Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rendszerető ember vagyok és...

Rendszerető ember vagyok és kezdem unni, hogy a férjem akaratlanul is csak munkát csinál nekem. Idegesít, veszekszünk. Hasonló cipőben járók, ezt hogy kezeltétek? Hogy lehetne békésebben élni és lazítani a rend igényen?

Figyelt kérdés

Szeretem a férjem. Mindig is lazábban kezelte a pakolási dolgokat, ő amolyan pulton dolgokat kint hagyós, később még jó lesz, majd később elrakom ha már tuti nem kell típus. Tudtam mindig is.

De amióta itthon vagyok 0-24 (gyerek és előtte Home office miatt), ez annyira a fejemre szállt, hogy nem tudom már kezelni. Tudom, hogy ha el leszek valamivel foglalva, például munka, akkor jobb lesz, de most megőrjít ez a folytonos utána pakolás.

Ti mivel csendesítettétek el magatokban ezt a perfekcionista hajlamot (vagy minek nevezzem..) mert tudom, hogy családdal nem kompatibilis igényeim vannak - például mindig üres pult, mindig üres étkezőasztal, poharak a poharas tálcán, cipők a cipő tálcán, zoknik mindig szépen levéve a szennyesben stb. - ezeken bőven kellene lazítanom, hogy ne menjek a saját agyamra, na meg mások agyára... Ráadásul ha megnőnek a gyerekek, 3 pasival leszek egy házban.

Nektek hogy sikerült?

2021. aug. 1. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
95%
42# Hát tudod, ha elválnánk se másznának be maguktól az alsógatyái a szennyesbe:)
2021. aug. 2. 11:22
 42/71 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk az elég gáz, ha az alsóneműit nem rakja a szennyesbe, igénytelenség, mondjuk ennyit én is megteszek.

2021. aug. 2. 11:32
 43/71 anonim ***** válasza:
67%

"Mondjuk az elég gáz, ha az alsóneműit nem rakja a szennyesbe, igénytelenség, mondjuk ennyit én is megteszek."

Jót nevettem, most dicséretet vársz?:)

2021. aug. 2. 11:40
 44/71 anonim ***** válasza:
18%
A gyerek legalább nevelhető. Ott állok a kérdéses dolog mellett, odahívom, tegye el. Egyébként alap, amiket elvársz. De nem kellene egész nap pakolni. Én csak étkezések után pakolászok, közben nem érdekel.
2021. aug. 2. 12:38
 45/71 anonim ***** válasza:
80%

Mostohaanyám konkrétan tönkretette ez miatt az életünket. Apa, mostohatesóim és én is folyamat stresszben éltünk, hogy épp most miért vesz elő.

Gyakorlatilag bármit vettünk elő, már ott állt, nézett szúrós szemmel. Hogyha kinn hagyta a gyereke a tejet, mert fél percre kiment a kakaóért már kiabált vele.

Minden pillanatban rendnek kellett lenni. Természetesen soha senki nem jöhetett hozzánk át, se egy barátnő, se a párunk...

Menj el a pszichológushoz, mert ez csak rosszabb lesz, és a családod teljesen be fog tőled csavarodni. Sajnálom, ez az igazság.

2021. aug. 2. 13:15
 46/71 A kérdező kommentje:

Huh nem is tudom melyikre válaszoljak először.

Kaptam hideget meleget, de azt le szeretném szögezni, hogy becsmérelni a házasságomat és a férjemet, iszonyú tiszteletlenség. Látatlanban ráadásul. Mindenkinek lehet véleménye, de egy 4 mondatos sztori leírásból ne vonjunk már le személyiségi következtetéseket.

A nagyobbik fiam 4 éves múlt, a kicsi nemrég született. Köztük dolgoztam 2 évet. Épp ezért tudom magamról, hogy a munkával valamelyest normalizálódik majd a helyzet bennem.

A kérdésemben is kiemeltem, hogy ezzel a problémával együtt élek, kezelem, de amióta itthon vagyok, azóta felerősödött bennem a mérgelődés. És kíváncsi lennék mivel lehetne elterelni a figyelmem erről, mert nem akarom hogy a férjemen csattanjon. Mert nem olyan vészes, szerintem a legtöbb háztartásban ilyen lehet a "kupi".

