Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nyaralásra szerintetek ez így...

Nyaralásra szerintetek ez így jó alternatíva, ha szeretnék a barátommal menni?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, a barátom 20 éves. A szüleim elváltak, anyukám oldalán nagyon szereti a család. Apukám oldalán annyira nem ismerik, mert velük én sem találkozom túl gyakran, havonta/kéthavonta az ottani nagyszüleimmel, apámmal és a családjával pedig félévente 1-szer (pedig egy városban élünk mind).

Lényeg a lényeg, hogy kiskoromban sokat jártunk egy nyaralóba a Balatonhoz, ami a nagyszüleim barátjáé. De évek óta nem voltunk ott, se közösen nyaralni. Ősszel eladják, ezen felbuzdulva a nagyszüleim kitalálták, családilag menjünk el utoljára. Ők ketten, az apámék hárman, neki a testvére + annak a férje és a lányuk, valamint én + a barátom.

A nyaraló meg olyan, hogy egymás hegyén hátán van mindenki.

A barátom mondta, hogy ő már kinőtt ebből az össznépi nyaralásból, meg hogy emeletes ágyon aludjon, két kisgyerekkel összezárva. Neki is akarok kedvezni, de a nagyszüleimet sem akarom megbántani, hogy nem megyek (főleg mert a nagyim a három unoka közül velem van a legszorosabb kapcsolatban, és kérdezte már, hogy ugye úgy is megyek, ha az apámék is ott lesznek?).

Ezért azt találtam ki, hogy ugyanabban a városban van egy jobb szálloda, és mi odamennénk a barátommal. Így pl. vacsorázni tudnánk együtt, vagy programokra menni, mégsem az lenne, hogy 24/7 össze vagyunk zárva. A család helyében érthető lenne ez a helyzet, nem?

2022. jan. 26. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/127 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen megértem a helyzetet. Alapvetően az én családom sem egy nagy élvezet, ezért mindig örülök, ha családi eseményre a párommal hívnak meg, mert ha ő is ott van, sokkal jobban érzem magam. Szerintem ebben nincsen semmi különös.

Ha nagyin közel lenne valami nem túl drága szálloda, én úgy adnám elő a nagyszüleimnek, hogy nagyon szeretnék velük lenni, de tudom, hogy nincs sok hely és nem akarok a terhükre lenni. Így kompromisszumos megoldásként azt találtam ki, hogy a közeli szállodában szállnánk meg a barátommal, és napközben közös programokat csinálnánk, de nem okoznánk kellemetlensget azzal, hogy ott aludjunk, amikor így is kevés a hely, ez által a többiek sokkal kényelmesebben el tudnak férni. Igazán csak az ő kedvükért, ez által az ő kényelmüket elősegítve. Alvás közben úgysincs közös program, az hét igazán mindegy, hogy ott vagyunk e éjszaka vagy sem, legfelejebb egyel csökken a sor reggel a fürdő előtt.

Arra készülj fel, hogy ha apukásék amúgy is belekötnek mindenbe, akkor irigykedni fognak ezerrel. Ha ezzel jönnének, nyugodtan ismételd el, hogy az ő kényelmük volt az elsődleges szempont: nem akartatok kellemetlenséget okozni.

Vagy ha tényleg annyira vészes a család, arra hivatkoznék, hogy vizsgám van/előre leszervezett programom, ami miatt szívesen elmennék, de sajnos így nem tudok.

2022. jan. 26. 16:36
 32/127 anonim ***** válasza:
90%
Na, megjött már a táskás gazdag kislány. Már hiányoltunk! Imádom a sztorijaidat, múltkor is írtam neked, hogy írj regényeket! Jók a sztorik! Még egy Leiner Laura is lehet belőled.
2022. jan. 26. 16:40
 33/127 A kérdező kommentje:
Sajnos még nem vagyok gazdag. De úgy látom, itt mindenki nagyasszonynak van bélyegezve, aki nem emeletes ágyon akar aludni, meg reggel sorban állni a wc-hez. 😂😂
2022. jan. 26. 16:44
 34/127 anonim ***** válasza:
29%

És mi van akkor ha gazdag?

