Nyaralásra szerintetek ez így jó alternatíva, ha szeretnék a barátommal menni?
17 éves vagyok, a barátom 20 éves. A szüleim elváltak, anyukám oldalán nagyon szereti a család. Apukám oldalán annyira nem ismerik, mert velük én sem találkozom túl gyakran, havonta/kéthavonta az ottani nagyszüleimmel, apámmal és a családjával pedig félévente 1-szer (pedig egy városban élünk mind).
Lényeg a lényeg, hogy kiskoromban sokat jártunk egy nyaralóba a Balatonhoz, ami a nagyszüleim barátjáé. De évek óta nem voltunk ott, se közösen nyaralni. Ősszel eladják, ezen felbuzdulva a nagyszüleim kitalálták, családilag menjünk el utoljára. Ők ketten, az apámék hárman, neki a testvére + annak a férje és a lányuk, valamint én + a barátom.
A nyaraló meg olyan, hogy egymás hegyén hátán van mindenki.
A barátom mondta, hogy ő már kinőtt ebből az össznépi nyaralásból, meg hogy emeletes ágyon aludjon, két kisgyerekkel összezárva. Neki is akarok kedvezni, de a nagyszüleimet sem akarom megbántani, hogy nem megyek (főleg mert a nagyim a három unoka közül velem van a legszorosabb kapcsolatban, és kérdezte már, hogy ugye úgy is megyek, ha az apámék is ott lesznek?).
Ezért azt találtam ki, hogy ugyanabban a városban van egy jobb szálloda, és mi odamennénk a barátommal. Így pl. vacsorázni tudnánk együtt, vagy programokra menni, mégsem az lenne, hogy 24/7 össze vagyunk zárva. A család helyében érthető lenne ez a helyzet, nem?
Nekem legalább lehet a "mentségem", hogy 17 éves vagyok.
Mire, hogy így beszélsz? Nem, pont nem mentséged, kislány.
Tudod, hogyan kellene ennek a kérdésnek kinézni?
Segítek...
Sziasztok, apu családja közösen szeretne nyaralni, de sokan lennénk, a nyaraló kicsi. Hogyan mondjam meg nekik, hogy mi a barátommal inkább szállodában alszunk, de a nappalokat szívesen töltjük velük?
Ezerszer másképp hangzik, mint a nekem mindenre van pénzem, apám családja köcsög, anyám mindent megad, amit akarok, a pasim csak luxusszállóban alszik, kussoljatok, semmi közötök semmihez...
Hogy beszélek? :)
Hogy kiállok magamért, és nem olvasgatom csendben, könnyes szemmel, ahogy páran undorító stílust engednek meg maguknak velem szemben?
Az eredeti kérdéssel nem is volt gond.
A sátras felvetés pedig egy teljesen valid megoldása lenne a helyzetnek.
A gond ott kezdődött, hogy kikérted magadnak, hogy ti nem vagytok hajlandóak sátorban aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!