta, hogy rengeteg fotót kell majd készítenie rólam, a nagyapám megjegyezte, hogy büszke erre, hogy megélhette. Stb. Stb. Stb.

A diplomaosztóm napján anyám közölte, hogy ők (mostohaapámmal) nem jönnek, mert másnap mennek nyaralni külföldre és még nem pakoltak össze, ha erre most eljönnének, akkor nem lesz kész.

Nagyanyám mosolyogva (!) vállat vont, hogy "mégse mennek" (nagyapámmal), semmi bocsánat vagy valami, papám el is ment horgászni. (Nem volt az égvilágon semmi vita, 2 nappal korábban még totál lelkesek voltak). Elvileg túl messze lett volna nekik (úgy, hogy nagyapám aktívan vezet mai napig)

A keresztszüleim a diploma átvevése közben küldtek egy messenger üzenetet, hogy bocsi, nem tudnak eljönni.

Az unokatestvéreim a ceremónia után 10 perccel, hogy túl sokat késett a vonat, mire Budapestre érnének, addigra túl késő lenne, így inkább hazamentek félútról (szintén messenger).

Egyedül a bátyám jött el a családomból az egészre...

Szóval most (pár évvel később) megházasodok és nem akarom őket meghívni (kivétel a tesómat és az ő párját). Ha akkor képesek voltak hülyíteni, akkor most nem kérek belőlük.

Valahol annyira kicsinyesnek érzem magam ettől, de ez is Budapesten lesz, ha a diplomaosztómnál (ahol külön meghívókat kellett vadásznom/fizetnem, mert mindeni el akart jönni) ez akadályt jelentett, akkor legyen most is. (elvégre mindenki ugyanott lakik)

Szerintetek mennyire "jogos" az észrevételem? Eddig sem voltam a prioritásuk között (szisztematikusan elfelejtik a szülinapomat is), szóval nem érzem úgy, hogy nekem kéne megerőltetnem magam.

2021. jún. 23. 20:55
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
39%

30!

Aha. Jó esetben a házasság a halálodig szól, a diplomádat meg lehet sosem hasznalod majd. De te tudod. Ennyi erővel az ovis ballagás is óriási eletesemeny, azt se szabad kihagyni.

2021. jún. 25. 06:35
 32/43 anonim ***** válasza:
91%
#31: Azért a diplomáért te küzdesz meg (vizsgák szakmai gyakorlat szakdoga stb.),és azért az elég nagy érdem. Az esküvő meg annyi, hogy egy emberrel akit szeretsz aláírsz egy szerződést.
2021. jún. 25. 11:06
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Mindenre tudunk időt szakítani, ami fontos nekünk. A rokonaidnak nem voltál fontos, bármilyen kegyetlenül hangzik is ez. És innentől kezdve és nem próbálkoznék, mert ettől sem NEM LESZEK FONTOS NEKIK SOHA. Ez a szomorú valóság. Lépj túl a dolgon és hagyd őket a fenébe.
2021. jún. 25. 11:12
 34/43 anonim ***** válasza:
5%

32!

Valóban. Tehát az első konkrétan csak neked fontos. NEKED. A második meg minimum az általad szeretett embernek is az, különben nem házasodna. Az első bármikor megismételhető, annyi diplomás lehet, amennyit akarsz. A második azert jó esetben egyszeri, max kétszeri alkalom az életben, a harmadikkal , ár senki nem vesz komolyan.

Nem vitatom, hogy érdem a diploma, de ne hozzuk már egy szintre egy esküvővel

2021. jún. 25. 13:17
 35/43 anonim ***** válasza:
90%

#34 bocs, de nekem az esküvő egy jogi lépés, semmi több, ezen a papír ténye nem változtat.

Az első diploma/szakma meg nem megismételhető, mert azzal bizonyítod, hogy legalább 1 szakma van a kezedben, elértél valami komolyabbat az életben.

2021. jún. 25. 16:09
 36/43 anonim ***** válasza:
72%

35!

Ok,te így gondolod, én még úgy. A kérdező véleményt kért, nem csak a xarjunk rájuk, ők is azt tették a vélemény.

2021. jún. 25. 16:28
 37/43 anonim ***** válasza:
84%
Fentebb leírtam a véleményem. Nekem egy közeli rokonom viselkedett 5 éves sértődött ovis módjára az érettségi bulimon (felnőtt ember létére) .A diplomaosztós bulim rólam szól, engem ünnepelnek, de ez olyanokkal akarom tenni, akik örülnek a sikeremnek, szeretnek, és elfogadják, hogy aznap én vagyok a világ közepe.
2021. jún. 25. 18:22
 38/43 anonim ***** válasza:
46%

Én meghívnám a családot az esküvőre, mert az családi esemény. A családhoz tartozás, az új család alapításának az együtt ünneplése, nem egyszerű jogi aktus -ahogy valaki fentebb írta-, nem is csak hivatalos esemény.

Nem értem a "diplomaosztó" ennyire túlértékelését. Sokan a saját diplomaosztójukra se mennek el, csak felveszik a diplomájukat az irodában.

Vannak, akik aztán otthon családi körben ünneplik.

2021. júl. 1. 17:15
 39/43 anonim ***** válasza:
42%
Miért akarsz idegeneket az eaküvődre, diomaosztódra?
2021. júl. 2. 16:22
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

OFF, bocsánat érte, de ezt nem hagyom ki

"Vagy hogy ki szeret ingyen zabálni..."

Ha valaki zabáltatásnak fogja fel a saját lagziját, annak van egy jó hírem, a házasság lagzi nélkül is érvényes, nem kötelező.

2021. júl. 7. 14:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!