Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rendszerető ember vagyok és...

Rendszerető ember vagyok és kezdem unni, hogy a férjem akaratlanul is csak munkát csinál nekem. Idegesít, veszekszünk. Hasonló cipőben járók, ezt hogy kezeltétek? Hogy lehetne békésebben élni és lazítani a rend igényen?

Figyelt kérdés

Szeretem a férjem. Mindig is lazábban kezelte a pakolási dolgokat, ő amolyan pulton dolgokat kint hagyós, később még jó lesz, majd később elrakom ha már tuti nem kell típus. Tudtam mindig is.

De amióta itthon vagyok 0-24 (gyerek és előtte Home office miatt), ez annyira a fejemre szállt, hogy nem tudom már kezelni. Tudom, hogy ha el leszek valamivel foglalva, például munka, akkor jobb lesz, de most megőrjít ez a folytonos utána pakolás.

Ti mivel csendesítettétek el magatokban ezt a perfekcionista hajlamot (vagy minek nevezzem..) mert tudom, hogy családdal nem kompatibilis igényeim vannak - például mindig üres pult, mindig üres étkezőasztal, poharak a poharas tálcán, cipők a cipő tálcán, zoknik mindig szépen levéve a szennyesben stb. - ezeken bőven kellene lazítanom, hogy ne menjek a saját agyamra, na meg mások agyára... Ráadásul ha megnőnek a gyerekek, 3 pasival leszek egy házban.

Nektek hogy sikerült?

2021. aug. 1. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
11%
Micsoda kemény, katonás asszonyok vannak itt.
2021. aug. 2. 22:27
 52/72 anonim ***** válasza:
5%
Ja és biztos hibátlanok is:)
2021. aug. 2. 22:28
 53/72 anonim ***** válasza:
31%

48-as vagyok. Igen, kérdező, másképp élünk, mint az átlag. Én nem vagyok ingyen cseléd. Elmesélem a legutóbbi esetet. Kb. egy hónapon keresztül nem csinált otthon semmit a vőlegényem, tehát én porszívóztam, mosogattam, törölgettem, takarítottam fürdőt, wc-t, ablakokat lemostam, hordtam le a szemetet, kitakarítottam a hűtőt. A vőlegényem magától mondta, hogy szeretné valahogy meghálálni, mert tudja, hogy ő most semmit nem csinált, én meg mindent. El akart vinni vásárolni, mondtam neki, hogy már kinéztem valamit, nagyon örülnék neki. Mindenki jól járt.

Ja, mi nem is vagyunk közös kasszán, szóval ez ténylegesen ajándék volt.

A mosást meg nem értem. Én egy héten egyszer mosok. Akkor annyi ruhám összegyűlik, hogy gazdaságos legyen elindítani a mosást. Az ő cuccai nem férnek már bele. Ezért fogja magát és ő is beteszi a ruháit külön. Mondjuk nálunk anyám sem mosta apám szaros gatyáit, meg pl. náluk is úgy volt, hogy kamaszkortól kezdve mindenki a saját cuccaiért, szobájáért stb. felelt.

2021. aug. 2. 22:53
 54/72 anonim ***** válasza:
64%

Pedig a 48 nem ír hülyeséget. Ha mindkét fél ugyanúgy dolgozik, akkor miért természetes, hogy az egyikük egyedül mindent ingyen és bérmentve megcsinál? A másik ezt mivel honorálja amúgy?

Mert az látható, hogy nem műküdik a "nevelés" abban az esetben, ha anno anyuka nem nevelte meg a kisfiát. Akkor fizesse ki a munka árát, vagy kompenzálja valamivel, akármi.

Akinek ezen kikerekedik a szeme, az gondolom, szeret ingyen dolgozni otthon, mások után ganézni, más szaros alsóját mosni. Hát akkor az csinálja. Egészségére! :D

2021. aug. 2. 23:03
 55/72 A kérdező kommentje:

Teljesen elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől. Élünk ahogy élünk, én hasonló cipőben járóktól gondoltam megkérdezni, hogy ők mivel higgasztják le magukat, hogy tudják ezt lazítani. Nem fogok csak magamra mosni innentől, nem fogok ajándékot várni a férjemtől. Nem programozhatom át az alap személyiségeinket. Én csak szeretném elérni valahogy, hogy ne húzzam fel magam ezen.

Ahogy korábban írták, például közös szabályokkal. Kihelyezett kacatos részleg, “még felveszem” polc stb. Ezek hasznos válaszok voltak, utólag is köszönöm! :)

2021. aug. 2. 23:16
 56/72 anonim ***** válasza:
30%

Ezt írtam, én azzal higgasztom le magam, hogy nem ingyen csinálom. Ha ingyen kéne csinálnom, nem csinálnám, akkor megint lenne takarítónk, aztán fizetnénk azt közösen. És akkor senki nem idegeskedik, mert senkit nem ér igazságtalanság.

Ha te konkrétan arra keresel választ, hogyan higgadj le, akkor tessék, itt van: meditálj, sportolj, vagy menj el te is dolgozni, és akkor nem lesz rá energiád, hogy kiakadj a pulton hagyott pohár miatt.

2021. aug. 2. 23:22
 57/72 A kérdező kommentje:
Egy újszülött mellől megyek is állásinterjúra. ☺️
2021. aug. 2. 23:25
 58/72 anonim ***** válasza:
69%

"Én egy héten egyszer mosok. Akkor annyi ruhám összegyűlik, hogy gazdaságos legyen elindítani a mosást. Az ő cuccai nem férnek már bele. Ezért fogja magát és ő is beteszi a ruháit külön."

Vagyis kétszer annyi helyet szántok a szennyes összegyűjtésére, mint amennyit akkor kellene, ha összevegyítenétek a ruháitokat, úgy mosnátok - ami csak akkor jöhet szóba, ha sok a hely. Arról nem is beszélve, hogy egy hét alatt mindenféle színű és anyagú cuccokból jön össze egy mosásnyi ruha, amiket egyáltalán nem biztos, hogy érdemes egyszerre betenni a gépbe - két ember ruháiból válogatva viszont jobban megoldható, hogy külön legyenek mosva a világos és külön a sötét színek, stb.

2021. aug. 3. 07:52
 59/72 anonim ***** válasza:
23%
"Vagyis kétszer annyi helyet szántok a szennyes összegyűjtésére" - igen, van egy szennyeskosarunk, elfér a 100 nm-es lakásban. Nekünk ez bevált, de köszi az okfejtésedet, hogy miért nem jó. :)
2021. aug. 3. 11:45
 60/72 anonim ***** válasza:
47%
Akármekkora lenne a házam vagy a lakásom, akkor se akarnék kétszer-háromszor annyi helyet szánni a szennyestárolásra, mint amennyit szükséges, annál durvábbak a négyzetméterárak. ;-)
2021. aug. 3. 13:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!