Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtehet ilyet egy anyuka?...

Megtehet ilyet egy anyuka? Vagy csak kinevetik ha pereskedni akar?

Figyelt kérdés

Szóval, tegnap beállított egy nő egy 3 éves kislánnyal, hogy az a páromé. Mi 3 éve vagyunk együtt, soha nem említette a gyereket, mert ő sem tudott róla.

Egyéjszakás kaland volt, védekeztek is.

Megteheti az anya, hogy pereli a páromat gyermektartásért? 3 évig nem volt sehol, most meg idejött és pénzt követel.

2010. szept. 1. 10:08
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
76%
Nyugi, nem fogják 6 hónapnál többre megítélni, de még az sem biztos. Viszont ezentúl, ha kiderül, hogy tényleg ő az apa, akkor fizetni kell. Megértelek! Én is elítélem az ilyen nőket. Nem arról van szó, hogy véletlenül terhes lesz, mert az bárkivel előfordulhat, hanem, hogy két ember joga eldönteni, hogy mi legyen a gyerekkel. Az meg, hogy megtartja, és 3 évig nem szól róla, undorító. Akkor tartotta volna örökre magában. Egyébként én ilyenkor a gyereket sajnálom a legjobban. Az nem tehet róla, hogy ilyne hülye anyja van.
2010. szept. 1. 10:38
 32/51 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Igen követelheti az anya,ha bizonyítottan a párodé a gyerek.

Munkatársam 8 év után követelte,a fia az ő nevén volt, az apa ott sem tudott róla, de ténylegesen csak fél évre kapott visszamenőleg pénzt.

Hogy náluk 1 vagy több éjszaka volt nem tudom,de meglepett mikor kiderült hogy 8 év után pereskedik....és nyert.

2010. szept. 1. 10:38
 33/51 A kérdező kommentje:

"A férfi sem figyelt oda a védekezésre,hisz sperma jutott a nőbe ugyebár és így lett egy gyereke,ez van!mindketten hibásak,vállalják a felelősséget!"

Te pedig olvasni nem tudsz. Nem biztos, hogy a páromé...Addig meg amíg a dns teszt nem bizonyítja, nem köteles vállalni a felelősséget!

2010. szept. 1. 10:39
 34/51 anonim ***** válasza:
62%

10:31-nek a két dolog igenis nagyon szorosan összefügg!!!

Az apának jogai is vannak és nem csak kötelezettségei!!!!

2010. szept. 1. 10:40
 35/51 A kérdező kommentje:
Ha kiderül, hogy a páromé... van esély elperelni az édesanyjától? Bár ez nem jó ötlet, ha a kislány 3 évig csak vele volt, nem érezné jól magát itt nálunk.
2010. szept. 1. 10:41
 36/51 anonim ***** válasza:
85%
Tudok róla, és mint mondtam valóban szörnyű, hogy szinte csak kötelezettségeik vannak, de jogilag nem függ össze a két dolog épp ezt próbáltam elmagyarázni, hogy igazságtalan, de nem függ össze. Számtalan kérdés foglalkozik ezzel a láthatás gyerektartás témával a válás témakörben, ha gondoljátok olvassatok utána, te is kérdező, neked néhány kérdés kifejezetten hasznos lehet ebben a témában. Szívből sajnálom a párodat és azt a gyereket, főleg akkor ha nem a párod az apja. Ti vállalnátok a felelősséget ha fennáll és feltételezem utána lenne apja is annak a gyereknek és te is azt írtad szeretni fogod, viszont ha nem a párodé a gyerek, akkor szegényt még jobban sajnálom :(
2010. szept. 1. 10:42
 37/51 anonim ***** válasza:
49%

Apasági vizsgálatot kell csináltatni. Ha a párod az apja, akkor a nőnek joga van gyerektartáshoz.

Az meg, hogy miért csak most jutott a nő eszébe az ő dolga.

2010. szept. 1. 10:43
 38/51 anonim ***** válasza:
100%
Esély van, mert ebben az esetben kell gyermekelhelyezés, ahol megállapítják a láthatást. Általában szinte mindig az anyának ítélik a gyereket, nagyon ritka, hogy az apa kapja őket (én ezt iszonyú igazságtalannak tartom). Valószínűleg az lesz a vége, hogy a párodból hétvégi apuka lesz. Sajnálom :(
2010. szept. 1. 10:43
 39/51 anonim ***** válasza:
100%

10:38-tól kérdezném hogy lehetett az apa nevén ha az apa nem is tudott a gyerekről?

Én amikor szültem akkor 2 tanus közjegyzői apasági nyilatkozat kellett ahhoz hogy a párom neván legyen a gyerek!

Szóval ez nem ilyen egyszerű!!!

2010. szept. 1. 10:44
 40/51 A kérdező kommentje:

"Apasági vizsgálatot kell csináltatni. Ha a párod az apja, akkor a nőnek joga van gyerektartáshoz.

Az meg, hogy miért csak most jutott a nő eszébe az ő dolga."

Szerintem nem csak az ő dolga. Az ő hülyesége miatt felforgatja az életünket, mert ő nem tudott 2 évvel korábban szólni.

2010. szept. 1. 10:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!