Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nyaralásra szerintetek ez így...

Nyaralásra szerintetek ez így jó alternatíva, ha szeretnék a barátommal menni?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, a barátom 20 éves. A szüleim elváltak, anyukám oldalán nagyon szereti a család. Apukám oldalán annyira nem ismerik, mert velük én sem találkozom túl gyakran, havonta/kéthavonta az ottani nagyszüleimmel, apámmal és a családjával pedig félévente 1-szer (pedig egy városban élünk mind).

Lényeg a lényeg, hogy kiskoromban sokat jártunk egy nyaralóba a Balatonhoz, ami a nagyszüleim barátjáé. De évek óta nem voltunk ott, se közösen nyaralni. Ősszel eladják, ezen felbuzdulva a nagyszüleim kitalálták, családilag menjünk el utoljára. Ők ketten, az apámék hárman, neki a testvére + annak a férje és a lányuk, valamint én + a barátom.

A nyaraló meg olyan, hogy egymás hegyén hátán van mindenki.

A barátom mondta, hogy ő már kinőtt ebből az össznépi nyaralásból, meg hogy emeletes ágyon aludjon, két kisgyerekkel összezárva. Neki is akarok kedvezni, de a nagyszüleimet sem akarom megbántani, hogy nem megyek (főleg mert a nagyim a három unoka közül velem van a legszorosabb kapcsolatban, és kérdezte már, hogy ugye úgy is megyek, ha az apámék is ott lesznek?).

Ezért azt találtam ki, hogy ugyanabban a városban van egy jobb szálloda, és mi odamennénk a barátommal. Így pl. vacsorázni tudnánk együtt, vagy programokra menni, mégsem az lenne, hogy 24/7 össze vagyunk zárva. A család helyében érthető lenne ez a helyzet, nem?

2022. jan. 26. 15:07
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/127 anonim ***** válasza:
50%

Dehogy kapcsolom ki az értesítéseket, tök jól szórakozom. 😃 Túl komolyan veszitek ezt az oldalt, kicsit eresszetek már le.

Üdv, a 94-es

2022. jan. 27. 20:50
 102/127 anonim ***** válasza:
30%

101!

Nekem nem számít felvágásnak, csak én is voltam ilyen kis beképzelt 17 éves, tudom ebben a korban kinek mi számít nagy dolognak ;)

2022. jan. 27. 20:54
 103/127 anonim ***** válasza:
73%
#102, ha neked az a szórakozás hogy interneten éled ki a frusztrációdat egy 17 éves lányon, az nem a normális kategória. Szórakozásnak veszed, hogy anonim módon zaklathatsz egy gyereket. Mondhatsz akármit, ez zaklatásnak minősül. Ha ezt egy másik közösségi oldalon csinálnád (pl. facebook), már rég lehetne feljelenteni téged, pláne mivel az általad kipécézett alany kiskorú.
2022. jan. 27. 21:40
 104/127 anonim ***** válasza:
42%

Kedves kérdező!

Sajnos a világ tele van irigy, kicsinyes és szűklátókörű emberekkel.

Ne vedd magadra a sértéseiket: nem ismernek, így aztán bajuk sem léehet veled. Mindegyiknek egytől egyig magával van baja, csak vagy be sem vallja magának, vagy fogalma sincs róla, mi az.

Az az ember, aki ilyen gátlástalan rosszindulatú fröcsögés és határtalan irigykedés nélkül nem tud egy ilyen kérdést végigolvasni vagy válaszolni rá, annak tuti valami hatalmas baja van magával. Persze, mondogatják, hogy te nem értél el semmit, nincs mire felvágni, talán épp azzal van a bajuk, hogy te egy tehetősebb családba születtél mint ők, és hiába erőlködnek, fele olyan jó életkörülményeket sem tudnak megteremteni, mint amivel te bírsz.

Idővel sajnos ebben a világban meg kell tanulni felismerni, ha valakinek nem veled van baja és elengedni. Az ilyen saját magát is mérgezi az önnön roszindulatával és elégedtelenségével. Ráadásul be sem ismeri, hogy elégedetlen önmagával vagy többre vágyik: sőt elhiteti magával,. hogy ő tökéletes. Miközben árad belőle az irigység, a rosszindulat és a kapzsidág. Az ilyet a legjobb ignorálni: hadd fulladjon bele önnön rosszindulatába.

