Rendszerető ember vagyok és kezdem unni, hogy a férjem akaratlanul is csak munkát csinál nekem. Idegesít, veszekszünk. Hasonló cipőben járók, ezt hogy kezeltétek? Hogy lehetne békésebben élni és lazítani a rend igényen?
Szeretem a férjem. Mindig is lazábban kezelte a pakolási dolgokat, ő amolyan pulton dolgokat kint hagyós, később még jó lesz, majd később elrakom ha már tuti nem kell típus. Tudtam mindig is.
De amióta itthon vagyok 0-24 (gyerek és előtte Home office miatt), ez annyira a fejemre szállt, hogy nem tudom már kezelni. Tudom, hogy ha el leszek valamivel foglalva, például munka, akkor jobb lesz, de most megőrjít ez a folytonos utána pakolás.
Ti mivel csendesítettétek el magatokban ezt a perfekcionista hajlamot (vagy minek nevezzem..) mert tudom, hogy családdal nem kompatibilis igényeim vannak - például mindig üres pult, mindig üres étkezőasztal, poharak a poharas tálcán, cipők a cipő tálcán, zoknik mindig szépen levéve a szennyesben stb. - ezeken bőven kellene lazítanom, hogy ne menjek a saját agyamra, na meg mások agyára... Ráadásul ha megnőnek a gyerekek, 3 pasival leszek egy házban.
Nektek hogy sikerült?
"Azért ne menjek hozzá, mert ütközik a rend igényünk?"
Ezt nem mondtam. :)
"jó férj, szeretetteljes, hasonló dolgok és értékek érdeklik mint engem, család centrikus, vicces stb."
Ezekre gondolj, amikor azt látod, hogy már megint mindent ott hagy. :)
"ha el leszek valamivel foglalva, például munka, akkor jobb lesz"
Ne csak várd ezt, hanem addig is foglald el magad valamivel minél előbb: kezdj bele valami tanfolyamba, akár többe is, tanulj új szakmát, zenélni, nyelvet vagy akármit - az a lényeg, hogy érd el, hogy olyan elfoglaltnak érezd magad máris, mintha máris dolgozni járnál.
Én igaz exemmel csináltam ezt. Ő is mindent szét hagyott, üres cigis dobozok, koszos zokni, boxer az ágy mellett stb.
Igaz mi már szakításnál jártunk de én oda vágtam hozzá😂😂😂
Te ne csináld. Esetleg mindig mondogasd neki h rakja már el hátha
Én ugyanilyen rendmániás vagyok férfi létemre, igaz, nincs párom. Viszont elgondolkoztam miképpen kezelném a helyzetet és eszembe jutott egy ötlet. Gamifikáció!:D Valamiféle játékot kellene ebből csinálni, jutalomrendszert.
Például: 5 napig megszakítás nélkül üres a pult, jár érte egy matrica.
Portörlésért szintúgy. Stb. Aztán az már csak rajtatok múlik a férjed mire válthatja be a kigyűlt pontokat:D
Szerintem mókás dolgok hozhatók ki ebből.
Nézd, kedves kérdező, ennek van egy másik oldala is, mert most csak téged hallottunk. Én elmondom, hogyan látom én a rendmániás feleségemet:
A kovász megetetéséhez kikészítettem a konyhapultra egy kis papírlapra egy kiskanalat és kisvillát. Aztán észrevettem, hogy nincs állott vizem, és elslattyogtam a garázsba, hogy egy fél literes bubimentes ásványvizet hozzak. Kb. 2 perc lehetett. Mire visszatértem, ÜRES konyhapultot találtam.
Mivel még neki állt feljebb, kicsit erőteljesebb hangnemben fejtettem ki a véleményem a rend- és pakolás mániáról. És nyomatékosan megkértem, hogy amivel éppen dolgozom, vagy dolgoznék, azt méltóztasson NE elpakolni a kezem ügyéből, mert nem véletlenül vettem elő!!!
Az agyamra tudtok menni ezzel...
“Mindig is lazábban kezelte a pakolási dolgokat, ő amolyan pulton dolgokat kint hagyós, később még jó lesz, majd később elrakom ha már tuti nem kell típus. Tudtam mindig is.“
Tudtad mindig is, akkor most mit csodálkozol? Ettol meg persze lehet jóember, de ha tudtad hogy ilyen volt, akkor ezzel vállaltad a felelősséget. Aki egyszer ilyen volt, az sosem fog megváltozni. De azert jok vagytok, hogy mindig az ilyen szerencsétlen hazassagokba szultok bele jósok gyereket. 👏🏿
Sose pakol el maga utan az en párom sem. Örök vita a szennyes, és a mosogatnivaló.
Bár inkább ugy mondanam, mar nem vita, vegulis van ra megoldasunk. Ami nincs a szennyes tartoban, azt nem mosom ki rá. A multkor ket het utan jott oda, hogy szivem, nincs polom. Mondom neki nem tudok mosast inditani, mert csak 3-4 ruha darabot látok a szennyestartoban. Jaaa, joooo….
Egybol megtalalta az osszes szennyeset ide oda eldobalva.
Mar most nem varom meg a ket hetet. Egy het utan fogom, es a hazban talalhato osszes cuccat lehajitom a szoba kulonbozo pontjaira. Szerencsere ez hatni szokott. Volt hogy mikor a vecen ult, egyesevel radobaltam a szennyeset.
Most ott tartunk, hogy szombaton mikor epp nincs dolga, raszolok, hogy mosok, kaparja ossze a holmijat. Egy oran belul sikerulni is szokott neki. Addig meg ott van a szoba sarokban egy puffon. Meg kell szokni.
Azt viszont en sem turnem, hogy tobbszori szolasra sem lenne hajlando osszepakolni. Oke, ott hagyja, de ha szolok neki, akkor ossze szedi vegulis. Azert felmosorongynak ne nezzenek mar. Van egy pont, ahol ha ha szeretem ha nem, vege van a turesnek. Ezt minden parkapcsolatban lekene szegezni, hogy hol van. Ha teged eddig ket gyerek mellett nem zavart, akkor jogos, ne most kezd el.
En is hasonlo vagyok hozzad kerdezo, talan nem ennyire veszesen. En azt vettem eszre, ha szexelunk nem annyira zavar utana a rendetlenseg, masnap sokkal lazabb vagyok. Ez komoly, a szexet ajanlom erre.
Egyebkent szerintem is potcselekves, talalj ki valamit, mondjuk 30 perc mozgas minden nap, barmi hobbi.m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!