Párotok a négy fal között szokott így beszélni veletek ?
Párommal elek és a tini lányommal aki nem a páromtól van.
Csak mondok egy példát a számomra fura viselkedésére Ma pl. a lányom úgy ment el iskolába hogy a redőnyt nem húzta fel, ágyát nem rakta össze alvás után és még egy chipses zacskó is hevert a szőnyegen. Erre párom begurult, h mi ez a mocsok elhordta mindennek a lányomat, mivel én nem álltam mellé így engem is lemocskozott! Kiabált idegesen az autóba amíg elvitt dolgozni és h mi minek jöttünk össze nem is tudja! Majd megállt a munkahelyem előtt és azt mondta h: takarodjál mert mennem kell!! / vagyis szálljak már ki az autóból/ Tudom persze lehetett volna nagyobb rend a szobájába de akkor is így kell viselkedni a másikkal?
Régebben több párkapcsolatomban előfordult csúnya beszéd. Szoktam csúnya szavakat használni de helyzetekre, vagy ha mesélek, de a másikkal igy beszélni nem.
Mostani párom első nagyobb vitánknál mondta idegesen, hog "B@zdmeg, mi a f@szt gondolsz?"
Én meg határozottan megmondtam "Velem így nem beszélhetsz. Csak még egyszer szólj így hozzám, és szedheted a cókmókodat, indulhatsz keresni valakit, aki hagyja"
Soha többet nem beszélt így velem.
A szülei így beszélnek egymással is, vele is és a tesóival is. Nem esett nehezére ezt nem tovább vinni.
Nincs gyerekem, a testvéremnek vannak, és imádom őket. Nyáron családilag összegyűrünk a nyaralóban, és egyik reggel a kis tündérek bevonultak két csésze kávéval. Csacsogtak kérdezősködtek (4-6-7 évesek).
Barátom ideges lett, és mondta, hogy "Küldd már ki gyerekeket!"
Láttam a kicsik szemében a döbbent szégyent, senki nem szokott hasonlót se mondani stílusban. Akkor ugyanazon a hangon elmondtam, ha ilyen hangnemet használ a gyerekeknél, semmi keresni valónk egymás mellett.
Amit a párod mondott.. Még ha a lányod nem is hallotta.... Összecsomagolt cuccokkal várnám haza. Ekkora dákót.. Idővel meg még többet fog megengedni magának. Erre nincs mentség, még a rossz passz sem.
Tökmindegy, kié a lakás, egyenrangú kapcsolatban a felek nem beszélhetnek így egymással.
Amúgy miért ekkora probléma egy leengedett redőny, egy vetetlen ágy és egy chipses zacskó? Ez azért még nem disznóól. Nem az történt, hogy a párod gyűjtötte magában a feszültséget és most bukott ki? De ha így is volt, akkor is elfogadhatatlan a stílusa.
Én a helyedben végiggondolnám, milyen lehetőségeim vannak a lányommal a lakásán kívül. Albérlet, ideiglenesen szülők, barátnő? Majd közölném vele, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy így beszélt velem, a következőnél vége a kapcsolatnak. Ne gondolja, hogy csak mert övé a lakás, bármit megtehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!