A családban a gyerekem "rossz gyereknek" van bélyegezve, mert eleven? Jogosan esik rosszul?
Férjem oldalán lévő rokonoktól (nagyszülők, nagynéni, neki a családja).
2 és fél éves, egyáltalán nem éreztem soha "rossznak".
Értelmes, szófogadó, szerintem a koránál jóval fejlettebb is (tudom tudom, minden szülő ezt mondja). De igen, szeret kint a szabadban játszani és szaladgálni, imádja, ha akadálypályákon kell átmennie, a játszótéren is biztos a nagyobbaknak való játékokra mászik fel. Nem durva, nem erőszakos.
Ezzel szemben az unokatestvére 6 éves, ő a "jó gyerek" mintaképe, mert ha bármi családi összejövetel van, csak ül az anyukája ölében, néha suttognak egymásnak valamit és ennyi. De pl. étterembe a mai napig nem lehet vele menni, mert fél az idegenektől és ha ránéz valaki, ordítani kezd. Nyaralni nem járnak, egyszer repültek vele 4 éves korában, a 2,5 órás repülőutat oda és vissza is végigüvöltötte. Most voltunk anyósoméknál mikulásozni, kapott a két gyerek csomagot, az enyém virgácsot is, mert hogy "nyáron milyen rossz volt, hát nem emlékszik?!". Mert hogy mikor a születésnapját ünnepeltük, kézzel beleevett a már felvágott, összemancsolt tortájába...
Tavasszal jön a kistesó nálunk, bármikor ott vagyunk anyósoméknál, azt hallgatom, hogy ilyen rossz gyerek mellé nem kéne még egy, mi lesz velünk majd, szaladhatunk 50 fele.
És ezt ugyanígy mondják a gyerek előtt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!