Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egykék, ti hogy élitek meg,...

Egykék, ti hogy élitek meg, hogy nincs testvéretek?

Figyelt kérdés

Többet (4) szerettem volna, de egy lett. Nekem is 3 testvérem van.

Állandó hiányérzetem van meg lelkifurdalasom, ráadásul a gyerekem nagyon társasági. Ugyan rengeteget viszem gyerektarsasagba, gyakran panaszkodik amiatt, hogy nincs testvére. Annyira faj olyankor.

Ha elutazunk, akkor is arra gondolok, vinnünk kéne magunkkal meg egy ismerős gyereket legalább, hogy ne unjon minket.

Ti hogy elitek/eltetek meg a testverhiányt?

(Azért ide írom, mert a gyerekek kategóriában főleg szülők vannak.)

2022. máj. 23. 23:36
1 2 3 4
 21/35 Csenge020601 válasza:
100%

20 éves vagyok.

Sosem éreztem azt, hogy hiányzik egy testvér. Otthon valószínűleg nyűgnek éreztem volna. Talán most is csak az lenne, bár már külön élek.

Később valószínűleg más lesz. Ha majd egyszer a szüleim nem már lesznek, biztos úgy fogom érezni, hogy jól jönne egy testvér, akivel osztozhatok a fájdalomban. És persze nem maradnék tök egyedül. Mert egykeként ez lesz. Neadjisten a kapcsolatom is tönkremegy, bele sem merek gondolni, mi lenne velem.

2022. máj. 24. 09:21
 22/35 A kérdező kommentje:
6-os, köszi, ezen el fogok gondolkodni.
2022. máj. 24. 09:47
 23/35 A kérdező kommentje:

15: köszi, és értem, de én nem csak miatta vállaltam volna még. De tényleg elgondolkodtató.

Annak is igaza van, aki szerint nem kell törődni azzal, hogy az egy gyerek nem gyerek (különben - kicsit más téma, de - legtöbb helyen a családi jegy 2 felnőtt+2 gyereknél kezdődik), és tudatosan elkezdtem nem azt mondani, hogy "csak" egy gyerekem van, hanem egy.

Még valószínűbb, hogy az is kicsit megviselt, hogy a legjobb barátnőmnek kettő lett, és nem tudom, mennyire tudatosan, de folyton arról beszélt, mennyire más az élet kettővel. Próbáltam jelezni, hogy én is szerettem volna még, hátha észbe kap, de sajnos nem. Köszi nagyon a válaszokat!

2022. máj. 24. 09:52
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Sose akartam testvért. Van egy 11 évvel idősebb nagynéném. Gyerekkoromban suli után a nagyiméknál voltam, és folyton veszekedtem a nénikémmel. Szinte nem is éreztem az előnyét, hogy nincs testvérem. Azóta a nagyszüleim elhunytak és nem tartja anyum sem vele a kapcsolatot. Nagyon csúnya történet. Általában a szülők vállalnak több gyereket, nem a gyerek kéri, hogy legyen testvére. A vérségi kötelék nem kötelez arra senkit sem, hogy szeresse a másik embert.
2022. máj. 24. 10:40
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiányzott, főleg, miután lett két kapott öcsém apa új kapcsolatából. Valahogyan jobban csíptem, mikor nem kellett mindenben egy hisztis ötéveshez alkalmazkodnom :(
2022. máj. 24. 11:16
 26/35 anonim ***** válasza:
97%

Jól. Nekem ez a normális. Szuper szüleim vannak, mindig csináltunk valami izgit.

Mióta megismertem a férjemet, meg egyenesen örülök, hogy nincs. Az ő 2 testvére több problémát okoz, mint örömet... Szerintem még 1-2 év és teljesen meg is szakítja velük a kapcsolatot a saját mentális egészsége érdekében.

Ettől függetlenül tudom, hogy van, aki szereti a tesóját, de sajna én csak a negatív oldalát láttam eddig közelről.

2022. máj. 24. 12:08
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van testvérem, de igazából semmi pluszt nem ad hozzá az életemhez. Eleve van köztünk 4 év, szóval egy idegesítő kis hülye volt mindig az életemben. Felnőttként sem jelentünk semmit egymásnak, szinte nem is tartjuk a kapcsolatot.

Férjem egy szem gyerek, náluk viszont az volt mindig (anyós szokta mesélni), hogy pont azért, mert a fia egyedüli gyerek volt, ők mindig vittek magukkal 3-4 másik gyereket is (kirándulni, programokra). Szóval nem élte meg hiánynak, és nekem is ezt mondja a férjem, hogy neki így tök jó volt.

Mivel mi szar testvérek vagyunk, nekem csak egy gyerekem lett, tudatosan. Úgy voltam, hogy nem cseszek ki vele.

2022. máj. 24. 12:57
 28/35 Metionin ***** válasza:
100%
Én nagyon örülök neki, hogy nincs testvérem (illetve van egy féltesóm de 20 évesen tudtam meg, szóval a kérdés szempontjából nem releváns, mert egykeként nőttem fel). Sosem szerettem a többi gyereket, egyedül szerettem lenni, nekem az ovi, iskola kínzás volt. Másrészt olyan körülmények között éltünk, hogy józan ésszel még engem sem kellett volna vállalniuk, nemhogy többet, a semmire. Őszintén szólva nem is tudom, hova tettek volna még rajtam kívül 1-2 gyereket, mert nekem sem volt semmi külön életterem, még külön ágyam sem nagyon sokáig. Jó körülmények között, saját szobákkal, megfelelő anyagi helyzettel sem örültem volna ha még egy gyereket el kell viselnem, nemhogy abban a helyzetben, amiben voltunk.
2022. máj. 24. 13:17
 29/35 anonim ***** válasza:
94%
Elsőszülött vagyok. Ha lett volna húgom vagy öcsém, mivel nagyon szegények voltunk, nem tanulhattam volna, hanem dolgoznom kellett volna, hogy a kicsit is felnevelhessék. A szüleim közül egyik gyógyíthatatlan betegség miatt nem dolgozott, a másik meg alig valamit keresett. A testvér tehát nekem azt jelentette volna, hogy fel kell a kicsi miatt áldoznom magam.
2022. máj. 24. 17:33
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon rosszul kezeltem kisgyerekként(de még most is).Már 17 vagyok amúgy.Befelé fordulok inkább es jol elvagyok egyedül is.Mert itthon is muszáj így,ez a megszokott hogy el kell lenni egyedül is.Mindig is nagyon szerettem volna tesót,de nem kaptam.
2022. máj. 24. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!