Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nyaralásra szerintetek ez így...

Nyaralásra szerintetek ez így jó alternatíva, ha szeretnék a barátommal menni?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, a barátom 20 éves. A szüleim elváltak, anyukám oldalán nagyon szereti a család. Apukám oldalán annyira nem ismerik, mert velük én sem találkozom túl gyakran, havonta/kéthavonta az ottani nagyszüleimmel, apámmal és a családjával pedig félévente 1-szer (pedig egy városban élünk mind).

Lényeg a lényeg, hogy kiskoromban sokat jártunk egy nyaralóba a Balatonhoz, ami a nagyszüleim barátjáé. De évek óta nem voltunk ott, se közösen nyaralni. Ősszel eladják, ezen felbuzdulva a nagyszüleim kitalálták, családilag menjünk el utoljára. Ők ketten, az apámék hárman, neki a testvére + annak a férje és a lányuk, valamint én + a barátom.

A nyaraló meg olyan, hogy egymás hegyén hátán van mindenki.

A barátom mondta, hogy ő már kinőtt ebből az össznépi nyaralásból, meg hogy emeletes ágyon aludjon, két kisgyerekkel összezárva. Neki is akarok kedvezni, de a nagyszüleimet sem akarom megbántani, hogy nem megyek (főleg mert a nagyim a három unoka közül velem van a legszorosabb kapcsolatban, és kérdezte már, hogy ugye úgy is megyek, ha az apámék is ott lesznek?).

Ezért azt találtam ki, hogy ugyanabban a városban van egy jobb szálloda, és mi odamennénk a barátommal. Így pl. vacsorázni tudnánk együtt, vagy programokra menni, mégsem az lenne, hogy 24/7 össze vagyunk zárva. A család helyében érthető lenne ez a helyzet, nem?

2022. jan. 26. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/127 anonim ***** válasza:
91%
Rendben kérdező, nem kell nekünk magyarázkodnod. Kérdezd meg a családodat a szállodáról.
2022. jan. 26. 15:48
 22/127 anonim ***** válasza:
78%

Jól van királylány, akkor menj a minimum 5 csillagos szálloda királyi lakosztályába a nagyon felnőtt pasiddal.

Lehet a mostohaanyád nem hiába nem kedvel téged kicsilány.

2022. jan. 26. 15:53
 23/127 anonim ***** válasza:
82%

És a szállodát ugye magadnak fogod fizetni?

Merthogy én egy petákot nem adnék rá anyukád helyében, az tuti. Extrém pofátlanság lenne a részedről elfogadni is.

Nagyságos kisasszony. Legalább lenne annyi vér a pucádban, hogy felvállalod a királyi igényeidet, hogy te aztán egy napot sem leszel holmi putriban holmi családdal. Remélem, az esetleges meghívásokat sem fogod elfogadni, fizessetek mindent magatoknak, ha már flancolni van pénz.

Ja és véletlenül se értékeld azt a gesztust se, hogy a családod az aktuális kanikádat is ugyanolyan szeretettel várja, mint téged.

2022. jan. 26. 15:54
 24/127 anonim ***** válasza:
81%
Még aztán 17 évesen jól játszod a nagyasszonyt. 😃 😃 😃 Ha nem lenne a kis hapid, akkor mennél te a nyaralóba is, semmi kínod nem lenne. Kicsit elhitted magad, nekem ez a véleményem a te nyaralós alternatívádról,kivéve, ha minden flancot fizetsz magadnak, nem a "putris családtól" várod el.
2022. jan. 26. 16:01
 25/127 A kérdező kommentje:

A mostohaanyám 3 éves korom óta nem kedvel. Emellé olyan aljas dolgokkal próbálkozott családon belül ellenem, hogy a tatám és a nagynéném 10 éve nem szól hozzám. A nagyim is csak az ottani gyerek miatt, hogy legalább kicsit maradjon meg a jó viszony.

Szóval nem engem kell beállítani a fő bűnbaknak mindenért, 'kedves' 22-es. És ez is az egyik ok, hogy nincs kedvem ott lenni végig mellesleg.

Nem kell a szöveg, hogy így kisasszony, úgy nagyasszony. Ha nektek ez a szint, hát sajnálom.

2022. jan. 26. 16:14
 26/127 A kérdező kommentje:
Azt meg nehogy ti akarjátok már megszabni, hogy ki mit fizet nálunk, meg kitől fogadok el pénzt. Pofám leszakad😂
2022. jan. 26. 16:17
 27/127 A kérdező kommentje:

Ki kérte, hogy apámék részéről bárki tegyen meg nekem akármit is? A gyerektartást sem hajlandó fizetni, mert hogy neki nincs pénze, az anyám és a férje meg amúgy is jól keresnek, nem szorulunk mi rá arra a pénzre... Évek óta nekem nincs se ajándék, se köszöntés születésnapon, névnapon vagy karácsonykor. Nem jött el a szalagavatómra, mert hogy ő nem szereti az ilyen eseményeket, és nincs kedve kiöltözni. Szóval nem, én ugyan semmit nem várok el már tőle.

