Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan sértődtem meg és...

Jogosan sértődtem meg és tettem ezt szóvá? Eléggé rosszul esett.

Figyelt kérdés
Meghívtak egy szülinapi ebédre. Előbb úgy volt délután lesz a buli, de közelebbi időpontra rakták. Küldtek is egy meghívót amin már az új időpont szerepelt. Írtam hogy igyekszem ott lenni, de nem ígértem biztosra, mivel a kocsim sajnos összetört így ezt is meg kellett oldanom. A lényeg hogy fél 3 után odaértem. Tortát vágtak nekem de ebédet nem kaptam. Mégcsak meg se kérdezték hogy kérek e. Üdítővel kávéval sós krékerrel kínálgattak. De főt ételel amiből ők ebédeltek nem. Mégcsak meg se kérdezte a házi gazda, hogy kérek e, akarok e enni? Nagyon rosszul esett, szóvá is tettem, hogy biztos jó volt a kaja csak nem nekem, és hogy baj van náluk a fejekbe. Úgy érzem illetlenség volt nem megkínálni ebéddel, ha már egyszer meghívtak. Egyedül is megettem volna, azt az ételt.

#Sértődés, ebéd
2021. aug. 28. 23:37
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/120 anonim ***** válasza:
100%
En meg azelott is igazat adtam neked h tudtam volna a nagymama vagy. Ok szerveztek vegul at az idopontot. Masreszt semmibol nem all kimerni egy adag kajat. Harmadszor ha veletlenul elefeljtem es jelzed h ehes vagy azonnal kaptad volna utoljara igy h a nagymama vagy meg gazabb. Mondjuk nalunk anyamnak kernie se kell vegye ki a hutobol amit akar idegesit h mindig kerdezi h baj e h megevett valamit en meg nezek ra ertetlenul h az anyukammvagy 20 evig ettem a te eteled nem kepzeled h nem vehetsz ki egy turorrudit a hutombol kerdezes nelkul vedd ki es kesz!
2021. aug. 29. 23:32
 102/120 anonim ***** válasza:
94%
Én csak azt nem értem, ugye ez családi kapcsolatok rovat, nálunk ez úgy menne, hogy a késő és éhes családtag odamegy a házigazdához, és azt mondja, hogy "Mucika, maradt kaja? Enni sem volt időm.", nem pedig utalgat, sértődik, másokat megbánt, hisztizik.
2021. aug. 29. 23:57
 103/120 anonim ***** válasza:
64%

De tudtam, hogy a "föttétel" a probléma. Akinek adnak tortát meg kekszet, az már nem éhezik, de a magyarnak kell a "föttétel".

Egyébként mennyire gyűlölöm azokat a felnőtteket, akik a saját ételükről, italukról nem tudnak gondoskodni. Nálam mindig van egy banán vagy egy müzli, és mivel nem Afrikában vagy mélyszegénységben élek, éhezni sem szoktam. Meg 40 fokban vizet osztogatni - aki víz nélkül megy el 40 fokban, az kapjon hőgutát, komolyan.

2021. aug. 30. 00:28
 104/120 anonim ***** válasza:
92%

Már ne haragudj, de vendéglátók réme vagy.

Ez a mondat nálam mindig kiveri a biztosítékot: (mint a Mátyás király mesében)

"Nem ígértem biztosra hogy megyek, de szóltam hogy igyekszem ott lenni."

Most igen, vagy nem??? Ettől feláll a hátamon a szőr, hogy lehet az, hogy egy felnőtt ember nem tudja eldönteni, hogy megy egy eseményre, vagy sem. Ennyire volt fontos az unokád? Egyszerűen te direkt csináltad így, hogy legyen mibe belekötni, tuti nem is először csináltad ezt, és már számítottak is rá, hogy nagyi vagy jön, vagy nem.

De leginkább ez a mondta vitt mindent:

"Mikor oda értem már nem volt ott szinte senki. Csak a volt férjem, és a kicsi keresztapja, meg a menyem és a fiam."

És gondolom, ezért is a menyed volt a hibás...

Ennek az egész hisztinek jóval mélyebb gyökerei vannak.