Ha nem vagyunk otthon akkor semmi gondunk nincsen. 1 hét nyaralás, több napos ottlét rokonnál, semmi gond. Kirándulunk, utazunk, élményeket gyűjtünk, semmi gondunk. És igen, tényleg szeretjük egymást :D

De ha mindketten otthon vagyunk, akkor én fejben pörgök a rendetlenségen.

TUDOM, hogy bennem van a hiba. A férjem nem koszos, nem trehány, csak a munka/evés/tevékenység utáni elpakolás nem aznap van nála hanem pl 2 nappal később. Nem veszi észre. De sose lakott egyedül. Így nem hibáztatom. Ha egy ember mellett folyton rendet csinálnak (sose koszos a padló, sose vízköves a csap, mindig főznek, el van pakolva a tiszta ruha és mindig el van intézve a rezsi, stb) akkor hogyan vegye észre, hogy hű ez mennyi munka.

Ettől függetlenül rendes ember, mosogat is meg minden, csak őt sok minden nem zavarja, ami engem igen. Emiatt emeltem ki, hogy bennem van a hiba, mert tisztában vagyok, hogy egy olyan túlzott rend igényem van, ami családban nem állja meg a helyét. 20 évesen albérletben ki lehet élni ezt a részét a háztartásnak, de 30 felett 2 gyerekkel már nem.

Jelenleg nem teszem ezt már szóvá. Korábban sokszor pampogtam emiatt, tüntetőlegesen nem raktam helyére dolgokat, kértem hogy történjen valami. De most inkább magamban forrok és nem tudom melyik a jobb. Nem akarok stresszt, most leginkább bennem van. Ezért érdekelt mit mondtok, hátha elsajátítok én is valami trükköt.

A szennyesen kívüli ruhák figyelmen kívül hagyásával simán el tudom kezdeni az biztos. Módszereket kell kitalálni, ami nem sért senkit sem.

Ja és igen, már én is felfigyeltem erre az OCD-re, de szerintem én OCPD-s vagyok inkább, talán az annyira nem kényszeres. Mert magamat nem érzem kényszeresnek, el tudok indulni otthonról úgy is, ha nem vagyok biztos abban, hogy csukva van-e az ablak vagy nem számolom ki előre a szalvétákat a tartóba, hogy csak 10 legyen kirakva meg ilyenek.

2021. aug. 2. 13:51
 47/71 anonim ***** válasza:
22%

Én nem pakolok el a vőlegényem után semmit, nem mosom a ruháit, mondjuk ezt nem is értem, miért nekem kellene mosni az ő ruháit? Kimossa magának.

Annyi, hogy én előbb észreveszem, hogy koszos valami, és megcsinálom, tehát többet dolgozom otthon. Régen volt takarítónk, akit elküldtünk, de ő is látja, mennyi a házimunka értéke. Én megcsinálom többször a takarítást, de "benyújtom a számlát": ha vennék magamnak valamit, megkérem, hogy fizesse ki, ugyanis 3 hete folyamatosan én takarítok. Szó nélkül kifizeti. Tudja jól, hogy ha jönne a takarító, ennél is drágábba kerülne.

2021. aug. 2. 18:41
 48/71 A kérdező kommentje:
48: nyilvánvalóan ti másképp éltek, mint az átlag. Épp ezért én nem tudok ezzel azonosulni. Ráadásul rám nézve nincs is információ értéke a leírtaknak.
2021. aug. 2. 21:25
 49/71 anonim ***** válasza:
77%

"Kimossa magának."

Én ezt soha nem értettem. Nem takarékosabb és praktikusabb közös adagot mosni?:"D

2021. aug. 2. 21:54
 50/71 anonim ***** válasza:
86%

Én kijelöltem a férjemnek helyeket ahova rakodhat és ahova nem. Ha mégis találok valamit olyan helyen amit én tisztának szeretnék látni, akkor kidobom. Mivel tudja hogy nem viccelek, ezért ezeken a helyeken nem is hagy semmit. A helyekre ahova rakodhat tettem kosarakat, amiket megtölthet, de a kosár mérete határozza meg, hogy mennyi kacat lehet ott. A gardróbban kapott egy nagy fiókot, amibe a már használt, de még fel akarja venni ruhákat teszi, ha megtelik, akkor átnézi és a szennyesbe teszi.

Eddig ez működik, tudom hogy elég kemény, de 9 hónapos terhes vagyok, nem bírok mindent én csinálni. Nekem szerencsém van abban, hogy amit nem látok, az nem is zavar.

2021. aug. 2. 22:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!