Jogosan sértődtem meg és tettem ezt szóvá? Eléggé rosszul esett.
Szerintem meg igaza van a kérdezőnek!
Nálunk az a szokás, ha vendégek jönnek, nem tud mindenki egy időben idejönni, akkor mikor új vendég jön , újra kitesszük az ételt és megkínáljuk!
Utolsó vagyok
Ez nálam olyan alap dolog, mint ahogy megkínálom üdítővel...
Meghívok X embert ebédre, ebből 1 jelzi, hogy késni fog, mert elintéznivalója van.
Tudomásul veszem és az adagját félreteszem. Amikor megjön megmelegítem és elérakom. Így aztán nem kell kéregetnie, vagy reklamálnia.
Nálam ez így működik.
Megjegyzem, ilyen alkalomra csak közelállókat hívok, akikkel olyan a viszony, hogy nyugodtan előadhatják, ha valami görcsük van.
Igaza van a kérdezőnek.
Meghívták EBÉDre, úgy is készült, a vendéglátó rakta át az időpontot, amikor neki már programja volt.
Egyesek itt még a kérdést sem hajlandók végig olvasni, úgy látom.
Elég furák ezek a válaszok.
A kérdező írta, hogy eredetileg délután lett volna a buli, és mikor variáltak az időponton, akkod szólt is, hogy nem biztos, hogy megtudja oldani, hogy időben odaérjen, mert rossz a kocsija. Szerintem az nem késés, ha valaki jelzi a variáns után, hogy nem biztos, hogy odaér.
Én meg azt utálom, mikor folyton variálnak.
Ha nálunk jön valami vendégségbe később valami okból, mindig teszünk félre kaját és megkínáljuk.
Ennyi vendégszerető embert itt. Minek hív vendéget, aki sajnálja megkínálni, még ha késik is.
Az a minimum, hogy teszek félre a kajából, én még csomagolni is szoktam, na erre varrjatok gombot:)
Családi kapcsolatok kategóriában van, tehát családban történt.
El nem tudom képzelni, hogy miért nem lehetett szólni, ha már ilyen figyelmetlen volt a házigazda, hogy
“Bözsi néni, nem maradt az ebédből? Mert igencsak kopog a szemem és a tortától csak éhesebb leszek!”
70.
En sem kértem volna, ha nem ajánlják fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!