A viszonyod a fiaddal és menyeddel rendkívül mérges lehet, mert:

1. nem vagy képes konkrét szándékot jelezni az eseményre

2. a volt férjed képes volt az elejétől ott lenni (gondolom a fiad apja)

3. nem vagytok olyan viszonyban, hogy kiszolgáld magad a fiad otthonában

4. nem tudtál arról, hogy mi lesz a menü, csak utólag kutakodtál a közösségi médiában, (anyám mindig tudja, mi lesz a kaja a buliban)

5. még az is felháborít téged, hogy mire odaértél több óra késéssel, már vége lett a bulinak.

6. meg sem próbálod fordított szemszögből tekinteni az eseményeket.

Ha a fiad/menyed írta volna ki ezt a kérdést, igazán kíváncsi lennék a válaszokra.

2021. aug. 30. 08:38
 105/120 anonim ***** válasza:
94%

72-es vagyok. Az új infók tükrében... Egyébként milyen a kapcsolatotok? Csak mert itt valami nagyon nem oké. Nem az jön le nekem, hogy normális családi viszonyok vannak, inkább csak amolyan udvariassági formula.

Ezek szerint azt se tudták biztosra, hogy menni fogsz, így érthető, ha nem tettek félre adagot. Mondjuk amikor már tudtad, odacsöröghettél volna. A nyitóban nem írtad, hogy mire odaértél, majdnem mindenki elment. Az is lehet, a maradékot már becsomagolták, részben a vendégeknek, részben a fagyasztóba.

Mindenesetre az nagyon érdekes, hogy a fiaddal nem vagy olyan kapcsolatban, hogy jelezd neki, éhes vagy, és jólesne valami kaja. Bár ezen segít a torta és a rágcsa is...

2021. aug. 30. 08:50
 106/120 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem itt a legnagyobb gond nem az étellel van. Teljesen úgy beszélsz a családodról, mint ha távoli ismerősök lennének. Az unokád születésnapjára mentél, egyáltalán foglalkoztál vele vagy csak ültél és vártad hogy a menyed a szádba reptesse a sült galambot?

"Hideg volt a kávé" -és nem lehet megkérdezni, hogy meg lehet egy kicsit melegíteni?

Ha mindenben ennyire passzív-agresszíven viselkedsz, örülj, ha egyáltalán meghívnak magukhoz legközelebb.

2021. aug. 30. 12:57
 107/120 A kérdező kommentje:
A kapcsolatunk való igaz nem felhőtlen. A férjemtől elváltam már több mint húsz éve. A fiam az apjánál maradt, de végig támogattam anyagilag és amikor csak tudtam látogattam. Próbáltam részt venni az életében. Ott voltam mikor leérettségizett mikor megnősült mikor gyereke született. Én meg nem érdemlek meg egy tányér levest. Mindegy! Jobb ha tovább lépek.
2021. aug. 30. 19:44
 108/120 anonim ***** válasza:
82%

Mentél volna időben a vendégségbe, kaptál volna levest.

De nem mentél, csak lebegtettél "nem biztos, hogy meg tudom oldani" - aztán meg szóra nem nyitottad a szádat, inkább keresed a hibát a fiadban, a menyedben, mindenkiben - ahelyett, hogy megkérdezted volna, maradt-e valami az ebédből, mert neked jól esne.

Szerintem te mindenáron meg akarsz sértődni a családodra és a mártírt is játszod (aki nem kapott levest...). Nem érzed, mennyire nevetséges vagy ezzel a hisztivel?

2021. aug. 30. 20:24
 109/120 anonim ***** válasza:
100%
Így hogy közeli rokon vagy azért ez más. Furcsa hogy nem kínáltak meg. Mi rokonoknak meg csomagolni is szoktunk. Anyukám pedig úgy használhatta mindig is a hutomet mint a sajátját. Bár szerintem celozgatas helyett nyugodtan meg lehet mondani , hogy éhes vagy és szeretnél valami tartalmasabbat enni ahelyett , hogy duzzogva megjegyzéseket teszel.
2021. aug. 30. 20:28
 110/120 anonim ***** válasza:
94%
Tehát nem te nevelted, de 3 fontos eseményen ott voltál az életében. Bravó! Istennek hálát adok, hogy nem te vagy az anyám. Szerintem a hideg kávét és a tortát is köszönd meg nekik.
2021. aug. 30. 22:13
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!