Mit lehet tenni ilyenkor?
Én is és a tesóm is szuloknel lakunk panelban mint gyerekkorunkban. A tesóm 30 éves én meg 28 éves. A szüleink 61 évesek és 50 nm panelban lakunk. Egesznap veszekedés senkinek sincs saját légtere, kicsi a hely. A nővérem nem költözik albérletbe mondván mert ő saját lakást akár majd. Én is így gondolkodok és ha elkoltoznek akkor annyi az eddigi sportolt pénzemnek. De ha belegondolok akkor 45-50 éves leszek én mire eljutok arra a szintre hogy önálló saját lakásom legyen. Viszont így 4 felnőtt sem jó egy 50 nm lakásban. Minden athallatszik, kényelmetlen és stb. Hogyan vegyen rá a noveremet hogy menjen ő is albérletbe és akkor mennék én is mert 1 ember nem tud kifizetni egy Pesti drága albérletet. Illetve apamnak mondtam hogy költöztünk vidékre és adjuk el ezt a lakást, és hozzateszek meg 8 milliót és lenne egy kertes házunk, de ő azt mondta hogy nem. Nincs semmi ötletem.
28/f
Hát elég hülyén gondolkozol!
A spórólt pénzedböl vegyél egy kis lakást, akkor a pénzed nem veszít az értékéböl, késöbb meg ha eladod, ez meg az idökzöben összespórolt többiböl tudsz valami nagyobbat venni.
Ami most van spórolt pénzed, az 5 év múlva semmit sem ér, ellentétben egy ingatlannal.
Az egyéblént teljesen hülye elképzelés, hoyg készpénzböl megveszel egy lakást/házat, erre találták ki a hitelt, ami nem örgödtöl való, ha ésszel veszed fel.
Egyébként miért várod el a növéredtöl, hogy kiköltözzön, amikr te sem akarsz elmenni? Semmivel sem indokoltabb, mint neked költözni.
Szerintem igen komoly bajok vannak a gondolkodásoddal!
A szüleid lakását elherdálnád, meg a növéred pénzét is, hogy neked legyen házad?
Kérdező, úgy tűnik, ez a helyzet téged zavar leginkább, így neked kell a saját megoldásodat megkeresni. Legyen az albérlet, külföld, munkásszálló, vidék.
Mást embert sose tudunk megváltoztatni. A saját szemléletünket tudjuk megfordítani, átformálni..
Vidéken sokan élnek idős, magányos emberek, velük köthetsz tartási szerződést például. Ez nem lenne opció? Ott élsz vele, segítesz neki, aztán örökölsz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!