Nyaralásra szerintetek ez így jó alternatíva, ha szeretnék a barátommal menni?
17 éves vagyok, a barátom 20 éves. A szüleim elváltak, anyukám oldalán nagyon szereti a család. Apukám oldalán annyira nem ismerik, mert velük én sem találkozom túl gyakran, havonta/kéthavonta az ottani nagyszüleimmel, apámmal és a családjával pedig félévente 1-szer (pedig egy városban élünk mind).
Lényeg a lényeg, hogy kiskoromban sokat jártunk egy nyaralóba a Balatonhoz, ami a nagyszüleim barátjáé. De évek óta nem voltunk ott, se közösen nyaralni. Ősszel eladják, ezen felbuzdulva a nagyszüleim kitalálták, családilag menjünk el utoljára. Ők ketten, az apámék hárman, neki a testvére + annak a férje és a lányuk, valamint én + a barátom.
A nyaraló meg olyan, hogy egymás hegyén hátán van mindenki.
A barátom mondta, hogy ő már kinőtt ebből az össznépi nyaralásból, meg hogy emeletes ágyon aludjon, két kisgyerekkel összezárva. Neki is akarok kedvezni, de a nagyszüleimet sem akarom megbántani, hogy nem megyek (főleg mert a nagyim a három unoka közül velem van a legszorosabb kapcsolatban, és kérdezte már, hogy ugye úgy is megyek, ha az apámék is ott lesznek?).
Ezért azt találtam ki, hogy ugyanabban a városban van egy jobb szálloda, és mi odamennénk a barátommal. Így pl. vacsorázni tudnánk együtt, vagy programokra menni, mégsem az lenne, hogy 24/7 össze vagyunk zárva. A család helyében érthető lenne ez a helyzet, nem?
105!
Tudod ízlések és pofonok. Én 30 éves vagyok, mai napig járunk családi nyaralásokra a szüleimmel. Életem legjobb emlékei ezek, és egy pillanatra sem érzem azt hogy most egymás hegyén hátán lennénk.
5 évvel ezelőtt meghalt a nagymamám, ezen kirándulások nagy szervezője. Áldom az eget hogy mindig elmentem ezekre az utazásokra, hogy sok szép emléket gyűjtöttem össze vele.
Szerintem egy ilyen kirándulás során nem az van hogy 0-24ben mindenki a szobába poshad, hanem mennek a programok, maximum aludni megyünk vissza a szállásra.
A férjemmel minden évben többször is megyünk utazni, voltunk már luxusszállodában is, ahogyan sátraztunk is a Balaton partján.
Nagyon szomorúnak tartom hogy valaki képes ezért kihagyni egy remek lehetőséget hogy a családjával legyen, csak mert a 365 napból 7et egy kevesebb luxus értékkel bíró helyen kell töltenie. De hát nem vagyunk egyformák, mások az értékrendek ;)
A kérdező és pasija tipikusan az a fajta ember, aki képtelen másokat maga elé helyezni. Szomorú ez ennyi idősen, ilyen fiatalon.
Nem számít a nagyszülők mit szeretnének. A lényeg, hogy a kérdező igényeinek meg kell felelni. Tök leszarja, hogy ez az utolsó ilyen nyaralás, abban a nyaralóban...így együtt.
Na mindegy is, szerencsére nem az én unokámról van szó. Szégyellném magam, ha ilyen lenne.
113!
Túlreagálod, nagyon durván...
Most komolyan, milyen igénytelenségről beszélünk? Szarba, pisibe kell aludni? Bogarat enni, Nincs fürdőszoba vagy wc?
Nem, csupán annyi az igénytelenség, hogy emeletes ágy van és 1 db fürdőszoba. Ez minden, csak nem igénytelenség.
" és egy nyilvános fórumon legális zaklatni egy kiskorút? "
Semmi zaklatás nem történt. Mellesleg honann tudod, hogy nem egy unatkozó 60 éves bácsi írta ki a kérdést?
Szerintem csak olvasd vissza miket írtál, lehet nem emlékszel már rá :D
És a véleménynyilvánításnak is megvannak a keretei. Hadd ne kelljen példákat felsorolnom, ha ezt nem érted meg akkor semmit.
Annyit próbálj ki, hogy rányomsz/kattintasz az X-re a kérdés mellett és végre békénhagyod ezt a lányt. Ezt élvezed, hogy b@szogathatod?
#111 Hol írtam, hogy luxus akármikbe járok nyaralni? Nekem a nyaralás nem létszükséglet, ha van lehetőség normális körülmények között lenni jó, ha nincs, akkor nem megyek, az is jobb, mint másokkal nyomorogni egy szobában. Nekem az szimplán nem nyaralás, hogy tízen vagyunk egy fürdőre, meg emeletes ágyon kell aludni. Akkor inkább maradok otthon, és találkozom a családommal otthon, aztán alszom a saját ágyamban.
A Balatonra ez pláne igaz. Még ha valami érdekes helyről van szó, akkor bevállalok egy esetleg rosszabb szállást, mert tényleg kb csak aludni jár oda az ember. (De még így sem lennék egy szobában két random gyerekkel). De egy Balatonnál nem tudom mit lehet egész nap csinálni. Az egész nem áll másból, mint lehúzós-retkes büfékből meg gagyi biszemb.szom árusokból. Ha esik az eső, vagy szar az idő, akkor annyi is az egésznek. Tudom, hogy sokaknak van Balaton fixációjuk, de nem mindenki szeret kétezeré szar lángost enni, meg Bunyós Pityura bulizni a helyi alkeszokkal a főtéren.
Nem értem mitől remek lehetőség menekültszállási körülmények között szenvednie az embernek, ha maradhat otthon is, vagy vehet ki külön szobát. Az a szememben nem "kevesebb luxus" amit a kérdező lefestett, hanem olyan szintű kénylemetlenség, amit egy Balaton szintű nyaralás nem ér meg. De ja, az értékrendek tényleg különböznek. Az enyém olyan, hogy ha nincs pénz emberi körülmények között pihenni, akkor inkább maradok a seggemen, kb bármilyen nagyvárosban van ezer érdekes program. Ez van. De sokan itt úgy tesznek, mintha a Hilton meg a kérdező által lefestett tömegnyomor között nem lenne egy élhető és megfizethető átmenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!