Hogy fogadjuk el a nővérem barátját, ha nagyon furcsa?
Nekem már akkor furcsa volt, mikor ismerkedtek, találkozgattak. Nagyon nyomulósnak, levakarhatatlannak tűnt, bárhová ment a nővérem és mondta neki, ő "véletlenül" pont ott bukkant fel. Kedves volt mindig, de valahogy azt éreztem, hogy ez a kedvesség nem őszinte.
Bemutatta a családnak és ez az érzés bennem fokozódott, miután megismertem személyesen is. De nem akartam se neki, se a szüleinknek mondani, mert semmi kézzel foghatót nem tudtam volna mondani, csak hogy ezt érzem. Egyedül a páromnak mondtam, az elején azt mondta, hogy unatkozom csak, majd mikor ő is találkozott vele, mondta, hogy olyan nyugtalannak érezte magát a környezetében, mintha a srác tele rakta volna a szobát negatív energiával. Pedig végig mosolygott, kedves volt, szóval nem értettük.
Anyukánk kérdezett tegnap erről, hogy mi mennyire ismerjük a fiút, mi a véleményünk. Nem akartam ebbe így belemenni, de mondtam, hogy nem szimpatikus, van benne valami, ami taszít. Mondta, hogy ők is ugyanezt érezték apával, mintha lenne a kedves, mosolygós jófiú külső mögött valami sötét is és hogy nem tudja megmagyarázni, mitől, de végig amíg a fiú náluk volt, volt benne valami szorongás.
Nem ő az első barátja a nővéremnek, az én páromat is azonnal elfogadták, szóval ez nem ilyen "szülői féltés", mert nagyon nyitott család vagyunk.
4-szer találkoztunk vele, nem lett megggyőzőbb a helyzet.
Tudom, hogy a testvérem boldogsága a fontos, de még sosem volt olyan a családban, vagy baráti társaságban, akit ne szerettünk volna, ne éreztük volna jól magunkat a társaságában.
Vannak közös barátok, szóval nála azért ilyen nincs a háttérben, hogy börtönben lett volna, vagy elmegyógyintézetben.
Kérdeztem az egyik barátnőm párját is már a srácról finoman, mert együtt dolgoznak. Hogy mit gondol róla, jóban vannak-e, de úgy direktbe nem akartam elmesélni, hogy a szőr feláll a hátamon tőle...
Mondta, hogy nincs baj vele, meg bármi van, számítani lehet rá, hogy ő intézi a balhét, vagy a kellemetlen ügyeket. Kérdeztem, hogy ez mit takar, mondta, hogyha pl. baj van valamelyik külsős céggel, vagy benti alkalmazottat kell kirúgni, ő az, aki ezeket intézi, mert nagyon ridegen áll az emberekhez, és hogy megcsinálja, utána folytatja a napját, mintha mi sem történt volna. Nekem ez is furcsa volt, hogy a nővérem meg egy végtelenül mélyérzésű, kedves embernek írja le folyton.
Olyan világ jön,
amikor mindenki gyanús, aki szép.
És aki tehetséges.
És akinek jelleme van…
A szépség inzultus lesz.
A tehetség provokáció.
És a jellem merénylet!…
Mert most ők jönnek…
A rútak.
A tehetségtelenek.
A jellemtelenek.
És leöntik vitriollal a szépet.
Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.
Szíven döfik azt, akinek jelleme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!