Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan sértődtem meg és...

Jogosan sértődtem meg és tettem ezt szóvá? Eléggé rosszul esett.

Figyelt kérdés
Meghívtak egy szülinapi ebédre. Előbb úgy volt délután lesz a buli, de közelebbi időpontra rakták. Küldtek is egy meghívót amin már az új időpont szerepelt. Írtam hogy igyekszem ott lenni, de nem ígértem biztosra, mivel a kocsim sajnos összetört így ezt is meg kellett oldanom. A lényeg hogy fél 3 után odaértem. Tortát vágtak nekem de ebédet nem kaptam. Mégcsak meg se kérdezték hogy kérek e. Üdítővel kávéval sós krékerrel kínálgattak. De főt ételel amiből ők ebédeltek nem. Mégcsak meg se kérdezte a házi gazda, hogy kérek e, akarok e enni? Nagyon rosszul esett, szóvá is tettem, hogy biztos jó volt a kaja csak nem nekem, és hogy baj van náluk a fejekbe. Úgy érzem illetlenség volt nem megkínálni ebéddel, ha már egyszer meghívtak. Egyedül is megettem volna, azt az ételt.

#Sértődés, ebéd
2021. aug. 28. 23:37
 71/120 anonim ***** válasza:
93%

CsALÁDRÓL beszélünk Ember!

2021. aug. 29. 11:35
 72/120 anonim ***** válasza:
89%

Ha ebédre hívok valakit, soha nem centizem ki a mennyiséget. Mondjuk sima hétköznapi ebédnél sem.

Tehát az kizárt, hogy ne maradjon, mire a később jövő vendég befut.

Én nem pakolnék ki mindent újra. Általában többféle sülttel és körettel készülök de plusz saláták, savanyúságok.

Behívnám a konyhába, válogassa ki, miket vigyek ki az asztalra.

De tőlem senki nem mehet el éhesen!

2021. aug. 29. 11:38
 73/120 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk is divat, hogy félrerakunk kaját a későnek. Tehát még csak nem is a maradékot kapja. Mert kivesszük előre. De ez ugye családon belül megy. Mikor az egyik családtag párja nem tud jönni, még küldünk is kaját. Annyi ház annyi szokás. Szerintem kérdező téged nem szeretnek annyira ahol voltál vendégségbe.
2021. aug. 29. 11:43
 74/120 anonim ***** válasza:
93%

Természetesen nem csak “félig hasznos” a válaszod, csak vastag az ujjam és így sikerült! Bocsánat!😢

2021. aug. 29. 11:44
 75/120 anonim ***** válasza:
78%

71.

Es mi van abban,ha családról van szó?Egy idegen hamarabb megkinálja az embert,mint egy családtag.De annak örülök,hogy az itt válaszolók jó családba születtek.

Altalában azok a legfukarabbak,akiknek van.A szegényebb sokkal hamarabb megoszt bármit.

2021. aug. 29. 11:59
 76/120 anonim ***** válasza:
57%

Nem volt jogos a sértődésed. Annyi lett volna, hogy elmondod, hogy ma még nem volt időd ebédelni, azért is késtél, mert dolgod volt. Ha ezek után sem kínáltak volna meg, az már érdekes lett volna. A szarkasztikus megjegyzésed nem visz sehova, max legközelebb nem hívnak meg.

Változtass magadon, ne várd, hogy kinyalják a segged. Valószínűleg mindenki a szülinapossal volt elfoglalva és nem a későn érkező morcos elkényesztetett vendéggel...

2021. aug. 29. 12:29
 77/120 anonim ***** válasza:
86%
Hat lehet, hogy nálam van a baj, de biztos, hogy en mindig rahagyással főzök. Pont az ilyen esetre, vagy ha esetleg valaki szeretne repetázni, stb. En biztosan elraktam volna a kerdezonek adagot es ha megjon, nem tart semmiből megmelegiteni. Ráadásul jelezte, hogy kesni fog, ezzel nem azt mondom, hogy meg kell várni őt de szerintem illett volna hagyni neki egy adagot, legfeljebb becsomagoltam volna.
2021. aug. 29. 12:40
 78/120 anonim ***** válasza:
35%

Hogyhogy mi van, ha családról van szó?

Az van, hogy az ember a szüleinél, tesvéreinél, nagyanyjánál, nagynénjénél/ nagybáttyjánál, unokatestvérénél - ha olyan viszony, hogy meghívták és elment - akkor nem játsza a fogyatékos, duzzogó vendéget, hanem “otthon van” ebben a körben és kinyitja a száját, ha éhes.

Mellesleg, az ember ilyenen akkor vesz részt, ha jó viszonyról van szó és akkor mi a gond?

Ha rossz véleménnyel vagyok róluk, akkor csak a zabálásért eleve nem megyek el.

Ilyen egyszerű!

2021. aug. 29. 12:58
 79/120 anonim ***** válasza:
27%
Nem, egyáltalán nem jogos. Lekésted az ebédet, ennyi történt. Nem fogják felrúgni a dolgokat, csak mert te késtél.
2021. aug. 29. 13:30
 80/120 anonim ***** válasza:
69%
Emberek, sehol nem említette hogy családi körben lett meghívva vagy vad idegen családhoz...ha vadidegen akkor nem köteles félretenni neki mivel jelezte hogy nem biztosra ígéri
2021. aug. 29. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!