Ezek arctalan, irigy, rosszindulatú emberek, akik a saját sikertelenségüket és keserűségüket vetítik ki rád. Ne hagyd nekik: ignoráld őket és jelentsd a kommentjeiket.

Kellemes és felhőtlen kikapcsolódást kívánok, akár úgy döntesz végül hogy hotelba mész, akár a nyaralóba!

Ne felejtsd: szeretetre méltó vagy és értékes, akárki akármit mond is.

2022. jan. 28. 00:30
 105/127 anonim ***** válasza:
47%

Én nem olvastam végig a sok választ, de látom sokan ekézik a kérdezőt. Nem tudom ezt mivel érdemelte ki, de csak az alapkérdésre válaszolva, szerintem igaza van, a pasiját meg pláne megértem. Őszintén szólva én is kb 14 évesen "kinőttem", hogy a szüleimmel meg a családommal nyaraljak. Pedig jó a viszony, a mai napig jóban vagyunk, de egyszerűen sokszor más program érdekes a tiniknek, mint a felnőtteknek. Múltkor pont javasolta a férjem nekik, hogy elmehetnénk együtt nyaralni, és ők maguk mondták, hogy ők inkább kettesben vagy barátokkal szeretnek menni, mert úgy kevésbé kell alkalmazkodni. Ilyen is van.

Nekem is furcsa volt, hogy a férjem meg jár a saját családjával, őszintén szólva eleinte nem is nagyon volt kedvem velük menni, mert ha már kiveszek szabit, akkor azt úgy akarom eltölteni, ahogy én szeretném, nem másokhoz igazodva. De mindegy, járok el velük én is, megszoktam, hogy itt így megy. Viszont ha nem lenne külön szobánk ilyen alkalmakkor, úgy tuti nem mennék. Ezt csak azért írtam le, hogy nem csak a tiniknek lehet "ciki" a családdal egybezsúfolva nyaralni.

Szóval a pasit maximálisan megértem, így tuti nem mennek a helyében. De a kérdezőt is, franc sem akar egy szobában lenni gyerekekkel, meg reggel sorban állni a budihoz. Ezen meg pont a sátor sem segít. Én kivennék a helyetekben valami szobát ha telik rá. Nem is értem nagyszüleid fejében ez hogy állt össze, ennyire egymás nyakában lenni egyáltalán nem tűnik életszerűnek.

2022. jan. 31. 15:14
 106/127 A kérdező kommentje:

Ekéznek, mert szerintük aki gyerek, annak ne legyenek igényei és fogja be a száját.

Tipikus sötét felfogás. Kár vitázni velük, mert csak jobban habzik a szájuk tőle.

2022. jan. 31. 15:20
 107/127 anonim ***** válasza:
32%
Itt egyedül neked habzik a szád, de semmi baj, pár év és te is felnősz majd az élethez. Addig pedig 17 évesen igenis gyerek vagy, bármilyen felnőtt, igényes nőnek érzed is magad. Tipikus beképzelt tinilány.
2022. jan. 31. 15:54
 108/127 A kérdező kommentje:

"Itt egyedül neked habzik a szád"

Olvastad te itt a több oldalnyi kommentet?:D

Páran mintha az oviban lennének még, olyan stílusban irkáltak.

2022. jan. 31. 15:58
 109/127 anonim ***** válasza:
9%

"Szórakozásnak veszed, hogy anonim módon zaklathatsz egy gyereket. "

EZ egy nyilvános fórum.

#106: Aki gyerek, az menjen a szüleivel, de vicces, hogy neked csak a barátod által fizetett szálloda a jó, mert te olyan igényes vagy.

2022. jan. 31. 16:01
 110/127 A kérdező kommentje:

Attól, mert nyilvános fórum, nem kell lemenni alpáriba.

Azt meg továbbra sem tudom, honnan veszitek, hogy bármi is a barátom által lenne fizetve. :)

De ti még mindig itt tartotok? Lépjetek már túl ezen az egészen.

2022. jan. 31. 16:04
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!