Ha újrakezdenéd az életed akkor csinálnál gyereket?
"Eddig csak a karrierem re koncentráltam de lassanként felmerült bennem hogy nem biztos hogy ez az élet értelme"
Nekem ez kicsit úgy jön le, hogy belefásultál a munkába,és kell valami más,ami boldoggá tesz.Ha "csinálsz" egy gyereket,talán majd az értelmet ad az életednek.
Ez azért nem így van.Rengeteg meló, kompromisszum jár a gyerekkel, és ugye kell hozzá egy megbízható társ is.
Ha elég volt, hogy a munka körül forog az életed,akkor találj magadnak hobbikat, és ha ezután is úgy érzed, hogy hiányzik az életedből a gyerek,akkor tegyél érte,hogy legyen :)
Nem vállalnék akkor sem! Apám is "megcsinált" három gyereket, akikkel gyerekként nem foglalkozott, csak a kocsma érdekelte...
Csak akkor lettünk neki fontosak, mikor már az alkoholizmusa miatt nem volt munkája és nem volt saját keresete...
Végülis, nem haragszom rá! Nála az lehetett a probléma, hogy túl fiatalon, túl hirtelen vállalt családot és nem bírta a velünk járó stresszt, ezért menekült az alkoholba...
Bennem is ott van ugyanez a hajlam, sajnos! Tudom, hogy ugyanilyen szülő lennék! Nem bírom a stresszt! Képtelen vagyok sokáig egy gyerekkel foglalkozni! Egyszerűen idegesítenek...
Őszintén szólva, a kényelmes életemet sem akarnám félre dobni egy gyerek miatt!
1. csak annak javasolnám a gyerekvállalást,aki annyira vágyik gyerekre, hogy a fél karját odaadná érte. Akkor már nem lesz olyan nagy probléma, hogy le kell mondania erről-arról.
2.Szerintem Kérdező ha jól csinálod nevelését, akkor egy örökre szóló kapocs, örökös jó érzés, elégedettség és boldogságérzet lesz a jutalmad a gyerekkel kapcsolatban. Ha rosszul neveled, nyilván szenvedni fogtok.
3. 55 éves vagyok, sikerült őket jól nevelnem, elégedett vagyok az életemmel, akármilyen önelégültnek is tűnik, de ez van. Ha újra kezdeném az életemet, megint vállalnék gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!