Megtehet ilyet egy anyuka? Vagy csak kinevetik ha pereskedni
akar?
Figyelt kérdés
Szóval, tegnap beállított egy nő egy 3 éves kislánnyal, hogy az a páromé. Mi 3 éve vagyunk együtt, soha nem említette a gyereket, mert ő sem tudott róla.
Egyéjszakás kaland volt, védekeztek is.
Megteheti az anya, hogy pereli a páromat gyermektartásért? 3 évig nem volt sehol, most meg idejött és pénzt követel.
10.38-as vagyok: nem azt írtam, hogy nem tudott róla,hanem hogy minden akaratuk ellenére született a kisfiú meg és amíg az apasági per nem zárult le, addig kk.anyja neve volt a gyereknek. A per lezárulta után indított egy gyámhatósági pert amiben kérte, hogy a gyerek az apja nevét viselje ezen túl.
2010. szept. 1. 10:48
43/51 anonim válasza:
Szervusz! Látom, hogy itt sok jogtudós van, aki a filmek internetes világ történeteiből merítenek tapasztalatot. A jog mindenkit megillett, még az apát is. Hidd el a bírósági tárgyalás hosszú, kínkeserves lesz. Az anya nem fog szép színekben tetszelegni, mert a titkolózást keményen meg kell indokolni. Nem hiszem, hogy visszamenőleg megítélnek ekkora összeget (anya által követelt összeg:30.eft). A beadott kereset időpontjától fogják -szerintem- számítani. Ha az anya a felperes, akkor neki kell sok mindent kezdeményezni, indokolni, biztosítani.
A véleményem az égészről jobb ha nem írom le. Sajnálom, hogy áldozatai vagytok egy felelőtlen embernek.
2010. szept. 1. 10:51
44/51 A kérdező kommentje:
Szerintem semmit sem fog tudni bizonyítani. Esetleg a dns teszttel azt, hogy a párom a gyermek apja.
2010. szept. 1. 10:53
45/51 anonim válasza:
2 felelőtlen ember,már bocsánat
2010. szept. 1. 11:19
46/51 anonim válasza:
szeretem, hogy egy ilyen kérdésnél a kérdésre érkezik a legklevesebb válasz. A Kérdező nem erkölcsi minősítést kért tőlünk, hanem azt szerette volna megtudni, hogy mihez van joga a nőnek és milyen jogai vannak a párjának...
2010. szept. 1. 11:45
47/51 anonim válasza:
Nem két felelőtlen emberről van szó (már bocsánat, uh, de nem szeretem), mert védekeztek. Az anya a felelőtlen, mert az apa tudta nélkül cselekedett, bárki is legyen az. Lehet, hogy találni akar egy balekot akit bevezethet a málnásba. Nehéz per elé néztek. Sajnálom.
2010. szept. 1. 12:13
48/51 anonim válasza:
10:38 vagyok.
Bocsi nem jól értelmezhető amit írtam. Úgy értettem az anya nevén volt ott is a gyerek.
2010. szept. 1. 13:12
49/51 anonim válasza:
Ha nem tudja bebizonyítani, hogy a párodé a gyerek, akkor nem. Ha csinálnak DNS-vizsgálatot, és kiderül, hogy a párodé volt, tök mindegy, hogy tudott-e róla, találkozott-e vele, stb., akkor van joga hozzá.
2010. szept. 1. 13:28
50/51 anonim válasza:
Nem olvastam végig minden választ, de én úgy tudom, h ha védekeztek, és ezt a nő is elismeri, akkor nem feltétlenül kell gyerektartást fizetnie. Meg persze akkor nem is lesz köze a gyerekhez. Mindenek előtt dns tesztet kell csináltatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!