Jogosan sértődtem meg és tettem ezt szóvá? Eléggé rosszul esett.
Nincs igazad és nem jogos a sértődés.
Azért, mert vendég vagy, nem kötelesek nyolcfogásos ebédet felszolgálni neked úgy, hogy késtél.
Alternatív megoldás lehetett volna, hogy csomagolnak neked és elviheted haza, de ez sem kötelező. Pláne akkor, ha minden elfogyott...
Erre szokták azt mondani, hogy nagyobb gondod ne legyen az életben. Azzal pedig, hogy nekiestél a házigazdának, hosszútávon csak te jártál rosszul, mert oda sem fognak téged többet meghívni. Mondjuk egy ilyen emberért nem is nagy kár...
Nekem is az jutott eszembe, mintha a potya ebédért mentél volna oda. De ha azért is mentél volna, ha egy icipici illem szorult volna beléd, akkor nem szólsz, hanem tudomásul veszed, hogy fél három lévén már lemaradtál az ebédről.
Ha azért mentél volna, hogy megköszöntsd a szülinaposat, akkor megköszöntöd, majd utána örömmel elfogyasztod a sütit, tortát stb. amivel megkínálnak.
Szerintem igaza van a kérdezőnek, ő szólt hogy később tud menni. Egy tányér kaját ami már kész van nem olyan megerőltető adni a vendégnek.
Szerintem igenis egy jó házigazda kerdezgeti az embereket hogy ki éhes, ki mit kér...
Szerintem meg nincs igaza! + lehet, hogy nem is maradt mar az ebedbol! Tortaval megkinaltak..
Szerintem itt a kerdezo a pofatlan..raadasul meg burkolt megjegyzesejet is tett.
Utalom az ilyen etkes belu embereket, akik csak a belukre gondolnak.
Egyszer randiztam egy sraccal. Munka miatt fel orat kestem az ebedrol, o addig vart ram. Tole kellett indulni. Teljesen fel volt haborodva, idezem: "miattad, mar fel oraja ehezem!" - ez tok idegesen.
Eleg gyorsan le is zartam vele az ismerkedest, ugyanis a Kerdezohoz hasonloan hisztis volt. Tobb ilyen kajaval kapcsolatos hisztit lerendezett.
16-os, pl. az én szüleim biztos megkérdezték volna a vendégtől, hogy kér-e ebédet. De ez nem várható el! Nincs oka és joga megsértődni, ha nem kérdezik meg.
Amúgy az se mindegy, milyen rokon/ismerős szülinapjára ment. Pl. ha a szüleimhez vagy a testvéremékhez megyek, akkor nem ciki még azt se mondani, hogy "Bocs, nem tudtam ebédelni, ha maradt valami, ehetnék belőle?" De ugyanezt mondjuk egy távolabbi rokonom vagy barátom szülinapján nem kérdezném meg. AZ egy másik kérdés, hogy olyan fokig ünnepeljük egymás szülinapját, ameddig még van olyan kapcsolat, hogy akár ilyet is megkérdezzünk egymástól.
De nem várható el, és bunkó dolog emiatt megsértődni ill. szóvá tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!