Megtehet ilyet egy anyuka? Vagy csak kinevetik ha pereskedni akar?
Szóval, tegnap beállított egy nő egy 3 éves kislánnyal, hogy az a páromé. Mi 3 éve vagyunk együtt, soha nem említette a gyereket, mert ő sem tudott róla.
Egyéjszakás kaland volt, védekeztek is.
Megteheti az anya, hogy pereli a páromat gyermektartásért? 3 évig nem volt sehol, most meg idejött és pénzt követel.
Ha a nő titkolta a gyereket a párom elől, akkor is?
A nő is mondta, hogy védekeztek, és becsúszott a baba.
Lehet elfogyott a pénze...!
Mindenképpen először is gondolom kikell deríteni hogy tényleg övé-e a gyerek és akkor fizetnie kell gyerektartást,persze az apának vannak jogai is tehát a gyereket ő is nevelni fogja,jobb esetben.
De nem lesz egyszerű,jó sok bíróságra járás...!
Az szerintem senkit nem érdekel majd hogy csak most jelentkezett az anya.
Szia!
Ha valóban a párod gyermeke (ezt DNS vizsgálattal kell igazolni), akkor perelheti az anyuka gyerektartást. A bíróság meg is fogja ítélni neki, még ha a párod nem is tudott róla, hogy a nő terhes lett.
Megjegyzem nagyon elítélem az ilyen nőket! A férfinek joga van hozzá, hogy tudjon gyermeke születéséről és kötelessége gondoskodnia róla!
Ha a férjed a gyermek apja, akkor fel kell nevelnie, gondoskodnia kell róla. Nme csak tervezett gyermekeinket kell felnevelnünk!
Akár még visszamenőleg is megtérítheti az anyának, amit őhelyettte költött a gyerekére ez a latt a három év alatt.
A bíróság biztosan megítél gyerektartást, ha az apaság bebizonyosodik.
Viszont szerintem az emberség ennél többet követel: nem csak eltarani, de nevelni is kell azt a gyermeket. Hiszen az ő édesapja: a férjed. És mindenkinek szüksége van apára.Lelkileg, szeretet szempontjából. És persze vannak anyagi szükségletei.
És ha az én férjemnek lenne egy gyereke, én megpróbálnám őt a nevelésben támogatni, a gyereket meg mostohagyerekként szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!