Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtehet ilyet egy anyuka?...

Megtehet ilyet egy anyuka? Vagy csak kinevetik ha pereskedni akar?

Figyelt kérdés

Szóval, tegnap beállított egy nő egy 3 éves kislánnyal, hogy az a páromé. Mi 3 éve vagyunk együtt, soha nem említette a gyereket, mert ő sem tudott róla.

Egyéjszakás kaland volt, védekeztek is.

Megteheti az anya, hogy pereli a páromat gyermektartásért? 3 évig nem volt sehol, most meg idejött és pénzt követel.

2010. szept. 1. 10:08
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:

Perpillanat az a 6 hó is sok lenne, ha visszamenőleg megítélnék.

Azért lássátok be, hogy nem fair, hogy beállít egy nő egy 3 éves gyerekkel, és pénzt követel (havi 30at), és visszamenőleg fél évre is.

Senki nem tud a mai világban hirtelen előteremteni 180 E ft-t. Még a párom sem.

2010. szept. 1. 10:29
 22/51 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, hogy nem kérheti, maximum 6 hónapra visszamenőleg lehet ilyet kérni és ha a párod nem tudott róla nincs apasági nyilatkozat. Nem tudom kérdező, te tudod-e, hogy amikor megszületett az apja nevéhez kit írtak, ez fontos lenne, bár szerintem ha a párodé lenne akkor valaki csak szólt volna neki.
2010. szept. 1. 10:29
 23/51 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem azért lesz néhány vizsgálat, mert ha eltitkolt gyerek, akkor visszamenőleg nem biztos, hogy követelheti a gyerektartást, mivel a láthatás sem volt biztosított.
2010. szept. 1. 10:30
 24/51 anonim ***** válasza:
83%
Ezzel a láthatással meg az a gond, hogy nem függ össze a gyerektartással. Undorító dolgok szoktak folyni pont emiatt, hogy az anya nem adja láthatásra oda a gyereket, a férj úgy dönt akkor nem fizet, de ez a kettő nem áll kapcsolatban.
2010. szept. 1. 10:31
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
Visszamenőleg csak akkor ítéli meg 6 hónál hosszabb ideig a bíróság, ha közben az anya felszólította folyamatosan a fizetésre az apát. A párotól,ha ő az apa,legfeljebb 6 havit ítélnek meg.
 26/51 A kérdező kommentje:

Azért a 3 év alatt csak lenne 1 közös fotó, vagy a rokonok csak tudtak volna róla, nem?

Szerintem be lehet bizonyítani, hogy nem tudott róla. Így volt, és kész.

Nem tudom kinek a nevét írták oda, a kislány az anyja vezetéknevét viseli.

27/51 A kérdező kommentje:
Meg a munkahelyén sem vontak le neki x összeget gyerektartásra, ezt is lehet bizonyítani.
2010. szept. 1. 10:32
 28/51 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom vannak tanúitok rá, hogy nem tudott a gyerekről senki, szerintem azért ez elég bizonyíték lesz, meg feltételezem lenne róla valamilyen bírósági papír. Mert ha az övé akkor azt már elejétől fogva tudta a nő, és olyat pl. nem lehet hogy valaki nem kér gyerektartást, mert az a gyereké nem a feleségé, tehát a feleség le sem mondhat róla, szerintem ez is elég bizonyíték rá, hogy nem tudott róla illetve nem volt gyerekelhelyezés sem.
2010. szept. 1. 10:37
 29/51 anonim ***** válasza:
23%

10:24 TE BETEG VAGY???

Hogy képzeled hogy csak a tinilányok tehetnek arról ha teherbe esnek?

2 azaz kettő ember kell egy gyerek "elkészítéséhez"!!!

A férfi sem figyelt oda a védekezésre,hisz sperma jutott a nőbe ugyebár és így lett egy gyereke,ez van!mindketten hibásak,vállalják a felelősséget!

2010. szept. 1. 10:37
 30/51 anonim ***** válasza:
100%
Igen megteheti és a hazai bíróságok általában az anyának "kedveznek". A gyermektartás visszamenőleg jár, ha za apa személye tisztázódik. Első körben apasági pert tud indítani a nő, aztán csak utána jöhet a gyerketartási per. Az apa személyét először vérvétel, aztán kromoszóma vizsgálat alapján próbálják kizárni, illetve bizonyítani, utána és ha az apa vállalja a költségét, akkor DNS teszttel i slehet. Ha nem,a kkor a bíróság a rendelkezésre álló adatok és a tanuvallomások alapján dönt. Egy biztos: ha a párodé a gyermek, ha kívánta ezt a babát ha nem,akkor kötelessége gondoskodni. Az én féjremnek 12 éves a fia,a ki szintén egy igen rövid kapcsolatból született a férjem és családja minden tiltakozása ellenére, és a kisfiú az első 5 évben nem ismerte az apját. Aztán sikerült rábeszélnem és azóta jó akapcsolatuk, igaz ugyan, hogy ki kellett fizetnünk egy valag pénzt a visszamenőleges gyermektartásra és azóta is fizejük havonta, de nem sajnálom tőle. Az a 20 ezer amit tőlünk kap, bőven el is megy egy gyerekre. Közben nekünk is született 2 lányunk, úgyhogy azóta még inkább tudom, hoyg jó döntés volt az apját a fiával összehozni. Ha elfogadsz egy jó tanácsot: próbálj meg tárgyilagos lenni az ügyben. Minden amit mondasz, gondold át, hogy ha mondjuk a húgoddal történik ez, akkor is annyira fair lenne az apa részéről az elutasítás? Én személy szerint nagyon szeretem a férjem fiát, persze nem tudom úgy, mint a sajátomat, de mivel sokat van nálunk és minden szünetben együtt megyünk nyaralunk, így elég közel kerültem hozzá. Szoktunk mostanában beszélgetni, hoyg milyen volt, amikormég nem volt Apa, és hidd el nagyon szívszorító hallani amiket mond. Persze midnig a férjem mellett állok és soha nem mondok olyat az anyjának, amit vele előtte nem egyeztettem volna, de mivel nagyon fejlett az igazság érzetem, így nem hagyom, hogy a férjem a fiú anyja iránt érzett gyűlölet miatt a fiút büntesse valamivel, vagy ne adj Isten rosszat mondjon az anyjára. Nehéz elfogadni, de megéri, hiszen az a gyerek is egy (most még ) ártatlan kis lény, aki nem tehet semmiről!
2010. szept. 1. 10:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!