Undorító, hogy akármilyen körülményben és életszínvonalon valaki, le kell nézni állandóan. Ha gazdag, akkor azért mert magasabb értékű problémái vannak, ha szegény akkor az a gáz hogy mosatlan ruhában jár vagy nincs pénze elmenni egy étterembe, ha átlagos akkor meg az a gáz hogy "tömegcikk" az ember. Tökmindegy ki honnan jött és miért olyan amilyen, nektek egy a lényeg, hogy legyen kit bszogatni, hogy le tudjátok vezetni a feszültségeteket valakin. Képtelenek vagytok felfogni más helyzetét (empátia teljes hiánya). Olyan gusztustalan stílusban írtok ennek a lányak (félig még gyerek!!!), hogy a helyetekben elásnám magam. Semmit nem ártott nektek, feltett egy kérdést ezen az oldalon (ami erre van), van egy problémája amihez segítséget kért. De amit ti adtok az nem segítség, az tömény gcizés csak azért mert olyan kedvetek van. Az, hogy ezt a másik ember hogy éli meg a másik oldalon, pont telibesz@rjátok, de ti vagytok a szent és sérthetetlen emberek. Lehet hogy ennek a lánynak a legnagyobb problémája jelenleg, hogy a mérgező családtagjait szeretné elkerülni és szállodába szeretne menni, de ti lelkileg rohadtok. És ki is nyilvánítjátok ahelyett, hogy megpróbálnátok elnyomni. Nulla empátia, nulla önfegyelem, nulla érzelmi intelligencia. Ezek vagytok ki. Gratulálok!

2022. jan. 26. 17:18
 35/127 anonim ***** válasza:
73%
Hát, kérdező, szerintem ha benyögitek ezt, hogy a te párodnak derogál 3 napot kibírni abban a nyaralóban, mert nem aludhattok kettesben, utána tuti meg fognak sértődni a pasidra és megy majd a balhézás.
2022. jan. 26. 17:23
 36/127 anonim ***** válasza:
77%
34: nem az a baj, hogy gazdag, hanem, hogy játsza a kiskirálylányt.
2022. jan. 26. 17:40
 37/127 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a barátoddal menjetek máskor nyaralni, a családdal meg menj most egyedül (mentsd ki a barátodat valamivel, pl. más dolga van). A nagyidnak mégiscsak te vagy a kedvence, nagyon veled akar nyaralni, ha már külön kérdezte is. Másik szállodában nem ugyanaz.

Teljesen érthető, ha a párod nem akar tömegszálláson aludni egy rakás olyan emberrel, akit alig ismer. Ráadásul ennyi embert összezárni úgy, hogy nem mindenki kedveli egymást, ez eleve egy feszült helyzet, plusz egy ember csak nehezíti. De te azért a nagyid kedvéért menj el, hadd idézze fel még utoljára a régi nyarakat, mielőtt eladják.

2022. jan. 26. 17:42
 38/127 anonim ***** válasza:
77%
Birom, mikor a gyerek kérkedik a szülei vagyonával. Te attól egy eltartott 17 éves kislány vagy, semmi több. Ne is menjetek a nyaralóba, az nagyon ciki ilyen sznoboknak. Aztán majd mit szólnak a barinőid..
2022. jan. 26. 17:50
 39/127 anonim ***** válasza:
70%
kérdező, előbb csak te vagy jóban a nagyival, aztán meg azt írod, csak az ottani unokák miatt beszél veled :D
2022. jan. 26. 17:52
 40/127 anonim ***** válasza:
87%

"Ha nektek ez a szint, hát sajnálom."

neked is szint. A barátod pénzérte vered magad.

2022. jan. 26. 17:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!