Az ottani családtagjaimmal amúgy jóban vagyok. Egyszerűbbek kicsit, de nincs velük baj.

2022. jan. 26. 16:27
 28/127 anonim ***** válasza:
49%

most mar nem azert de mik ezek a kommentek hat en sirva fakadok xDD

"kiskiralylany" miert? mert vannak igenyei? szeretheti a csaladjat de megsem szeretne osszezarva lenni veluk 1 furdoszobaval...

az igaz hogy ha hotelbe megy maga fizesse ne a csalad

de az is igaz hogy ha kitudna biztos vagyok benne hogy kifizetne az egesz csaladnak a hotelt

egy nonek vannak igenyei, johettek azzal hogy 17 eves, mindenki maskor kezd el megerni

en gyerekkorom ota utaltam putriba lenni mert szegeny csaladban nottem fel, mindig is szerettem a rendet es ha volt magan szferam (meg akkor is ha nem is volt sajat szobam, elmentem setalni, elbicajoztam az erdobe stb.)

meg azert legyunk oszintek elvalt szulok vagy sem, nem jo az a helyzet ahol ez a lany lenne

en szuleim elvaltak, apammal nem tudnek eltolteni 1 napot sem nem hogy nyaralni menjek

a lany eseteben nem a konkret szulo hanem az elvalt szulo parja a gondos, arrol nem is beszelve hogy mint a kerdezo emlitette-az apja parja nem szereti oket

most ugyan gondolkozzanak mar el a gciokos emberek akik itt bantottak ezt a lanzt, hogy ok belemennenek egy ilyenbe a "csalad" miatt?

persze, csalad, szereted oket, nagyszulok foleg mert lehet nem sok van hatra, de egy embernek vannak igenyei, vannak szuksegletei.

en is jobban orulnek egy szallodanak...(habar en a satornak is orulnek, romantikus, ejszaka a csillagok, stb de en szeretem a kinnti progikat mint piknik stb)

osszessegeben, akik kommenteltek es szidtak a lanyt:

1 ti valoszinu nagyon csodalatos es tokeletes emberi lenyek vagtok es szamomra megtiszteltetes hogy elolvashattam a kommentjeiteket

2 ti biztos nem rendelkeztek semmilyen szugsegletekkel/nincsen semmi igenyetek

3 ti 10000% belementetek volna egy ilyenbe 17 evesen, elvalt szulokkel, feszultseggel az apa noje miatt stb

4 ti nem tennetek magatok kenyelmet/parotok kenyelmet az elso helyre

kerdezo:

1 a sator az amugy nagyon jo otlet, de ez emberfuggo

2 ha szalloda/hotel vag mar nemtudom mi volt, kerdezd meg a szuleid hogy nekik jo-e, ha igen, szerintem ertheto ha csak az ejszakat toltitek ott + mosakodas stb es a maradek ido a csaladdal van toltve

3 TE fizeted ha elmesz a hotelbe, ez fontos es ebben a tobbi kommentelonek is igaza volt

4 az is opcio hogy nem megy a parod, de az nem tudom hogy menne, ez kapcsolat fuggo

en tudom magamrol hogy szeretek a parommal lenni, szoval amikor tudok megyek vele ide oda de ez mas helyzet mert egyikunk sem nyaral a csaladdal

5 mint emlitettem be azert leirom ujra mert ez fontos- csaladi nyaralas. ti elmentek mashova mert vannak igenyeitek, de nem azert mentek oda hogy ne a csaladdal legyetek

szoval toltsetek a legkevesebb idot a szallodaban, mint mondtam alvas, tusolas stb

es a tobbit illik a csaladdal tolteni :-)

2022. jan. 26. 16:29
 29/127 anonim ***** válasza:
65%

29 vagyok- ez lemaradt

"A család helyében érthető lenne ez a helyzet, nem?"

ez csaladfuggo, te ismered oket, de kerdezd meg oket az a biztos :)

mellesleg- bocsi az ekezetek nelkuli irasert + lehet vannak nyelvtani hibak, nem vagyok 100% magyar

2022. jan. 26. 16:32
 30/127 A kérdező kommentje:

Nyilván nem fogom hagyni, hogy a nyugdíjas nagyszüleim állják a szállodát. De ahhoz a válaszolóknak semmi közük, hogy a saját anyám nekem mire ad pénzt, vagy hogy mit fogadok el tőle. (mert itt többen már ezzel jöttek, hogy nehogy pénzt merjek rá kérni)

A sátor nem opció. Most lehet itt fujjogni, meg királylányozni, de mindenki máshogy nő fel. Igen, aláírom, a barátom sznob kicsit, ő már arra is húzza a száját, ha a szálloda nem a Four Seasons-höz, vagy a Sofitelhez tartozik. Neki ez a természetes, ahogy én is inkább a prémium dolgokhoz szoktam, nem a sátorozáshoz.

Anyukámnak mondtam a szállodás ötletemet, ez szerinte is jobb lenne így.

2022. jan. 26. 16:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!