Hogy fizessem ki a rokonaim tartozását?
Nem szeretném, hogy tudják, tőlem van a pénz. Nem is szeretném visszakérni.
Az a gond, hogy nem igazán tudják rólam, hogy tehetősebb vagyok (semmi illegális, vagy sötét dolog, mielőtt ezt hinnétek). Nagyon szeretnék nekik segíteni. 4 millió forintról lenne szó, amivel egy magánszemélynek tartoznak.
Nem költenék el csak úgy a pénzt, ebben biztos vagyok.
"Maganszemely kolcsone hogy kapcsolódna ide?"
Ha jól értettem, mikor mondták, akkor akinek ezzel a 4 millióval tartoznak, végrehajtást szeretne kérni erre a pénzre. De ha megteszi, a banknál lévő kölcsönszerződést felmondja a bank és a házon lévő hitelt is egy összegben kell visszafizetniük a bank részére.
Hát ha én csak úgy pénzt találnék a postaladamban, pláne ennyit azonnal a rendőrségre vinne az utam.
Még mindig a leulsz és beszélsz velük a legjobb megoldás.
Uzsorásnak tartoznak? Vagy kölcsönszerződéssel vettek fel pénzt magánszemélytől? Remélem az utóbbi.
Tudod, pontosan ki az? Személyesen, közvetlenül vele rendezed a tartozást, kérsz tőle valamilyen papírt (már ha az ér valamit ebben az esetben...) hogy a tartozás letudva, és ennek a papírnak a másolatát elküldöd nekik levélben.
Mondd nekik hogy szeretnél segíteni, mert ez neked fontos, és majd ha egyszer te kerülsz hasonló helyzetbe akkor tudod hogy ők is segítenének.
Feleslegesen megbonyolítanád, ha más utakat próbálnál....de persze ezt te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!