Egykék, ti hogy élitek meg, hogy nincs testvéretek?
Többet (4) szerettem volna, de egy lett. Nekem is 3 testvérem van.
Állandó hiányérzetem van meg lelkifurdalasom, ráadásul a gyerekem nagyon társasági. Ugyan rengeteget viszem gyerektarsasagba, gyakran panaszkodik amiatt, hogy nincs testvére. Annyira faj olyankor.
Ha elutazunk, akkor is arra gondolok, vinnünk kéne magunkkal meg egy ismerős gyereket legalább, hogy ne unjon minket.
Ti hogy elitek/eltetek meg a testverhiányt?
(Azért ide írom, mert a gyerekek kategóriában főleg szülők vannak.)
20 éves vagyok.
Sosem éreztem azt, hogy hiányzik egy testvér. Otthon valószínűleg nyűgnek éreztem volna. Talán most is csak az lenne, bár már külön élek.
Később valószínűleg más lesz. Ha majd egyszer a szüleim nem már lesznek, biztos úgy fogom érezni, hogy jól jönne egy testvér, akivel osztozhatok a fájdalomban. És persze nem maradnék tök egyedül. Mert egykeként ez lesz. Neadjisten a kapcsolatom is tönkremegy, bele sem merek gondolni, mi lenne velem.
15: köszi, és értem, de én nem csak miatta vállaltam volna még. De tényleg elgondolkodtató.
Annak is igaza van, aki szerint nem kell törődni azzal, hogy az egy gyerek nem gyerek (különben - kicsit más téma, de - legtöbb helyen a családi jegy 2 felnőtt+2 gyereknél kezdődik), és tudatosan elkezdtem nem azt mondani, hogy "csak" egy gyerekem van, hanem egy.
Még valószínűbb, hogy az is kicsit megviselt, hogy a legjobb barátnőmnek kettő lett, és nem tudom, mennyire tudatosan, de folyton arról beszélt, mennyire más az élet kettővel. Próbáltam jelezni, hogy én is szerettem volna még, hátha észbe kap, de sajnos nem. Köszi nagyon a válaszokat!
Jól. Nekem ez a normális. Szuper szüleim vannak, mindig csináltunk valami izgit.
Mióta megismertem a férjemet, meg egyenesen örülök, hogy nincs. Az ő 2 testvére több problémát okoz, mint örömet... Szerintem még 1-2 év és teljesen meg is szakítja velük a kapcsolatot a saját mentális egészsége érdekében.
Ettől függetlenül tudom, hogy van, aki szereti a tesóját, de sajna én csak a negatív oldalát láttam eddig közelről.
Nekem van testvérem, de igazából semmi pluszt nem ad hozzá az életemhez. Eleve van köztünk 4 év, szóval egy idegesítő kis hülye volt mindig az életemben. Felnőttként sem jelentünk semmit egymásnak, szinte nem is tartjuk a kapcsolatot.
Férjem egy szem gyerek, náluk viszont az volt mindig (anyós szokta mesélni), hogy pont azért, mert a fia egyedüli gyerek volt, ők mindig vittek magukkal 3-4 másik gyereket is (kirándulni, programokra). Szóval nem élte meg hiánynak, és nekem is ezt mondja a férjem, hogy neki így tök jó volt.
Mivel mi szar testvérek vagyunk, nekem csak egy gyerekem lett, tudatosan. Úgy voltam, hogy nem cseszek ki vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!